حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استمرار جلسات استماع که منتهی به استیضاح ترامپ شود، اظهار کرد: استیضاح در ایالات متحده آمریکا رخداد خاصی است که در قرن نوزدهم اولین بار برای رئیس جمهور جانسون و دومین بار هم درقرن بیستم برای روسای جمهور وقت آمریکا کلینتون و نیکسون رخ داد. البته شرایط برای نیکسون به گونهای پیش رفت که در جریان "واترگیت" پیش از آنکه منجر به کناره گیری او از قدرت شود، استعفا داد.همچنین کلینتون نیز به دلیل روابط نامشروع کارش به استیضاح کشیده شد ولی منجر به برکناری او نشد.
او ادامه داد: به تازگی هم دونالد ترامپ در جریان پرونده ای به نام "اوکراین گیت" به همین شرایط دچار شد. اوکراین گیت اشاره به این موضوع دارد که به نوعی ترامپ در تبانی که با ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین انجام داده بود، از او میخواهد تا تحقیقاتی درباره «هانتر بایدن» پسر نامزد دموکرات و رقیب انتخاباتی دموکرات او یعنی جو بایدن که زمانی عضو هیات مدیره شرکت گاز «بوریسما» در اوکراین بود، به عمل آورد و از این ابزار برای فشار آوردن به دموکراتها استفاده کند.
کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: افشا شدن این موضوع جنجالی در ایالات متحده آمریکا به دنبال داشت و سبب شد تا بعد از سپری شدن فرازو نشیب هایی، زمینه استیضاح دونالد ترامپ فراهم شود و در حال حاضر این موضوع به طور جدی در مجلس نمایندگان آمریکا در حال بررسی است.
عابدینی گفت: چند روز پیش نماینده و سفیر ایالات متحده آمریکا در اتحادیه اروپا به عنوان یکی از شاهدان به کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان فرا خوانده شد و در آنجا شهادت داد که دونالد ترامپ در جریان دیدار با ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گروکشی سیاسی انجام داده است.
او بیان کرد: در حال حاضر در مجلس و در کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان اگر این موضوع با همین روند پیش برود، به احتمال قوی در مجلس نمایندگان مطرح خواهد شد و با توجه به اینکه دموکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا اکثریت را در اختیار دارند محاکمه و استیضاح رئیس جمهور آمریکا به تصویب این مجلس خواهد رسید و در صورت مصوب شدن پرونده به مجلس سنا ارجاع و سپس ترامپ رئیس جمهور آمریکا محاکمه خواهد شد.
او با اشاره به استمرار جلسات استماع دونالد ترامپ و با بیان اینکه استمرار این جلسات بستگی به شاهدان دارد،افزود: معتقد هستم نمایندگان دموکرات مایل هستند این موضوع به طول بینجامد تا بتوانند شاهدان زیادی را به کمیته اتحادیه نمایندگان مجلس آمریکا فرا بخوانند، دلیل این اقدام آنها هم این است که فشار و تبلیغات منفی سنگینی را بر ضد ترامپ ایجاد کنند. مسلم است هر چه این جریان طولانیتر شده و به انتخابات ۲۰۲۰ که حدود دسامبر سال آینده برگزار میشود نزدیک شود،زمینه را برای کاهش رأی دونالد ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فراهم میکند.
کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به میزان احتمال حضور رئیس جمهور وقت آمریکا در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور بیان کرد: روال به این صورت است که بعد از برتری رای کسانی که در مجلس نمایندگان خواستار استیضاح هستند، و در تشریح دلیل قطعیت درباره نتیجه رای مجلس نمایندگان آمریکا به استیضاح می توان گفت: هم حزبی های ترامپ در مجلس نمایندگان تعداد کرسیهای بسیار اندکی داشته و اکثریت کرسیها در اختیار دموکراتها است، اما درصد رای به استیضاح ترامپ در مجلس سنا بسیار پایین است. علت آن هم این است که در مجلس سنا برای رأی دادن به استیضاح رئس جمهور ، حدود دو سوم آراء نمایندگان نیاز است و این امکان عملاً وجود ندارد چرا که دموکراتها در این مجلس اکثریت را در اختیار ندارند.
او افزود: موضوع بعدی اینکه جمهوریخواهان که هم حزبیهای دونالد ترامپ محسوب میشوند، رقمی نزدیک به سه هزار پست سیاسی را در اختیار دارند بنابر این به نظر میرسد که حتی با وجود اینکه اختلاف نظر شدیدی با دونالد ترامپ دارند حاضر نباشند که رأی به استیضاح او بدهند چرا که بسیاری از آنها از پستهایی که در اختیار دارند اخراج خواهند شد. علاوه بر این ترامپ دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب نخواهد شد و این به ضرر جمهوریخواهان تمام میشود.به نظر میرسد مجلس سنا رأی به استیضاح ترامپ نخواهد داد و این میتواند بر روی سبد رأی ترامپ تأثیر بگذارد به این صورت که سبب شود تا میزان رأی او کاهش پیدا کند.
عابدینی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به حمایت ترامپ از شهرکسازی رژیم صهیونیستی و در تحلیل اقدامات دولت آمریکا مبنی بر حمایت از این رژیم خاطرنشان کرد: قطعاً این دست اقدامات دولت آمریکا و شخص دونالد ترامپ سبب انزوای آمریکا میشود، همچنین نباید فراموش کرد که ایالات متحده آمریکا رفتار مغایر با موازین بینالمللی، حقوق بینالملل و عرف بینالملل را طی دو سال گذشته به شدت اجرا کرده است؛ اینکه از برجام که یک توافق چند جانبه و بینالمللی بوده و حتی مصوبه قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل نیز آن را تأیید کرده است، خارج شد. همچنین می توان در این زمینه به قراردادهای نفتا و آب و هوایی پاریس نیز اشاره کرد. اقدامات دیگر دولت ترامپ ارائه طرح معامله قرن بود که زمینه را برای تجاوز و جولان در خاک فلسطین را فراهم می کرد.علاوه بر این حمایت از انتقال سفارت از تل آویو به قدس که به نوعی تیر خلاص آمریکا بود.تمام این اقدامات در چارچوب رفتارهای غیر قابل پذیرش، هیئت حاکمه ایالات متحده آمریکاست.دولتمردان این کشور اصولاً خود را تابع قوانین بینالمللی نمیداند.
او در پایان با اشاره به مواضع نیروهای مقاومت در مواجهه با سیاست های آمریکا تصریح کرد: در دو سال گذشته یک همسویی بین نیروهای مقاومت اسلامی شامل حماس، جهاد اسلامی، جبهه خلق برای آزادی فسلطین و حتی فتح رخ داده است.به نظر میرسد اتحاد میان آنها اتفاق افتاده است .همانطور که پیشتر نیز وقتی که طرح معامله قرن از سوی آمریکا مطرح شد، حتی دوتن از رهبران جناح سازشکار فتح یعنی صاحب عریقات و عباس ابومازن که طی سالیان دراز با ایالات متحده و رژیم صهیونیستی وارد مذاکره شده بود به مخالفت با سیاستهای اخیر آمریکا برخاستند. در حال حاضر شاهد هستیم که همکاریهای جدی میان گروههای مختلف فلسطینی که پیشتر با هم اختلاف نظر داشتند به وجود آمده است.
بیشتر بخوانید:اجماع نمایندگان مجلس آمریکا برای استیضاح ترامپ
انتهای پیام/