به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سالهاست با وجود هشدارهای متعدد پیرامون خطرآفرین بودن این بازی همزمان با بارش برف، کمتر توجهی به توصیههای ایمنی میشود و این موضوع حوادث ناگواری را هم به دنبال داشته است و از این رو همه ساله به دلیل رعایت نشدن موارد ایمنی و هشدارها مبنی بر خودداری از تیوب سواری به ویژه در شیبهای تند و ارتفاعات کوهستانی، شاهد حوادث دلخراش هستیم.
اتفاقهای ناگوار سالهای گذشته هر چند به توجه بیشتر خانوادهها و کاهش حوادث انجامیده، اما هرگز مانع از توقف این بازی نشده است.
همه ساله هموار بودن راه دسترسی به دامنههای کوهها به ویژه در مناطق عباس آباد، دره مراد بیک و گنج نامه همدان، این فرصت را برای خانوادهها ایجاد کرده تا با حداقل امکانات و بدون صرف هزینه، از برف بازی و لیزخوردن در مسیرهای پرشیب لذت ببرند.
خانوادههای همدانی به ویژه بعدازظهر روزهای پربرف از کهنسال گرفته تا کودک در مناطق مرتفع همدان تجمع کرده و با استفاده از تیوب انواع خودروی سبک و سنگین اقدام به لیز خوردن در مسیرهایی کردند که فاقد ایمنی لازم بوده و بدون تردید با خطرات جانبی نیز همراه خواهد بود.
نقاطی از شهر همدان که بی هیچ هزینه و زحمت و ابزاری، فقط به لطف طبیعت و همراهی ابر و باد خلق شده و زمینه این بازی را فراهم ساخته، اما در پشت صحنه شادیهای آن، اغلب حوادثی ناگوار مانند شکستن دست و پا و جراحات سر و صورت رقم میخورد.
یک کارشناس تربیت بدنی در این باره گفت: به هر حال تیوب سواری سالهاست نه تنها در ایران بلکه در کشورهای برف خیز دنیا به عنوان یک بازی سنتی مورد استقبال پرشمار است.
محسن رضایی افزود: البته این شیوه بازی تیوب سواری رایج در کشور را نمیپذیرم چرا که متفاوت با سایر کشورها است.
او اضافه کرد: تیوب سواری در کشورمان فاقد ایمنی و تجهیزات استاندارد است و به همین دلیل حوادث ناگوار را نیز به دنبال خواهد داشت.
رضایی بیان کرد: در این روزهای برفی نیز تیوب سواران با اطلاع از خطرات ناشی از تیوب سواری، اما با وجود این استقبال پرشمار خواستار استقرار وسایل امدادی در مناطق پرازدحام به خصوص بلوار ارم و عباس آباد همدان هستند.
او تاکید کرد: با این حال میتوان با برنامه ریزی لازم از حوادث احتمالی این رشته ورزشی جلوگیری کرد ضمن اینکه علاقه مردم به این بازی را نمیتوان منع کرد پس بهتر است مسئولان زیرساختهای لازم را فراهم کنند.
این کارشناس تربیت بدنی یادآور شد: بنابراین با کمی هزینه میتواند از مناطق کوهستانی همدان برای بهره مندی مردم در بازی تیوب سواری استفاده کرد.
او اظهار داشت: بهتر است مسئولان یکی از نقاط کوهستانی و مسیر شیب دار را زیرسازی کرده و ضمن ایمن سازی آن، مردم را در این مکان متمرکز کنند تا از پراکندگی آنها و ایجاد مسیرهای دست ساز و غیراستاندارد جلوگیری شود.
رضایی علت استقبال خانوادهها از تیوب سواری را به نسبت ورزش اسکی که از ایمنی بیشتری برخوردار بوده و قابل کنترل است را هزینههای بالا برای تامین وسایل اسکی اعلام کرد.
یکی از پیشکسوتان ورزش در طبیعت همدان میگوید: تیوب سواری جزو بازیهایی است که در طبیعت و بین مردم جا افتاده و نمیتواند جلوی فعالیت آن را گرفت.
غلامرضا رضایی افزود: این بازی به عنوان یک فعالیت توام با هیجان زمستانی نزد مردم کشورمان مورد استقبال گسترده است.
او اضافه کرد: حالا که نمیتوان مردم را از این بازی پرخطر، اما هیجان برانگیز منع کرد، چرا فکری به حال ایجاد مراکز امن و فصلی در این رشته نمیشود؟
رضایی تاکید کرد: نمیتوان مدعی بود که در کشورمان فضای لازم برای تیوب سواری استاندارد وجود ندارد چرا که مناطق کوهستانی حتی در حاشیه شهرها هم میتواند به ایجاد زیرساخت در این ورزش منجر شود.
او بیان کرد: اکنون اغلب کشورهای خارجی حتی از تیوب سواری در صنعت گردشگری زمستانی هم استفاده میکنند، اما در نقاطی نظیر همدان که فصل پربار به لحاظ برف دارد، از این ظرفیت استفاده نمیشود.
این پیشکسوت ورزشی افزود: تیوب سواری به لحاظ هیجان بالا، انرژی بسیار خوبی را در آحاد مردم به ویژه جوانان و نوجوانان خالی میکند و معتقدم در صورت استانداردسازی، میتواند یکی از ظرفیتهای بزرگ تفریحی را برای شهروندان مهیا سازد.
معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان همدان نیز با تاکید بر اینکه قانونی مبنی بر منع مردم برای تیوب سواری وجود ندارد، گفت: تیوب سواری روی برف هر چند پرهیجان و لذت برانگیز، اما بازی غیراستاندارد است و خانوادهها باید مراقب خطرات احتمالی این هیجان زمستانی باشند.
عباس قهرمانی افزود: همه ساله با شروع فصل زمستان شاهد فعالیت خانوادهها به ویژه جوانان در بازی تیوب سواری هستیم که این بازی و تفریح با خطرات زیادی نیز همراه است.
او بیان کرد: این بازی هیچ گونه ایمنی ندارد و فعالیت در آن خودجوش بوده و دستگاه ورزش نیز آن را تایید نمیکند.
قهرمانی با اشاره به اینکه تیوب سواری ورزش محسوب نمیشود، یادآور شد: این بازی از گذشته ایجاد شده و حتی اگر هم جوانان اصرار به این بازی دارند ابتدا باید شرایط ایمنی آن را رعایت کنند.
او اظهار داشت: تیوب سواری روی برف قابل مهار و ایمنی لازم نیست و ممکن است در مسیر بازی با اشیاء برنده یا سنگ برخورد کنند.
قهرمانی با بیان اینکه اغلب مسیرها در شیب دامنههای کوهستانی همدان ایجاد میشود و هیچ گونه امنیتی در آن فراهم نیست، توصیه کرد: خانوادهها اگر اصرار به تیوب سواری دارند بهتر است از مسیرهایی استفاده کنند که حداکثر ایمنی لازم را داشته باشد.
همه ساله با بارش سنگین برف مسیرهای خودجوش از سوی مردم در مناطق پرشیب نظیر عباس آباد و بلوار ارم همدان ایجاد میشود که البته توجهی به خطرات جانبی آن نمیکنند.
تیوبسواری از رشتههای ورزش زمستانی محصوب نمیشود و به همین دلیل اجازه استفاده به افراد از این وسیله خطرناک و حادثه آفرین در پیست اسکی تاریکدره همدان داده نمیشود.
انتهای پیام/س