به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «سرگئی کوژمیاکین» تحلیلگر سیاسی روس در یادداشتی که در اختیار خبرنگار ما قرار داد، دیدگاههای خود را در خصوص ناآرامیهای اخیر که با حمایتهای آمریکا و متحدانش اتفاق افتاد، مطرح کرده است.
در این یادداشت آمده است: ناآرامیهای اخیر در ایران یک رویداد نگران کننده، ولی در عین زمان کاملاً قابل پیش بینی بود. زیرا طی چهار دهه گذشته ایران همواره مورد فشارها و تحریمهای متنوع و گسترده بی وقفه تعدادی از کشورهای غربی در رأس آمریکا بوده و از این طریق هدف ایجاد بی ثباتی در داخل جمهوری اسلامی را دنبال کرده اند.
اما ناآرامیهای که این بار با حمایت و هدایت خارجی و با بهانه افزایش قیمت سوخت اتفاق افتاد، به صراحت ناکامی و شکست سناریوی تهدید و تحریمهای آمریکا و متحدانش علیه ایران را به نمایش گذاشت.
علی رغم فشارهای بی سابقه، تهران هرگز به فکر گذشت یا عقب نشینی در مقابل دشمنان خود نیست. ادعاهای مکرر «ترامپ» و «پومپئو» مبنی بر اینکه «ایران متحمل خسارات عظیمی از ناحیه تحریمها شده و اقتصاد آن در حال فروپاشی است» هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد.
تلاشهای آمریکا و متحدانش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران به نتیجه نرسیده و پیشرفتهای سریع جمهوری اسلامی در سایر بخشهای اقتصادی و صنعتی منجر به کاهش پیامدهای منفی اقدامات دشمنان تهران شده است.
یکی از شواهد روشن این است که کاهش ارزش ریال در برابر دلار آمریکا نه تنها متوقف شد بلکه حتی بالا رفت. طی یک سال اخیر ارزش پول ملی ایران بیش از ۲۰ درصد افزایش یافت.
به معنای واقعی کلمه، هر روز اخباری درباره افتتاح تولیدات جدید در بخشهای مختلف صنایع مانند متالورژی، پتروشیمی، داروسازی، مهندسی و ... منتشر میشود.
دانش ایران به موفقیتهای عظیمی دست یافته است که این واقعیت را حتی غربیها مجبورند بپذیرند. با توجه به چنین دستاوردها چگونه میتوان به حرفهای توخالی مقامات سیاسی آمریکا و متحدانش در خصوص «بحران عمیق اقتصادی» باور کرد؟
با وجود اقدامات متعدد ضد ایرانی (از خروج آمریکا از برجام گرفته تا توطئههای نظیر اتهام حمله تهران به نفتکشها و تاسیسات نفتی آمریکا)، جمهوری اسلامی همچنان در عرصه بینالملل نیز ایران از مواضع خود عقب نشینی نکرده است؛ بنابراین دشمنان به فکر تضعیف ایران از داخل از راه ایجاد آشوب و ناآرامیها برآمدند تا توسط دستگاههای تبلیغاتی خود و به خصوص رسانههای بین المللی از آن «عزم مردم برای سرنگونی نظام و پیروزی دموکراسی» ترسیم کنند. قبلا چنین یک سناریویی را در لبنان و عراق پیاده کردند.
خواستههای مسالمت آمیز مردم جهت بالا بردن سطح زندگی شان به طور بسیار سریع علیه نیروهای دوست ایران هدایت و تبدیل به آشوبهای خونین (در عراق) و حمله به نمایندگیهای دیپلماتیک جمهوری اسلامی، پایگاههای نظامی، بنادر و ... شد.
ناآرامیهای اخیر ایران نسخهای از این سناریو میباشد. البته مردم ایران در گذشته نیز از راههای قانونی و مسالمت آمیز تقاضای اصلاح و بازنگری در تصمیماتی و یا مهار کردن پدیدههای منفی در زمینههای اقتصادی و اجتماعی را مطرح میکردند. مقامات نیز با برگزاری چنین برنامههای مسالمت آمیز مخالفت نکرده و با توجه به امکانات و ظرفیتهای موجود، اقدام به برآورده کردن بخش زیادی از خواستههای مردم میکردند.
اما اتفاقات اخیر تفاوت اساسی داشتند. اعتراضات مسالمت آمیز توسط توطئه گران خارجی و عوامل داخلی در مسیر آشوب مسلحانه قرار داده شد.
شواهد بسیار زیادی این واقعیت را تائید میکند. به عنوان مثال در کرمانشاه یک گروه مسلح به یکی از مراکز پلیس حمله برده و یک نفر افسر را به شهادت رساندند. در یزد ترور یک امام جمعه مسجد جامع دنبال شد و در خوزستان شبه نظامیان مسلح به طرف غیرنظامیان و افسران پلیس شلیک کردند.
اینکه آمریکا بلافاصله از آشوبهای اخیر در ایران حمایت کرد جای برای تعجب ندارد، زیرا بدون تردید در این اتفاقات غیر انسانی و دشمنانه خود «واشنگتن» دست دارد. شکی نیست که در اقدامات مخرب اخیر همچنین سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی و پادشاهیهای عربی نقش آفرینی کرده اند. این موضوع را تشدید تعاملات بین سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تائید میکند.
«یوسی کوهن» رئیس «موساد» نیز برگزاری چند دور رایزنیها با نمایندگان سرویسهای مربوطه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را تائید کرده و گفت که «موساد به فرصتی منحصر به فرد و ظاهراً برای اولین بار در تاریخ خاورمیانه برای دستیابی به تفاهم منطقهای نایل شد».
ماهیت برنامه ریزی شدن ناآرامیهای اخیر را همچنین رفتار رسانهای عربستان سعودی و چند کشور دیگر تائید میکند. آنها اقدام به انتشار تعداد بسیار بالای مطالب تحریک آمیز همراه با اتهامات علیه تهران در «سرکوب بی رحمانه» از «راهپیماییهای مسالمت آمیز» و ... کردند.
علاوه بر این همه تعداد زیادی از حسابهای شبکههای اجتماعی و پیام رسانهای سریع که به دنبال گسترش دامنه ناآرامیها بودند، دقیقاً در پادشاهیهای خلیج فارس به ثبت رسیدهاند. ضمنا در مورد عراق و لبنان نیز همین اتفاق به مشاهده میرسد.
انتظار میرود که همانند اتفاقات سالهای قبل، رهبری ایران گامهای دقیقا قاطع و حساب شده خواهد برداشت. از یک سو، نهادهای انتظامی و امنیتی باید در برابر گروههای خرابکار عکس العمل کاملا جدی نشان داده و آنها را از جمع تظاهرات کنندگان جدا کنند تا فرآیند به سوی هرج و مرج سوق نیابد.
از طرف دیگر دولت ایران باید اقدام به اصلاح اشتباهات احتمالی در حوزه اجتماعی کند و پیامدهای منفی افزایش قیمت سوخت را به حداقل رسانده و از اقشار آسیب پذیر جامعه حمایت به عمل آورد.
مسلما حمایت از تودهها بهترین دفاع در برابر اقدامات خصمانه جمهوری اسلامی خواهد بود.
منبع: فارس
انتهای پیام/