به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از اولین روز هفته روند رو به افزایش قیمت دلار که از یک هفته قبل آغاز شده بود شدت گرفت و دلار قیمت ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان را در صرافیهای بانکی ثبت کرد و این روند در روزهای پس از آن یعنی یکشنبه و دوشنبه با رسیدن به ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان رکورد شکنی کرد.
از نیمه دیروز، اما روند حاکم بر بازار معکوس شد، درست زمانی که صرافان از افزایش تب خرید در بازار خبر میدادند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند افزایش تقاضا برای خرید به دلیل آن رخ داد که برخی چشم انداز آتی بازار را افزایشی میدیدند، اما به نظر میرسد بازار ارز حالا با معادلات تازهای روبروست.
همتی چه گفت؟
رییس کل بانک مرکزی هم در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از مهار بازار سخن گفت و هم در میانه افزایش قیمتها در بازار، بازدیدی از میدان فردوسی داشت تا از چند و، چون معاملات خبر گیرد.
همتی در بازدید از صرافیهای میدان فردوسی نسبت به تأمین نیازهای ارزی مردم، اطمینان خاطر داد. وی از حضور پررنگ بانک مرکزی در بازار خبر داده است و میگوید: مدیریت بازار ایجاب میکند که به عنوان بازارساز اصلی نیازهای واقعی را تأمین کرده و مازاد عرضه ارز را نیز مطابق ماههای گذشته جمعآوری و به ذخایر کشور اضافه کند.
وی اطمینان داده است تجربه بیش از یک سال گذشته بانک مرکزی در مدیریت علمی بازار ارز همچنان ادامه خواهد داشت و اطمینان دارم شکلگیری انتظارات این چند روز، تأثیر چندانی بر بازار ارز نخواهد داشت.
بازار چگونه مستعد ریزش شد؟
از میانه دیروز، با اولین کاهش قیمت، دلالان عرضه دلار را متوقف کردند تا مانع از تداوم این روند شوند با این حال برخی از افزایش حضور بانک مرکزی در بازار میگفتند.
بسیاری معتقدند دلالان حاشیه بازار به دلیل ریسک بالای فعالیتشان با اقبال چندانی روبرو نیستند و شمار خریداران ارز از این دسته از افراد کاهش چشمگیری داشته است.
دلار در میانه دیروز در صرافیهای بانکی از محدوده ۱۲ هزار و ۴۰۰ به ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسید و این روند تا ساعات پایانی روز ادامه داشت. در بازار آزاد نیز برخی از دلار ۱۳ هزار تومانی خبر میدادند، اما در عمل دلار در این کانال خرید و فروش نشده است.
فعالان بازار معتقدند بازار ارز ایران در عمل تا پایان سال در محدوده قیمتی ۱۱ تا ۱۲ هزار تومان باقی خواهد ماند چرا که بانک مرکزی کاهش و افزایش بیش از این قیمتها را در برنامه ندارد.
همتی معتقد است عوامل اقتصادی حاکم بر بازار تغییری نکرده و ورود ارز حاصل از صادرات غیر نفتی به بازار در عین مدیریت تقاضا ادامه دارد، اما عوامل سیاسی نظیر اتفاقات عرصه بین الملل و البته افزایش قیمت بنزین در روزهای اخیر مهمترین عوامل رشد قیمتها در بازار تلقی میشود.
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/