به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین در برخی ازنقاط کشور تجمعات اعتراض آمیزی برگزار شد. این تجمعات در ابتدا حالت مسالمت آمیز داشت و برخی از معترضین دیگران را نسبت به شعارها و اقدامات انحرافی هشدار میدادند، اما به یکباره شاهد بروز موج خشونت به طور بسیار عجیبی در این تجمعات بودیم. تا زمانی که این اعتراضات به صورت مسالمت آمیز برگزار میشد اینترنت جهانی وصل بود، اما بعد از اینکه این تجمعات به سمت تخریب و آتش زدن اموال عمومی و شخصی گرایش پیدا کرد، مسئولات تصمیم گرفتند که اینترنت را محدود کرده و تنها اینترنت لوکال وصل باشد.
اتفاقاتی که در شرایط بروز اولیه آشوبها با وجود وصل بودن اینترنت جهانی رخ دارد نشان میدهد که اینترنت به بستری برای دادن فراخوان جهت تخریب اموال عمومی تبدیل شد و همچنین شبکههای معاند نیز از این بستر برای التهاب آفرینی بیشتر و ارسال پیغامهای آشوب استفاده کردند. در این شرایط اوج تخریبهای چند روز اخیر را شاهد بودیم.
اینترنت جهانی بستری برای آشوب آفرینی
پس از این زمان بود که اینترنت قطع شد و بلافاصله مشاهده شد که فضای اعتراضات نیز فروکش کرد و کم کم کشور رو به آرامی رفت. پیش از این اشرار به طور هدایت شده به اماکن عمومی حمله برده و دست به تخریب و آتش زدن این اماکن میکردند. البته این تخریبها دامن اموال و دارایی شخصی مردم را هم گرفت.
با قطع شدن اینترنت جهانی، اما بستر اینترنت لوکال یا همان داخلی هنوز فراهم بود. برخی فکر میکردند که با قطعی اینترنت جهانی زندگی مردم کشورمان مختل میشود، اما در این زمان بانکها و اداراتی که کار خدمات رسانی به مردم را انجام میدادند به فعالیت خود ادامه دادند. از سوی دیگر اپلی کیشنهای موبایلی همچون سرویسهای خدمات دهی تاکسی شهری و بانکی فعال بودند و مردم به راحتی میتوانستند از این خدمات استفاده کنند. حتی سرعت اینترنت نیز برای دانلود و استفاده از این اپلی کیشنها نیز بیشتر بود.
هر چند بایستی گفت که در این بستر اشکالاتی وجود داشته است که باید رفع شود و در این جهت زیرسازیهای لازم انجام بپذیرد تا برخی از موانع نیز برطرف و بستر استفاده کاربر ایرانی از اینترنت ملی به طور کامل فراهم شود.
این موضوع بستگی به فعالیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد. بسیاری از کارشناسان مطرح میکنند که موانعی که بر سر راه تحقق و آماده سازی شبکه ملی اطلاعات وجود دارد از کم کاری وزارتخانه ارتباطات زیر نظر «محمد جواد آذری جهرمی» نشات میگیرد.
هدف از این اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات بالا بردن امنیت سایبری است که در آن دادههای حساس کشور بر روی زیرساخت داخلی قرار گیرند. در این حوزه عدم وجود یک موتور جستجوی اینترنتی یکی از مشکلات کشورمان است که بایستی وزارت ارتباطات در این حوزه برای تکمیل روند اینترنت ملی اقدام لازم را مبذول دارد. عدم سازگاری مسیر ارتباطی برخی شرکتهای ارائهدهنده اینترنت با شرایط کنونی یکی دیگر از مشکلاتی است که باعث اخلال در خدمات دهی برخی سایتها شده است.
کشورهایی که اینترنت ملی را مورد توجه قرار دادهاند
این روند زمانی مهم میشود که بدانیم کشورهای دیگر نیز در این عرصه برای ارتقای سطح امنیت ملی خود به شبکه ملی اطلاعات توجه ویژهای داشته اند. در همین زمینه کشورهای مختلفی از جمله هند، کویت، چین، کره جنوبی، برزیل، روسیه، استرالیا و ... اقدامات قابل توجهی برای بستر سازی جهت استفاده از اینترنت ملی خودشان انجام داده اند.
