به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، داریوش بهارلویی مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان به کاهش ۱۱ درصدی میزان ورودی به سدهای استان اشاره کرد و گفت: بارندگی روزهای اخیر روی میزان آورد به سدهای استان تاثیر محسوسی نداشته و ۹.۵ میلیارد مترمکعب از حجم مخازن سدهای خوزستان خالی است.
او افزود: متوسط میزان ورودی به سدهای خوزستان در ۲ ماه نخست سال آبی (از ابتدای سال آبی تا پایان آبان ماه) نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد و نسبت به آمار بلندمدت ۱۱ درصد کاهش نشان میدهد.
بهارلویی بیان داشت: شدت کاهش آوردها نسبت به پارسال در حوضه زهره با ۶۰ درصد کاهش، حوضه کرخه ۱۵ درصد کاهش، حوضه کارون ۱۳ درصد کاهش و حوضه جره ۱۲ درصد کاهش بیش از سایر حوضهها بوده است.
این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر موازنه ورودی و خروجی سدهای استان منفی است به این معنی که میزان خروجی سدها بیش از ورودی است.
مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان همچنین با تاکید بر احتیاط در مصرف آب در صورت تداوم کاهش ورودی به سدهای استان، اظهار داشت: پیش بینیهای هواشناسی تا نیمه آذر بارندگیها را نرمال و برای ماههای بعد کاهش بارندگی را نشان میدهد بنابراین نگرانی از بارشهای آینده وجود ندارد، البته هنوز برای قضاوت درباره بارندگیها زود است و باید تا پایان آذر ماه به انتظار بمانیم.
پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، از جلسه ستاد مدیریت سیلاب در روز جمعه ۲۴ آبان خبر داده بود اردکانیان وزیر نیرو در این جلسه ضمن آماده باش به تمامی تیمهای عملیاتی برای رویارویی با سیلابهای احتمالی گفته است که از امروز با وقوع سامانههای بارشی جدیدی روبرو هستیم، که اثر مستقیمی بر ورودی سیلاب به سدها و رودخانههای مناطق شمالی و جنوبی کشور خواهد داشت.
این سامانه بارشی موجب میشود که علاوه بر بارش شدید در استانهای شمالی، در استانهای جنوبی کشور مانند؛ بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، بخشهایی از فارس و جنوب خوزستان نیز این رقم در مجموع به ۵۰ میلیمتر برسد.
رابعی معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز نسبت به بارشهای شدید از اواخر آبان تا اوایل آذر و احتمال سیلابی شدن رودخانههای استان هشدار داده، اما گفته بود که با توجه به آمادگی سدها نگرانی از بابت مهار سیل در سدها وجود ندارد.
انتهای پیام/گ