رضا عزتیان رئیس اداره تغذیه مراکز جمعی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تاثیر تغذیه بر پیشگیری از بروز دیابت اظهار کرد: در طرح تحول نظام سلامت در خصوص ۴ بیماری از جمله بیماری دیابت، افراد ملزم شدند که مشاورههای تغذیه را در پایگاههای بهداشت و مراکز جامع سلامت دریافت کنند و هنگامی که افراد به خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت مراجعه میکنند بر اساس جنس و سن مشاورههای تغذیه را به صورت رایگان دریافت میکنند که عمده این برنامه در زمینه کنترل بیماری دیابت، میزان چربی و میزان کالری دریافتی فرد در طول روز است.
او ادامه داد: تغذیه تاثیر زیادی بر بروز و شیوع بیماری دیابت در افراد دارد که جدا از این مطالب، آموزشهای مشخصی وجود دارد که برای پیشگیری از بروز بیماری دیابت موثر است و وزارت بهداشت بستههای خدمتی و پکیجهای آموزشی را که در اختیار مشاوران تغذیه در پایگاههای سلامت و مراکز جامع خدمات سلامت است، جهت پیشگیری و کنترل بیماری احتمالی دیابت به مراجعهکنندگان ارائه میکند.
چاقی و اضافه وزن فاکتور مهم در بروز دیابت
عزتیان تاکید کرد: باید اطلاع رسانی بیشتری در زمینه شیوع و بروز بیماری دیابت انجام شود و امروزه چاقی و اضافه وزن فاکتورهای مهمی برای بروز بیماری دیابت در بین افراد جامعه محسوب میشود.
رئیس اداره تغذیه مراکز جمعی وزارت بهداشت بیان کرد: امروزه به غیر از عوامل وراثتی که در بروز و شیوع بیماری دیابت موثر است به همراه فاکتورهای دیگری مانند استرس، قطعاً تغذیه یکی از فاکتورهای اصلی در بروز و حتی پیشگیری از بیماری دیابت محسوب میشود.
او گفت: وقتی افراد تغذیه سالم مصرف میکنند و فعالیت فیزیکی مناسبی ندارند هنگامی که به بیماری دیابت مبتلا میشوند تغذیه سالم و یک سبک زندگی مناسب میتواند باعث کنترل بیماری دیابت شود.
بیشتر بخوانید: بیماری دیابت را بیشتر بشناسید
عزتیان یادآوری کرد: امروزه بالای ۵۰ درصد از بیماریهای غیرواگیر به وسیله تغذیه سالم و سبک زندگی سالم قابل پیشگیری و کنترل است و افراد باید فعالیت فیزیکی مناسبی داشته باشند.
انتهای پیام/
تغذیه سالم عاملی برای پیشگیری از دیابت