به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، تیم ملی فوتبال ایران پنج شنبه هفته پیش با شکست ۲ بر یک از عراق در آخرین بازی اش در دور رفت مرحله دوم مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، ۶ امتیازی باقی ماند تا همچنان در رتبه سوم گروه C این رقابت ها قرار بگیرد.
البته شاگردان ویلموتس خوش اقبال بودند که با ثبت تساوی بدون گل در دیدار عراق با بحرین همچنان امیدهای شان برای صدرنشینی زنده ماند و حال آنها امیدوار هستند با برتری در چهار بازی آتی خود که ۷ و ۱۲ فروردین، ۱۵ و ۲۰ خرداد به ترتیب مقابل هنگ کنگ، کامبوج، بحرین و عراق برگزار می شود به سلامت از این مرحله عبور کرده و ضمن کسب سهمیه حضور در جام ملت های ۲۰۲۳ چین، خود را به جمع ۱۲ تیم برتر مرحله نهایی انتخابی جام جهانی برسانند.
در روزهای اخیر انتقادهای فراوانی به سرمربی بلژیکی تیم ملی کشورمان مطرح شده و بسیاری از اهالی فوتبال اعتقاد دارند این مربی برای اینکه تیمش باردیگر به یک تیم مدعی تبدیل شود باید تمام تمرکز خود را روی آماده سازی شاگردانش بگذارد و البته بیشتر از اینکه یک مربی پروازی باشد، باید با حضور در ایران بازی های لیگ را دقیق تر زیرنظر گرفته و بازیکنان شایسته تری را به اردو فرابخواند.
ضمن اینکه رفتارهای عجیب ویلموتس مانند اقدام او قبل از بازی با عراق که تا زمان دریافت نکردن مطالباتش حاضر نشد به ایران بیاید و تمرینات آماده سازی مهم ترین بازی تیم در دور رفت انتخابی جام جهانی را آغاز کند و البته اقدام دیگرش یعنی تعطیل کردن اردوی تیم پس از باخت به حریف سنتی و بازگشت به بلژیک، بدجوری اهالی فوتبال کشورمان را نسبت به آینده تیم ملی نگران کرده است.
بسیاری از کارشناسان فوتبال ایران اعتقاد دارند روزهای فیفادی باقی مانده پس از بازی با عراق بهترین فرصت برای آشنایی بیشتر ویلموتس با شاگردانش بود. بی تفاوتی این مربی بلژیکی نسبت به وضعیت تیم ملی حتی صدای برخی بازیکنان را هم درآورده و آنها اعتقاد دارند سرمربی بلژیکی شان برخلاف کارلوس کی روش در بیرون و داخل زمین اقتدار لازم را ندارد.
در چنین وضعیتی به نظر می رسد وحید هاشمیان به عنوان تنها دستیار ایرانی ویلموتس هم تاکنون نتوانسته ارتباط مناسبی بین او با بازیکنان و فضای تیم ملی فوتبال کشورمان ایجاد کند.
فدراسیون فوتبال پس از اتمام همکاری با سرمربی پرتغالی سابق تیم ملی و در زمان انعقاد قرارداد با ویلموتس بارها تاکید کرد بیشتر اعضای کادرفنی او ایرانی بوده و دیگر قرار نیست مانند سال های پایانی دوران فعالیت کی روش در تیم ملی که تنها مارکار آقاجانیان به عنوان مربی ایرانی در کادر او حضور داشت شاهد حضور تعداد بی شماری از مربیان خارجی در جمع گروه فنی این تیم باشیم.
این درحالی است که اکنون تنها وحید هاشمیان و البته محمد حسین پور (آنالیزور) در کادرفنی تیم ملی ایرانی هستند و ویلموتس تصمیم گرفته از مانو فررا (مربی بلژیکی- اسپانیایی) لورن اسپینوزی (مربی دروازه بان های فرانسوی) کوین مینیا (مربی بدنساز بلژیکی) و دمیتری (متخصص امور درمانی) در کادرفنی خود استفاده کند.
هاشمیان با سابقه فعالیت مربیگری در فوتبال آلمان و تیم های پایه هامبورگ یکی از نخبگان مربیگری کشورمان در زمینه های فنی و البته اخلاقی و انضباطی است و هیچکس در صحت تصمیم مسئولان فدراسیون برای قراردادن او کنار ویلموتس تردید ندارد اما به نظر می رسد تیم ملی ایران به یک مربی مقتدر ایرانی در جمع دستیاران ویلموتس نیاز مبرمی دارد.
