به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه از اقداماتی که در زلزله کرمانشاه انجام شد به عنوان یک کار بزرگ یاد کرد و گفت : اقداماتی که در حوزه انتقال مصدومین و درمان آنها و همچنین اعمال جراحی انجام شد یک برند بود که حتی رئیس جمهور نیز اخیرا در یک همایش بینالمللی از آن به عنوان نقطه قوت وزارت بهداشت یاد کرد.
او گفت : اگرچه زلزله کرمانشاه یکی از بزرگترین زلزلههای ۱۰۰ سال اخیر غرب کشور بود و با زلزلههایی مانند رودبار و منجیل و یا بویین زهرا از نظر بزرگی برابری میکرد و اگرچه فوت هر یک نفر نیز برای ما دردناک است، اما فوت ۶۲۵ نفر در این زلزله نسبت به بزرگی آن تعداد کمی بود.
استاندار کرمانشاه از مصدوم شدن نزدیک به ۱۰ هزار نفر در این زلزله هم یاد کرد و انتقال آنها بدون حتی یک مورد فوتی را کاری بزرگ دانست که ناشی از تخصص و مهارت اورژانس است.
بازوند با بیان اینکه مرحله دوم کار اسکان اضطراری و موقت زلزله زدگان بود، گفت: نزدیک به ۱۵ هزار کانکس را با همکاری ارتش و قرارگاه خاتمالانبیا (ص) تامین کردیم و پنج هزار کانکس نیز از سوی خیرین فراهم شد.
مدیر ارشد استان کرمانشاه گفت: اگرچه کانکسها بعد از پایان ساخت و ساز حواشی خود را دارد و اکنون باید به گونهای ساماندهی شود، اما برای زلزله کرمانشاه بهترین گزینه اسکان موقت بود.
او از وقوع بیش از ۷۸۰۰ پس لرزه در این مدت یاد کرد و افزود: در چنین شرایطی کانکس بهترین محل اسکان برای مردم بود و اکنون نیز از انتخاب آن پشیمان نیستیم.
بازوند از روند کنونی بازسازی مناطق زلزله با گذشت حدود دو سال هم یاد کردو گفت: در این زلزله ۱۳۰ هزار واحد مسکونی، تجاری و اقتصادی آسیب دید که کار بازسازی حدود ۹۶ درصد آنها به اتمام رسیده است.
استاندار کرمانشاه گفت: اکنون کار بازسازی ۵۳۴۵ واحد مسکوی شهری و ۹۴۰ واحد روستایی باقی مانده که میانگین پیشرفت واحدهای روستایی نیز ۷۰ تا ۸۰ درصد است.
او گفت: این حجم از کار با گذشت حدود دو سال، کاری فوقالعاده و سنگینی بود که هنوز هم ادامه دارد.
استاندار کرمانشاه،گفت: خانههای بازسازی شده نیز در برابر پسلرزههایی که برخی از آنها خود یک زلزله بزرگ بود، مقاومت خوبی از خود نشان دادند.
بازوند از پای کار بودن مردم در تمام ایام زلزله هم یاد و افزود: انسجامی که در ایام زلزله بین مردم ایران وجود داشت، نشان داد با انسجام ملی میتوان به همه تهدیدات در کشور غلبه کرد.
استاندار کرمانشاه حضور مقام معظم رهبری و رئیس جمهور و سایر مسئولین را هم دلگرمی برای مردم دانست و گفت: این امر باعث شد مشارکت بیشتری در امور داشته باشند.
بازوند گفت: البته نمیتوان نقش رسانهها و فضای مجازی را نیز در زلزله کرمانشاه نادیده گرفت.
او با بیان اینکه هم اکنون نیز نباید فکر کنیم که زلزله کرمانشاه و بازسازی آن تمام شده، گفت: تا بازسازی آخرین خانه در کنار مردم خواهیم بود و مشکلات آنها را پیگیری میکنیم.
استاندار کرمانشاه گفت: برای ادامه این مسیر همچنان به کمک دولت نیاز داریم.
بازوند با بیان اینکه احتمال وقوع حوادثی مانند زلزله همیشه وجود دارد، بر لزوم توجه به اصول ساخت و ساز تاکید کرد و گفت: اگر ۶۰ درصد اصول مهندسی را در ساخت و سازها رعایت کرده بودیم، میزان خرابیها در زلزله کرمانشاه تا این میزان نبود.
او نمونه این امر را تخریب بیمارستان سرپل ذهاب و اسلام آبادغرب و همچنین مسکن مهرها دانست و عنوان کرد: با همکاری دادستانی با مسببان این حوادث برخورد میشود.
استاندار کرمانشاه افزود: پیگیریم خروجی بررسیهایی که در زلزله کرمانشاه انجام شده به ویرایشی جدید در آییننامه ۲۸۰۰ زلزله تبدیل شود .
انتهای پیام/د