به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمد رضوانی گفت: «لکههای پوستی ممکن است کمرنگ باشند و یا ممکن است فاقد رنگدانههای پوستی باشند. برخی لکههای کمرنگ در صورت کودکان به دلیل اگزمای سفید بروز میکنند؛ که در نتیجه خشکی روی پوست، پوستههایی در محل تشکیل میشود که زمانی که به بقیه پوست نور آفتاب میخورد تیرهتر میشوند و آن نواحی دچار اگزمای سفید کمرنگتر میشود. زمانی که کودک را به نزد ما میآورند مشخص میشود که لکههای پوستی فاقد رنگدانه نیستند بلکه دچار کمرنگی هستند که به آن اگزمای سفید گویند که برای این بیماران کرم مرطوب کننده تجویز میکنیم و مشکل کودک برطرف میشود.»
وی در ادامه گفت: «برخی از لکههای پوستی فاقد رنگدانه هستند که همان بیماری ویتیلیگو و یا لک و پیس است. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به سلولهای رنگدانه ساز بدن حمله میکند و باعث مرگ این سلولها میشود. دور دهان یکی از شایعترین محلهای بروز لک و پیس در بدن میباشد. بیماری لک و پیس در دو نقطه از بدن بیشتر ظاهر میشوند یکی در اطراف سوراخهای بدن مثل دور چشم، دور دهان یا دور مقعد یا دو نوک پستان بروز میکند از دیگر محلهایی که لک و پیش بیشتر بروز میکند بر روی برجستگیهای استخوان است مثل آرنج و برجستگیهای استخوان و دست و مانند آن.»
این متخصص بیماریهای پوست و مو با بیان اینکه لک و پیس بیشتر در دو دهه اول زندگی رخ میدهد و ۵۰ درصد کیسهای لک و پیس کودکان هستند، گفت: «این بیماری زمینه خانوادگی دارد، اما بیماریای نیست که از طریق یک ژن به ارث برسد و ارثی نیست، اما استعداد فامیلی در بروز آن دخیل است و حدود ۷۰ درصد موارد مبتلایان در آنها زمینه بیماریهای خودایمنی مثل دیابت، ریزش موی سکه ای، رماتیسم مفصلی وجود دارند.»
دکتر رضوانی با تاکید بر اینکه بیماری لک و پیس درمان پذیر است و نگاهمان به این بیماری این نیست که این بیماری غیرقابل درمان است، گفت: «لک و پیس سه مرحله درمانی دارد. درمانهای طبی از طریق داروها، درمانهای تابشی که از نوردرمانی و لیزر اگزایمر و سلول درمانی که در موسسه رویان انجام میشود.
بسیاری از بیماران با این سه روش درمانی، درمان میشوند و حتی ما در مواردی بهبود خود به خودی بیمار را شاهد هستیم که بیماری وی پسرفت میکند و ۲۰ درصد بیماران بدون هیچگونه درمانی، بهبود پیدا میکنند.»
وی افزود: «عدهای اندکی از بیماران مبتلا به لک و پیس هستند که با این سه نوع درمان، درمان نمیشوند، ولی با این روشها بیماری آنها پیشرفت نمیکند و عدهای بسیار کمی هم هستند که بیماری آنها با این سه درمان، بهبود نیافته و حتی بیماری آنها پیشرفت نیز میکند.»
منبع : سلامت نیوز
انتهای پیام/
دختر ۲ ساله ام لکه ایی کمرنگ زیر چانه وبناگوش ویک دانه روی دستش داره که هر کدوم به اندازه هسته سیب هستن !ایا این بیماری لک وپیس هست ؟خواهش میکنم جواب بدید خیلی خیلی نگرانم....
دخترم من ۷سالشه از بچه گی ی لک سفید روگردنش بود ب تازگی بزرگ شده ب صورتشم اوفتاده
پسر من سه ساله است، این روزها متوجه شدم که لکه ها سفید در گردان اش است، آیا میشود برایم معلومات بدهید که چکار کنم؟
با احترام
پسرم ۱۸ ماهشه لکه ی سفید کمی رو دستش است
جاهای دیگه ی بدنش خیلی کم به صورت نقطه است
دلیلش چی میتونه باشه ممنون میشم پاسخ بدهید.