به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، استفاده از قند به مشکلات متعددی در سلامت انسان منجر میشود. بسیاری از افراد برای اجتناب از مضرات این ماده ترجیح میدهند از محصولات با شکر کمتر استفاده کنند که تاثیرات مخرب کمتری بر سلامتی دارد.
اکنون گروهی از محققان دانشگاه تافتز در آمریکا با استفاده از باکتری روشی کارآمدتر برای تولید یک ماده شیرین کننده ابداع کرده اند.
قندی که با این روش تولید میشود تاگاتوز نام دارد و طبق بیانیه سازمان وزارت غذا و دارو آمریکا ایمن است. ۹۲ درصد این ماده به اندازه شکر معمولی شیرین است. اما از آنجا که بخش اعظم آن در جهاز هاضمه انسان متابولیز نمیشود، کالری آن معادل ۳۸ درصد شکر است. این روند بدان معنا است که تاگاتوز تاثیر کمتری بر قند خون و انسولین دارد و در نتیجه استفاده از آن برای مبتلایان به دیابت ایمنتر است. همچنین آزمایشها نشان داده این ماده شیرین کننده به پوسیدگی دندان نیز منجر نمیشود.
البته تولید این ماده کمی پیچیده است. به طور معمول تاگاتوز با هیدرولیز کردن لاکتوز و تبدیل آن به گالاکتوز ساخته میشود. در مرحله بعد گالاکتوز ایزومر میشود تا تاگاتوز به وجود آید. البته ماده حاصل باید خالص سازی و شیشهای مانند شود تا امکان مصرف آن وجود داشته باشد. مقدار تاگاتوزی که در این فرایند به دست میآید اندک است.
محققان در پژوهش جدید ادعا میکنند با روش مخصوص خود توانسته اند مقدار بیشتری تاگاتوز تولید کنند. آنها از آنزیم LAI استفاده کردند تا گالاکتوز را به تاگاتوز تبدیل کنند، اما در این روند یک تمایز اصلی وجود داشت. به جای استفاده از این آنزیم در محلولی که ثبات ندارد، محققان از نوعی باکتری ایمن به نام Lactobacillus plantarum برای تولید LAI استفاده کردند.
از آنجا که باکتری سبب میشود آنزیم در دیوارههای سلول خود ایمن بماند، میزان تاگاتوز تولیدی در دمای ۵۰ درجه ۸۳ درصد است و سریعتر از حد معمول تولید میشود.
این تحقیق در ژورنال Nature Communications منتشر شده است.
منبع:مهر
انتهای پیام/