عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: دانشگاه با تربیت جمعی از فرهیختگان نمی‌تواند انتظارات جامعه را برآورده کند.

دانشگاهرضا نقی زاده، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره میزان کیفیت رشته‌های دانشگاهی و ارتباط آن‌ها با نیاز روز جامعه  اظهار کرد: سطح تربیت نیروی انسانی از لحاظ دانش در جامعه ما بد نیست و در این زمینه در استاندارد‌های جهانی قرار داریم.

او افزود: رابطه علم و فناوری و کلا دانشگاه با جامعه به صورت مناسبی تعریف نشده است و دانشگاه به عنوان نهاد متفاوت و مجزا از سایر بخش‌های کشور به تربیت نیرو و به فعالیت می‌پردازد.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ادامه داد: اکنون نیروی انسانی متناسب با به نیاز‌های جامعه تربیت نمی‌شود؛ این واقعیت در دانشگاه‌های سایر کشور‌ها نیز مشهود است و  مختص به کشور ما نیست.

او بیان کرد: طبق آمار بالای ۹۰ درصد دانشگاه‌های ما در نسل یک هستند و تعداد محدودی هم پژوهش محور شده اند یا به این سمت حرکت کرده اند. در دنیا به این جمع بندی رسیده اند که دانشگاه تنها با تربیت جمعی از فرهیختگان نمی‌تواند انتظارات جامعه را برآورده کند به همین دلیل باید به سمت دانشگاه‌های کارآفرین و جامعه محور بروند.


بیشتر بخوانید: نبود تناسب رشته‌های آموزش عالی با نیاز جامعه


نقی زاده در ادامه افزود: در نسل سوم و چهارم دانشگاه‌ها، هدف این است که بتوانیم به یک نیاز از جامعه پاسخ دهیم. برای همین تمام ارکان دانشگاه اعم از نظام آموزش عالی و آموزش و پرورش و جذب استادان و پذیرش جذب دانشجویان معطوف به حل نیاز‌های جامعه است.

او  تاکید کرد: باید بین فرهیختگان و نیاز‌های جامعه یک ارتباط برقرار شود اما دانشگاه‌های ما در این مسیر عقب هستند.

این عضو عیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: باید در تعریف نخبگان تغییر ایجاد شود البته در چند سال اخیر نیز تعریف از نخبه از حالت گلخانه‌ای خارج شده است.

انتهای پیام/

تعداد محدودی از دانشگاه‌های کشور، پژوهش محورند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار