غلامحسین تیموری مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان از فعالیت ۷ مرکز قرنطینه خارجی محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: کارشناسان جهادکشاورزی به صورت پاره وقت و تمام وقت در این مراکز مستقر هستند.
او گفت : در سیستان و بلوچستان ۷ مرکز قرنطینه خارجی داریم که از جمله آنها میرجاوه، میلک، پیشین است که ترانزیت محصولات کشاورزی هم از این مرزها صورت میگیرد و قرنطینه نباتی بر اساس رسالتشان در این مرزهای رسمی ما حضور دارند.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: طبق قانون و آئین نامه اجرایی حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی در بعضی از نقاطی که فعالیت کمتر است و کارشناس قرنطینه مستقر نیست و از نزدیکترین مرکز قرنطینه فعال، کارشناس به محل اعزام و اقدامات قرنطینه را در آن مرز انجام میدهد.
او ادامه داد: در بعضی از مرزهای استان ما به صورت تمام وقت و در بعضی پاره وفت اقدامات کارشناسان قرنطینه را انجام میدهند، سالانه بیش از یک میلیون تن مراودات ما در سطح استان است، البته با این ارتباطات خوبی که در مرز دریایی چابهار انجام شده حجم واردات و صادرات بیشتر خواهد شد و مراکز قرنطینه ما گسترش پیدا خواهد کرد.
تیموری بیان کرد: فلسفه وجودی قرنطینه در کشور این است که کشورهای مبدا و مقصد در بحث ترانزیت و واردات و صادرات، چنانچه مبادلهای از این مرزها داشته باید آری از هر گونه آلودگی باشد، در زمینه صادرات نیز صدور گواهی بهداشت در قرنطینه انجام میشود و کشور مقصد با مشاهده گواهی بهداشت ما تضمین سلامت محصول را دارد.
این مسؤول افزود: در مراکز قرنطینه ما نیروهای گیاه پزشک آموزش دیده قرنطینه هستند که علاوه بر تحصیلات دانشگاهی در مراکز قرنطینه نیز آموزشهای لازم را دیده اند و خود ما در مرکز استان آنها را آموزش دادهایم که در زمان صادرات حتما باید محصولات کشاورزی خام را بازدید و پس از تایید سلامت گواهی بهداشت را صادر کنند.
او گفت: بر اساس پرتوکلهای کشورهای مختلف، شرایط قرنطینه هر کشور با کشور دیگر متفاوت است کشور مقصد معمولا شرایط خود را به کشور مبدا اعلام میکند و در زمان صادرات و واردات باید این شرایط حفظ شود.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: بعضی از کشورها شرایط خاصی دارند مانند اتحادیه اروپا و یا کشورهای آسیایی مانند هند و ما در زمان صادرات باید این موارد راعایت کنیم، شستشوی میوه و ضدعفونی محصول برای آنها مهم است که باید انجام و در گواهی بهداشت هم قید میشود.
او گفت: اگر این شرایط انجام نشود و آلودگی مشاهده شود کشور مقصد میتواند محصول را مرجوع و میتواند کل خسارت وارده را از طرف ایرانی درخواست کند و در مجامع بین الملل نیز به این دلیل ک محصول آلوده از کشور مبدا آمده شکایت و پیگیر باشد.
تیموری ادامه داد: سالانه واردات انبه به این استان به عنوان مثال ۲۰ تا ۲۵ تن است بیش از ۹۰ درصد انبه از مرزهای استان ما وارد میشود به همین دلیل همکاران ما دقت بیشتری در این زمینه داشتند به طوریکه سالانه ۲۰۰ تا ۵۰۰ تن از این محصول را بر اساس بازدیدها به کشور مبدا و تولید کننده برگشت داده ایم.
او افزود: چناچه وارد کننده محصول نه در تنها در مرزهای این استان بلکه در مزهای کل کشور از برگشت محصول خود داری کنند، طبق قانون و آئین نامه اجرایی حفظ نباتات نسبت به امحا و ازبین بردن آن اقدام میشود چه بسا سالهای قبل سیب زمینیهایی از کشور پاکستان وارد شد، طرف برگشت نداد و ما در مرز و نقطه ورود مرزی آنها را امحا و به کشور پاکستان نیز اطلاع داده شد و مراتب اعتراض کشور ایران اعلام شد.
انتهای پیام/گ