به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،لیندا سلمانی، متخصص پزشکی ورزشی در نشست خبری سومین طرح رایگان غربالگری اسکلتی– عظلانی در کودکان ۴ الی ۱۴ سال، اظهار کرد: تشخیص و غربالگری اختلالات اسکلتی- عضلانی در کودکی به شدت حائز اهمیت است به طوریکه میتواند از بروز بیماریهای ناشی از اختلالات مفصلی و
آرتروز بزرگسالی جلوگیری کند. متاسفانه برخی اختلالات در کودکی میتواند افراد را در بزرگسالی دچار مشکل کند و اختلالات در هر سنی از کودکی تا بزرگسالی میتواند مفاصل کودک را تحت الشعاع قرار داده و برای او مشکلات مفصلی ایجاد کند.
او افزود: فشارهای وارد شده به سایر مفاصل بدن اختلالات مهلکی به بدن وارد میکند، همچنین صافی کف پا و قوص پا به صورت چرخش به سمت داخل یا خارج، کودک را با مشکلاتی رو به رو میکند. کم تحرکی و استفاده از موبایل، تبلت در اختلالات گردن کودکان نقش بسزایی دارد؛ به طوریکه در بزرگسالی با گردن دردهای گاه و بی گاه مواجه می شوند در نهایت باید با عمل های جراحی سنگین این اختلالات نشأت گرفته از کودکی را درمان کنند.
بیشتر بخوانید: توزیع شیر در مدارس ۷ استان کم برخوردار به صورت پایلوت
سلمانی در ادامه بیان کرد: به دلیل زندگی ماشینی و تغیر سبک زندگی، بسیاری از کودکان با
کمبود ویتامین D رو به رو هستند. عدم نور آفتاب به بدن آنها میتواند در آینده تبعات منفی برایشان داشته باشد ، البته نباید از عوامل ژنتیک هم غافل شد، زیرا میتواند در مفاصل کودک تاثیر گذار باشد.
در ادامه مهرشاد پورسعید اصفهانی متخصص پزشکی ورزشی گفت: طی تحقیقات صورت گرفته ۸۰ درصد کودکان در کشور دچار اختلالات اسکلتی عضلانی هستند؛ اگر این اختلالات در کودکی ، درمان نشوند هزینههای درمان در بزرگسالی به شدت با افزایش رو به رو خواهد بود.
او با بیان اینکه این بیماری با مبلغ یک میلیون تومان به بالا درمان می شود افزود: برخی از خانواده ها توانایی پرداخت این مبلغ را ندارند که با کمک وزارت بهداشت می توان این هزینه را کاهش داد.
انتهای پیام /
اهمیت غربالگری اختلالات اسکلتی- عضلانی در کودکی