به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،شاهرخ یارویسی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت : به منظور برخورد با ذبح مرغ زنده اکیپهایی تشکیل و برخوردهایی انجام شده است، اما این موضوعی تنها به یک دستگاه مربوط نیست.
او گفت : از نظر قانونی شهرداری متولی است و دامپزشکی، مرکز بهداشت، محیط زیست و نیروی انتظامی حول و محور شهرداری باید با این موضوع برخورد کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: در طول سال برخوردهای مقطعی در این راستا انجام شده، اما کار ساز نبوده است.
این مسئول با تاکید بر اینکه به مردم توصیه میشود به طور قطع از مصرف مرغهای زنده خودداری کنند، گفت: علت تمایل مردم برای مصرف مرغ زنده قیمت ارزانتر است در حالی که ۳۰ درصد مرغ زنده هدر میرود، اما مرغ بسته بندی شده به صورت کامل تحویل گرفته میشود همچنین مرغ بسته بندی شده فاقد آلودگیهای ثانویه است.
او گفت: تفاوت بین مرغ کشتارگاه و مرغ عرضه شده در بازار از نظر منشا پرورش مرغ است در حالی که در کشتارگاهها ناظر ذبح شرعی و بهداشتی و دامپزشک از ابتدا تا پایان حضور دارد و در صورت بیمار یا تلف شدن مرغ، به معدوم سازی میپردازند.
یارویسی درباره مقابله با کشتار غیرمجاز، گفت: در این راستا دامپزشکی متولی است و اکیپهایی به منظور مقابله با کشتارهای غیرمجاز به صورت شبانه روزی در سطح شهر فعال هستند هرچند شمار آنها نسبت به وسعت شهر، اندک است.
او گفت: از ابتدای سال ۱۱۸ تن فرآورده خام دامی در سطح استان از چرخه مصرف خارج شده اند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: لاشههای دامهایی که در معابر ذبح میشوند نباید به هیچ وجه مصرف شود، زیرا این دامها تحت نظارت دامپزشکی نیستند و امکان ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان با مصرف آنها وجود دارد.
این مسئول با تاکید بر اینکه اگر دامها سالم باشند به کشتارگاه آورده خواهند شد، افزود: مردم تشخیص بیماریهای دامی را ندارند در حالی که عدهای برای سودجویی خود سلامت مردم را نشانه گرفته اند.
او گفت: بیماری هاری، سیاه زخم، تب مالت و بیماریهای انگلی از جمله بیماریهایی است که در اثر مصرف گوشت آلوده در انسان ایجاد میشود .
انتهای پیام/د