در همین راستا، کشور کره جنوبی که از نظر آمادگی الکترونیک و پهنای باند رتبه نخست را در دنیا دارد و مقامات وقت وزرات ارتباطات بارها در مورد راهاندازی شبکه ملی اطلاعات، این کشور را مورد مثال قرار دادهاند، ۸۰ درصد پهنای باند داخلی است. یعنی شبکهای دارد که بینیاز از ارتباطات خارجی، ۸۰ درصد ارتباطات کره در آن داخل به گردش در میآید.
چین نیز یکی از کشورهایی است که در کنار استفاده از اینترنت سالهاست شبکه اینترنت ملی خود را راه اندازی کرده است. گفتنی است چین در برابر هجمه الکترونیکی آمریکا بیشترین مقاومت بین المللی را تا کنون از خود نشان داده به طوری که تا کنون بیشترین تعداد بازیهای ملی رایانه ای، موتور جستجوی ملی، میل سرورهای ملی و از همه مهمتر سیستم عاملی ملی را طراحی کرده است.
کشور هند نوعی از شبکه ملی اطلاعات را با نام شبکه ملی دانش داراست. نامگذاری شبکه ملی دانش هند از آن جهت است که جمعآوری اطلاعات منتج به دانش میشود. همچنین در کشور هند مانند ایران، سازمانی به نام سازمان فناوری اطلاعات در زیرمجموعه وزارت ارتباطات این کشور، مسئول شبکه ملی دانش است.
منبع:راه دانا
انتهای پیام/
yjc اینم سانسور کنید ، دلمون به شما خوش بود صدای ما باشید ...
این وزیر هم هی گفت حق الناس حق الناس آخرش هیچی.
1 تومن بخوای پول کم بدی هیچ اپراتوری قبول نمیکنه اینترنت بده. اونوقت توی قراردادی که 2 طرفه است و طبق قرارداد اینترنت بینالملل باید روش باشه از قرارداد تخطی میشه و هیچکس پاسخگو نیست.
خداوکلیلی چجوری میتونید ایرانو با اون مقایسه کنید
بیشتر کار مردم با کار جهانیه
من کارم با اینترنت جهانیه ۱ هفته هست بدون اینترنت جهانی هستم کارم ایستاده
لطفا پیگیری کنید
#وصل_کردن_اینترنت
اینترنت یعنی شبکه جهانی.
حداقل به حداد عادل بگین یه اسم واسش انتخاب کنه.
چاقو هم یه طرفش دسته داره یه طرفشم برنده مهم اینه از چه طرفی بگیری و چه جوری ازش استفاده کنی !!
تو خودتو از دست این اختاپوس نجات بده نیاز نیس در سطح ملی نظر بدی
تشکر
ینی قصد ندارن وصل کنن؟
دقیقا کی وصل میشه؟
با توجه به گزارش نت بلاکس که لحظاتی قبل از قطعی اینترنت چک کردم، روزانه ۳۶۹ میلیون دلار یعنی چیزی بیش از اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، روزانه به کشور خسارت وارد میشه و این آمار حداقلی هستش، فکر کنید اینترنت ۵ روزه قطعه!
شورای امنیت کاری کرد با کشور و ضرری زد به کشور که اغتشاشگر در انجام اون ناتوان بودن
راننده اسنپ که همه راهش رو با ویز میره، تاجر بین المللی، معامله گر بورس بین الملل که برای کشور ارز آوری میکنه و فروشگاه های اینترنتی اینستاگرام و تلگرام و خانومی که صنایع دستی ش رو از طریق اینستاگرام تبلیغ میکنه و میفروشه، مدرس زبانی که توی اینستاگرام فعاله، پزشکی که تبلیغات میکنه برای کارش و اطلاعات مخاطبینش رو افزایش میده، روانپزشکی که مشاوره میده، خانوم های خونه داری که توی شهر های دورافتاده با گردوندن پیج های بزرگ و ادمین بودنشون خرج خونه رو میدن، دختر دانشجوی شهرستانی ای که با تبلیغات توی پیجش در شهر غریب خرجش رو درمیاره و به راه های بد کشیده نمیشه و... کشور هیچ کار آفرینی نکرده این مردم خودشون از اینترنت به هر روشی که به فکرتون نمیرسه کسب درآمد میکنن، احسنت. اجرکم عندالله،
چرا این کامنت هارو نمیذاری؟؟؟
انتشار متنی با این عناوین نوید وداع با اینترنت بین الملل رو میده...