به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، عیسی کلانتری ظهر امروز در جمع خبرنگاران شهرستان سبزوار با بیان اینکه امروز همه کشور حتی استانهای پرآب نیز دچار مشکل کمآبی هستند، اظهار داشت: ما در سیاستگذاریها، آب را بخشینگری کردهایم در حالی که آب یک مسئله بسیار فرابخشی است که درگیر با مسائل اجتماعی، اقتصادی، افزایش جمعیت، تولید و سایر مسائل است.
وی با تاکید به اینکه سیاستهای آب در کشور ما تاکنون به صورت جزیرهای بوده افزود: طی سالهای اخیر صدها هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حوزه آب در کشور سرمایهگذاری کردهایم، اما با وجود سرمایهگذاریهای بسیاری که انجام شده، چون آب پایدار نبوده نتیجه مثبتی نگرفتهایم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با بیان اینکه اصلیترین مسئله، نگاه جامع به مسئله آب است، ادامه داد: آب، حقوق نسلهای بعد، محیط زیست و تولید است بنابراین یک سیاستگذاری کلان را باید انجام دهیم.
کلانتری اضافه کرد: در دولت یازدهم تجربه خوبی در حوزه دریاچه ارومیه داشتیم و سیاستگذاری جامعی برای احیای دریاچه ارومیه و آب منطقه انجام شد. در قالب این سیاستگذاری دستگاههای اجرایی و مردم وظایف خود را انجام میدهند.
او گفت: این نوع سیاستگذاری در کشور ضررت دارد که باید از همه ابعاد مسئله آب بررسی و جمع بندی شود و هرچه سریعتر این اتفاق باید رخ بدهد. مسئله اصلی آب کشور به سیاست جامع آب مربوط میشود که در حال حاضر صورت واقعی ندارد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه یک نسخه شبیه دریاچه ارومیه در کل کشور برای آب با محوریت سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو باید تدوین شود که مسائل اجتماعی، زیست محیطی، تولیدی، تجدید پذیری و پایداری آب در آن دیده شود، گفت: این برنامه باید در کشور نسخه نویسی شود و بر مبنای آن کشور پیش رود.
کلانتری با بیان اینکه قانونگذاری جامع آب کشور ما مربوط به سال ۱۳۶۱ است، افزود: ما در آن سال مشکل چندانی در حوزه آب کشور نداشتیم، اما آن قوانین امروز پاسخگو نیست و قانون جامع آب باید بررسی و تجدید نظر شود و از کوتاه مدتنگری به مسئله آب باید به شدت پرهیز شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ادامه با اشاره به سهمیه بندی بنزین گفت: سهمیهبندی بنزین در کاهش آلودگی هوا قطعا تاثیر دارد، زیرا قبل از این اقدام، روزانه حدود ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشد.
کلانتری با بیان اینکه امروز همه کلانشهرهای ایران آلودگی هوا را دارند، افزود: یکی از موارد آلودگی افزایش مصرف بنزین در سطح کشور بوده است.
او ادامه داد: تابستان سال گذشته در تیرماه به مدت ۱۰ روز اوزون سطح پایین بالای ۱۵۰ داشتیم که اینها همه ناشی از احتراق بنزین است که این ماده برای مردم بسیار سمی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: در فصل سرما بیشتر از بنزین، دستگاههای گازوئیل سوز آلودگی ایجاد میکنند.
انتهای پیام/ب