به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس در کمیسیون گردشگری با بررسی موضوع زیرساختهای ورود هوایی از کشورهای هدف از جمله برقراری پرواز مستقیم عراق – شیراز، گفت: نیاز است برای افزایش تبادل گردشگر از کشور عراق و استان فارس هماهنگی بیشتری بین سازمان حج و زیارت استان فارس با دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری فارس برقرار شود.
سهراب شرفی بیان کرد: در حال حاضر بنا به دلایل متعدد تقویت و ارتقا زیرساخت ورود هوایی بین عراق و استان فارس امکان پذیر نیست و دفاتر خدمات مسافرتی ما باید برای بهره گیری مناسب از ظرفیت صندلی خالی سازمان حج و زیارت استان برای جابجایی گردشگر برنامه ریزی کنند.
او افزود: وظیفه سازمان حج و زیارت اعزام کاروانهای زیارتی به این کشور است لذا بخش گردشگری ما باید از ظرفیتهای صندلی خالی حج و زیارت برای اعزام مسافر و گردشگر استفاده کند و به دنبال ارائه راهکار برای افزایش تعامل در این زمینه باشند.
شرفی اظهار داشت: تا مهیا شدن شرایط لازم برای برقراری پرواز مستقیم، اتاق بازرگانی فارس میتواند حلقه واسط تعامل بین دفاتر خدمات مسافرتی و سازمان حج و زیارت نقش خود را ایفا کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: گردشگری راه نجات کشور در بخش اقتصاد است و کشور با سرمایه گذاری و بهره گیری از داشتههای خود در این زمینه میتواند رونق اقتصادی ایجاد کند.
او با بیان اینکه در حوزه گردشگری نباید تنها به حضور چند گردشگر در کشور بسنده شود ادامه داد: توان بخش خصوصی در حوزه گردشگری بیش از وضعیت فعلی است که مدیران دولتی و سیاستگذاران باید دیدگاه و نگاه خود در صنعت گردشگری و فعالیت بخش خصوصی در این زمینه را تغییر دهند تا این صنعت در کشور رشد کرده و درآمد زا شود.
شرفی گفت: گردشگری میتواند زمینه ایجاد اشتغال پایدار را در کشور فراهم کند، اما جای تاسف است که در مقایسه با داشته هایمان در حوزه گردشگری بالاخص توریسم سلامت نتوانسته ایم کسب درآمد کنیم.
او تصریح کرد: تغییر نگاه اقتصادی کشور از وابستگی به نفت به بهره گیری از صنعت گردشگری میتواند فضای رشد و فعالیت پویا و مثبت به بخش خصوصی بدهد که در این صورت همه بخشها از تاثیر مثبت بخش گردشگری بهره میبرند که متاسفانه تاکنون در کشور از بهره اقتصادی صنعت گردشگری غافل بوده ایم.
اسلامی نیا مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان نیز در این جلسه با اشاره به مهیا شدن زیر ساختها و شرایط جهت پرواز مستقیم گفت: نیاز است که حداقل ۹ ارگان ذیربط در جلسات حضور یابند و در حدود قوانین در فرآیند ایجاد پرواز خارجی (پرواز مستقیم شیراز - عراق) اقدام کنند.
زینلی مدیر کل حج و زیارت استان فارس نیز گفت: با استناد به بند ۴ آیین نامه شورای عالی امنیت وظیفه سازمان حج و زیارت گفتگو، مذاکره، عقد قرارداد به منظور اعزام زائر به کشورهای هدف (عراق، سوریه، عربستان) است.
او افزود: تعداد دفاتر حج و زیارت در استان فارس ۱۵۰ دفتر است که از این تعداد ۵۰ دفتر علاوه بر بند «پ» مجوز بند «الف» و «ب» نیز برخوردار هستند.
زینلی با اعلام همکاری جهت اعزام مسافر با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای خالی صندلیهای پرواز سازمان حج و زیارت در راستای توسعه استان، اضافه کرد: در صورت اعلام نیاز سنجی تعداد مسافر توسط اتاق و آژانسها و انجام برآوردهای لازم، اقدامات لازم در این خصوص با قول مساعد ایشان صورت گیرد.
او با اشاره به تجربه ایجاد پرواز گردشگری سلامت شرح داد پروازهایی با هدف جابجایی گردشگران سلامت و سیاحتی در نظر گرفته شد، اما در اجرا به علت تقاضای کم منجر به جابجایی زائر شد.
در این جلسه دو طرح پژوهشی با موضوع "بررسی استانداردهای بیمارستانی و ارائه خدمات مراکز درمانی در کشورهای آلمان- ترکیه – سنگاپور- مالزی- هند و تایلند در جهت جذب گردشگران سلامت" و "سنجش میزان رضایتمندی گردشگران پزشکی شیراز از خدمات ارائه شده توسط مراکز درمانی و بیمارستان ها" مصوب و به شورای پژوهش اتاق بازرگانی فارس ارائه شد.
همچنین پیشنهاد برگزاری دوره آموزشی بازاریابی، بسته بندی، طراحی، خلاقیت و نوآوری و مشتری مداری در حوزه صنایع دستی نیز مورد تایید کمیسیون قرار گرفت.
انتهای پیام/م