هلی کوپتر (لقب وحید هاشمیان) در دوران بازیگری اش هم حجب و حیای خاصی داشت و حال به نظر می رسد این رویه را در دوران مربیگری هم ادامه می دهد. در زمان کی روش با توجه به پرستیژ و کاراکتر این مربی هیچ یک از بازیکنان تیم ملی جرئت نداشتند از دستورهای سرمربی امتناع کرده و به همین دلیل تمام نفرات گوش به فرمان او بودند اما اکنون ثابت شده ویلموتس مربی مقتدری نیست و البته وحید هم در این زمینه تبحر خاصی ندارد.
برای درک بهتر این موضوع باید به نقش کریم باقری در تیم پرسپولیس اشاره کرد. او با شخصیت و البته سخت گیری اش در سال های اخیر این اطمینان را برای مربیانی چون برانکو و کالدرون ایجاد کرده که بازیکنی حق ندارد در پرسپولیس کوچک ترین موضعی نسبت به تصمیم های سرمربی سرخ پوشان بگیرد.
تیم ملی ایران اکنون در کنار توانمندی های فنی هاشمیان به حضور دستیاری با ویژگی های کریم باقری در رختکن و نیمکت خود احتیاج دارد و فدراسیون فوتبال باید شرایط حضور چنین مربی ای را در کادر ویلموتس فراهم کند و دست کم یک مربی ایرانی دیگر به جمع مربیان تیم ملی اضافه کند.
اگر علی کریمی ارتباط مناسبی با مسئولان فدراسیون فوتبال داشت او بهترین گزینه برای این پست بود. مربیانی مانند جواد نکونام و حتی مهدی مهدوی کیا هم می توانند حواشی احتمالی تیم ملی را مدیریت کنند و البته این افراد نمونه های خوبی از این دست مربیان هستند که البته با توجه به سرمربیگری نکونام در فولاد خوزستان و مشغول بودن مهدوی کیا در تیم های پایه هامبورگ و آکادمی کیا آنها هم شرایط کار در تیم ملی را ندارند.
رضا عنایتی درباره اینکه به نظر میرسد وحید هاشمیان با وجود توانمندیهای فنی و اخلاقی اش تاکنون نتوانسته است ارتباط مناسبی بین بازیکنان و ویلموتس ایجاد کند و مانند کریم باقری در پرسپولیس وظایفی فراتر از یک دستیار برای سرمربی خارجی داشته باشد، گفت: هاشمیان در کنار ویژگیهای بارز فنی از لحاظ انضباط و اخلاق هم الگو است، اما من هم چنین نظری دارم و باید ببینیم او در ادامه چگونه رفتار میکند. از طرفی باید دید ویلموتس چه اختیاراتی به وحید داده است. اکنون ما تنها هاشمیان را در شرایطی میبینیم که با تماشای بازیهای لیگ برتر از لحاظ معرفی بازیکنان به ویلموتس کمک میکند و از اینکه او در رختکن چه وظایفی دارد بی اطلاع هستیم. به نظر من باید دستیار ایرانی دیگری به کادرفنی تیم ملی اضافه شود.
بیژن طاهری درباره ارزیابی اش از وضعیت وحید هاشمیان در کادرفنی تیم ملی ایران گفت: آشنا کردن ویلموتس با فضای فوتبال ایران مهمترین کاری است که وحید هاشمیان به عنوان دستیار ایرانی ویلموتس باید انجام بدهد، اما متاسفانه خودش هم از این فوتبال آشنایی کامل ندارد. هاشمیان مدتها در خارج از کشور فعالیت کرده و هرچند بازیکن بزرگ و مربی خوبی محسوب میشود، اما به دلیل اینکه مدام در ایران نبوده با فوتبال مان به صورت کامل آشنا نیست. او در هیچ یک از تیمهای ایرانی مربیگری نکرده و مستقیم از آلمان آمده و دستیار ویلموتس شده است.
انتهای پیام/
تا گل و سنبل بشه... اینا توی لیگ هیچ چی نیستن موندم میخوان واسه تیم ملی چیکار کنن.
نخندید بوهایی که از فوتبال ملی داره میاد ...داره میاد....( بیرون). این عاقبت چند سال دیگه فوتبال ملی مونه
نکونام بعلاوه باقری بعلاوه هاشمیان
بابا جانه من کیروش واسه ایران از گواردیولای بارسلونا بهتر که نبود دیگه
هر شروعی بلاخره یه پایانی داره
بنده هم نه منتقده آقای کیروشم نه چیزی
هشت سال سرمربی ایران بود یه کارنامه هم به جا گذاشت دیگه
این که نشد شما ادعای تحلیل فوتبالت میشه تا بیست ساله دیگه همش داخل گذشته باشی و هی بگی کیروش برگرده کیروش برگرده
ادمین لطفا چاپ کن شاید یه سری طرزه فکرشون نسبت به اینکه داخل گذشته موندن کاره درستی نیست،چه فوتبالی چه مسیره زندگییه شخصی