به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی در جلسه کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت، زنان و خانواده با تاکید بر اینکه مباحث مطرح شده در این جلسه نیازمند ترکیبی از اندیشه و تفکر و تبلور آن در برنامه و عمل است.
او بیان کرد: بی تردید هزینه برگزاری این جلسات قابل توجه است؛ بنابراین خروجی و نتیجه جلسات باید در عمل قابل لمس و ارزیابی باشد.
رحیمی با اشاره به اینکه ساختار جمعیتی با تقویت شاخصهای بهداشتی، تغذیه، درمان و ... با افزایش سن مواجه است، عنوان کرد: جامعه سالمند که امروز اغلب از نیروهای کارآمد و متخصص تشکیل شده سرمایه ارزشمندی محسوب میشود که نیازهای جسمی و روحی این جامعه نیز همچون اقشار دیگر باید مورد توجه باشد.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه نباید واقعیتهای زندگی امروز را نادیده گرفت، اظهار کرد: به رغم اینکه در فرهنگ حاکم بر جامعه ایرانی، اسلامی ما روابط عاطفی و خانوادگی جایگاه ارزشمندی دارد، با مکانیکی و ماشینی شدن زندگی این روابط کم رنگتر میشود از این رو باید ساز و کارهایی برای تامین نیازهای سالمندان متناسب با شرایط فعلی زندگی در نظر گرفته شود.
او تاکید کرد: اقدامات و گامهایی که به عنوان تمهید در این راستا اندیشیده میشود، باید در ابعاد علمی و عملی باشد.
استاندار فارس ادامه داد: در تدوین برنامه برای سالمندان جامعه مواردی از جمله تربیت و آموزش نیروی متخصص و تولید برنامههایی که سالمندان در برگزاری آنها مشارکت داشته باشند از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رحیمی با بیان اینکه طبیعتا در مناطقی که زیرساختهای توسعه و اشتغال فراهم است شاهد رشد جمعیت جوان خواهیم بود، از سازمان برنامه و بودجه خواست بنا به وظیفه ذاتی این سازمان و با محور قرار دادن طرح آمایش سرزمین به تدوین برنامههایی بپردازد که تعادل در ایجاد چنین زیرساختهایی در همه مناطق را در پی داشته باشد.
او بیان کرد: البته در نظر گرفتن این تعادل و توازن به معنی نادیده گرفتن پتانسیلهای خاص مناطق مختلف نیست.
استاندار فارس از سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی خواست با انجام تحقیقات و مطالعات مورد نیاز راهکارهای عملیاتی مناسب با ساختار جامعه برای سالمندان را تدوین کنند.
انتهای پیام/م