به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی وطنی مجری پروژه بهینه سازی انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در چهارمین همایش و نمایشگاه ساختمان پایدار مصرف بهینه انرژی که صبح امروز (دوشنبه چهارم آذرماه) برگزار شد، گفت: در کشور ما روزانه ۲ میلیون بشکه نفت و ۳ میلیون بشکه گاز مصرف میشود که جمعا ۵ میلیون بشکه مصرف انرژی در روز داریم که این میزان مصرف در سال معادل ۱۰۸ میلیارد دلار هزینه سالانه میشود.
مجری پروژه بهینه سازی انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اگر ما در کشوری مثل ژاپن بودیم باید سالانه ۱۸۰ میلیارد دلار کالا تولید و صادر میکردیم و با آن ۱۰۸ میلیارد دلاری که باقی میماند میتوانستیم هزینه سوخت را بدهیم.
وطنی با بیان اینکه زمانی شدت مصرف انرژی در ایران ۱۸ برابر ژاپن بود، گفت: برای تولید ۱ میلیون تومان کالا انرژی زیادی مصرف میشود و ما برای این کار ۱۸ برابر ژاپن انرژی مصرف میکنیم تا آن کالا را تولید کنیم.
او با اشاره به اینکه تا کنون ۷ میلیون فرآیند از نفت و گاز شناسایی شده که میتوان از کنار آنها به سمت سود آوری رسید، گفت: اما در کشور ما سادهترین راه مصرف انرژی سوزاندن آن است که ما ایرانیها در این کار رتبه اول را داریم.
مجری پروژه بهینه سازی انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه کارآفرینی در ارزش افزوده است، اظهار کرد: در این شرایط اظهار تأسف میکنیم که چرا نیروی انسانی بیکار داریم و هنوز بعد از ۱۱۰ سال ضریب وابستگی نفت را کاهش ندادهایم.
وطنی افزود: بیشترین فارغ التحصیلان از رشتههای الکترونیک هستند که ما بیشترین بیکارها را هم در همین رشتهها داریم.
او با تأکید بر اینکه تهران و اصفهان تحمل صنایع آلاینده را ندارند، گفت: کدام کشور است که توسعه پایدار دارد و بدون استفاده از عقل و فناوری به آن رسیده است.
بیشتر بخوانید: پروژه های عمرانی باید توجیه محیط زیستی داشته باشند
مجری پروژه بهینه سازی انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه روزانه ۶ میلیارد تومان در ساختمانهای کشور انرژی مصرف میشود، گفت: سهم تهران ۲۵ درصد است که معادل ۱.۵ میلیارد تومان در روز و در سال ۵۰۰ میلیارد تومان میشود و ما به جای اینکه این انرژی را مصرف کنیم آن را میسوزانیم.
وطنی در پایان با اشاره به اینکه هزینههای زیادی در کشور صرف ساختن بیمارستان میشود، گفت: متأسفانه اول مردم را بیمار میکنیم و بعد برای درمان آنها هزینه میکنیم، در حالی که میتوانیم انرژی کمتری بسوزانیم تا مردم کمتر بیمار شوند.
انتهای پیام/