به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، جعفر رودری رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان در جمع خبرنگاران گفت:سرانه مصرف بنزین در کرمان از سرانه مصرف کشور بالاتر است که با توجه به اصلاح قیمت انرژی شاهد کاهش مصرف بنزین وهمچنین کاهش قاچاق بنزین در استان کرمان خواهیم بود.
رودری با بیان اینکه سالانه، قبل از اصلاح قیمت بنزین، استان کرمان ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه بنزین پرداخت میکرده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان همچنین به تعداد خانوارهای که در استان کرمان مشمول بسته حمایتی دولت میشوند اشاره کرد و گفت: بسته حمایتی دولت ۷۵ تا ۸۰ درصد خانوارهای استان که حدود ۷۷۸ هزار خانوار از استان را شامل میشود.
رودری بیان کرد: وقتی قیمت انرژی پایین باشد، در راستای آن مصرف بیرویه انرژی را قطعا شاهد خواهیم بود بهطوریکه مصرف بنزین در ایران چند برابری کشور همچون ترکیه است لذا این یارانه پنهان به جای آنکه صرف رفاه و افزایش قدرت اقتصادی خانوار شود، از طریق قاچاق سوخت سهم کشورهای دیگر میشود و ریشه بسیاری از مسائل اقتصادی کشور به این مساله برمیگردد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با بیان این مطلب که ارزانی حاملهای انرژی انحراف سرمایهها و جهتگیری تکنولوژی از مسیر اصلی را در پی خواهد داشت عنوان کرد: با این وجود، احساس نیاز به پیشرفت تکنولوژی در مسایل اقتصادی کمتر شکل میگیرد و پیشرفت تکنولوژی در فعالیتهای اقتصادی نیز به انحراف میرود.
او اصلاح قیمت انرژی را یکی از اصلاحات پایه و ساختاری در اقتصاد کشور دانست و گفت: منفعت اصلاح قیمت انرژی به همه جامعه میرسد و همچنین عدالتمندی توزیع یارانههای پنهان از دیگر نتایج این موضوع خواهد بود، زیرا سهم ثروتمندان و اقشار بالای جامعه از یارانه پرداختی کمتر خواهد شد.
رودری با بیان اینکه به لحاظ مصلحتهای اقتصادی و منافع اجتماعی و همچنین موضوع عدالتمندی به نفع جامعه است که این اصلاح قیمت انرژی در کشور صورت گیرد، تصریح کرد: در دولتهای مختلف این موضوع مطرح بود، اما به دلایل خاصی در آن زمان اجرا نشده و هر چه این موضوع به تعویق بیفتد هزینه بیشتری به جامعه تحمیل خواهد شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان از دغدغههای مردم سخن به میان آورد و بیان کرد: در این برهه زمانی و در مقطع فعلی، که اقتصاد کشور تورم بالایی را پشت سر گذاشته و به واسطه شرایط خاص حاکم بر کشور به لحاظ تحریمهای ظالمانهای که از سوی کشورهای خارجی به اقتصاد ایران تحمیل شد، لذا بخش زیادی از قدرت خرید مردم کاهش یافته است.
اوافزود: افزایش قیمت بنزین اگر چه به لحاظ اقتصادی به نفع ساختار اقتصاد و منافع اجتماعی میباشد، اما این دغدغه برای مردم در زمینه قدرت خرید و معیشت وجود دارد بنابراین موضوع معیشت مسئله اساسی، دغدغه مهم و بهحق از طرف خانوارهاست.
رودری بیان کرد: افزایش قیمت بنزین باعث تحمیل افزایش هزینه مستقیم به خانوار و جامعه خواهد شد و همچنین افزایش قیمت بنزین بهصورت زنجیرهای روی سایر کالاها و خدمات تاثیر گذار است که این موضوع زنجیرهای ایجاد میکند که این موضوعات از دغدغههای اساسی مردم بوده و این تورم و افزایش قیمت ممکن است برای خانوارها قابل تحمل نباشد.
اوگفت: برای جلوگیری از تسریع افزایش قیمت بنزین به سایر کالاها و خدمات با توجه به دستور مقامات ارشد کشور و استان به صورت جدی بازار رصد میشود و کلیه بازرسیها مستمر انجام خواهد شد تا از هرگونه تخلفی در زمینه افزایش قیمت کالاها و خدمات ناخواسته جلوگیری بهعمل آید.
انتهای پیام/ی