به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان محمدباقر نوبخت امروز در حاشیه جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب بودجه سال ۱۳۹۹ باید با اصلاحات به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود.
وی افزود: همچنین در این ابلاغیه آمده است که این اصلاحات باید در چارچوب خاص به تصویب شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه و در مهلت قانونی تیرماه ۱۳۹۸ برسد.
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: سازمان برنامه و بودجه از سوی دولت مامور اصلاح ساختار بودجه سال آینده شد و بر این اساس به کمک ظرفیت علمی کشور، دانشگاهها، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و همه افرادی که به نوعی در این رابطه صاحب نظر بودند استفاده شد.
وی اضافه کرد: هم اکنون این برنامه در وقت تعیین شده به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه تقدیم شد و بخشی از آن نیز تصویب شد.
نوبخت گفت: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب مجددا این مطالبه را عنوان کردند؛ بر این اساس سازمان برنامه و بودجه تلاش کرد حتی پیش از آنکه شورای عالی هماهنگی اقتصادی تمام اصلاحات را تصویب کند، اصلاحات لازم در بودجه سال آینده صورت بگیرد را در پیشنویس لایحهای که به هیات دولت ارائه شد، اعمال کند.
وی افزود: کار رسیدگی به پیش نویس لایحه بودجه ۱۳۹۹ از فردا شروع میشود و ما مقید هستیم که در وقت قانونی ۱۵ آذرماه کل لایحه را از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارایه دهیم.
رییس سازمان برنامه و بودجه توضیح داد: در اصلاحیه چهار محور مورد توجه قرار گرفت، ابتدا اینکه چه جایگزینی برای درآمدهای نفتی داشته باشیم.
وی افزود: مورد دیگر این است که آیا ضرورت دارد هزینههای بودجه (در حال حاضر ۴۴۸ هزار میلیارد تومان است و سال آینده ۴۴۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده) انجام شود و نمیتوان با اصلاح دستگاهها و تغییر نظام اداری این هزینهها را محدود کرد و برخی ماموریتها به بخش غیردولتی بار دولت را در زمینه هزینهها کاهش دهیم.
نوبخت اظهار داشت: اصلاح ساختار بودجه در محور سوم این بود که چگونه ثبات اقتصادی داشته باشیم و نوسان درآمدی مانع این ثبات نشود و عدالت همراه با توسعه داشته باشیم.
وی با یادآوری اینکه بودجه در چهار مرحله تهیه میشود، گفت: ابتدا پیشنهاد بودجه در سازمان برنامه و بودجه آماده میشود، سپس بودجه در مجلس تصویب و در مرحله بعد برای اجرا به دولت ابلاغ میشود و در مرحله آخر هم دولت، مجلس و هم قوه قضائیه بر آن نظارت داشته باشند.
بیشتر بخوانید: افراد متقاضی دریافت یارانه معیشتی به سامانه وزارت رفاه مراجعه کنند/ کشور از خطر واردات بنزین مصون ماند
رییس سازمان برنامه و بودجه با طرح این پرسش که آیا روند تهیه بودجه مناسب است، اضافه کرد: ما این شیوهها را دگرگون کردیم و چنانچه مجلس شورای اسلامی تعیین کند نظام و فرآیند بودجهریزی تغییر میکند.
وی اظهار امیدواری کرد که پیشنهادات اصلاح ساختار بودجه ۱۳۹۹ در مجلس شورای اسلامی تصویب شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص یارانه معیشتی گفت: براساس گزارشات رسیده تاکنون حدود ۱۷ میلیون و ۷۰۷ هزار خانوار حمایت معیشتی دریافت کردند که مبلغی حدود ۲هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان در اجرای این طرح تاکنون پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه افرادی که تاکنون حمایت معیشتی را دریافت نکردهاند میتوانند به سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند، اضافه کرد: هر لیستی که این وزارتخانه به سازمان برنامه و بودجه دهد، سازمان هزینه معیشتی را به خانوار درون لیست پرداخت میکند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور با بیان اینکه شرکت فرآوردههای نفتی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون در پرداخت حمایت معیشتی مسئول هستند، ادامه داد: ۲۴ تا ۲۵ میلیون خانوار در کشور وجود دارد که بر اساس برنامهریزیهای قبلی تنها ۱۸ میلیون خانوار مشمول دریافت حمایت معیشتی میشوند بنابراین حدود ۶ میلیون خانوار هزینه معیشتی دریافت نمیکنند.
نوبخت ادامه داد: وزارت رفاه موظف است درخواست همه افراد متقاضی دریافت هزینه معیشتی را بررسی و به سازمان برنامه و بودجه نتیجه را اعلام کنند. در صورت شناسایی خانوادهای که مشمول دریافت هزینه معیشتی میشود تا ماه آینده و حتّی زودتر این مبلغ به آنها پرداخت خواهد شد.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه ۳ پرداختی مهم در قالب حمایت معیشتی، یارانه نقدی و حقوق و دستمزد کارکنان در هر ماه دارد، گفت: مقرر شد دهم هر ماه کمک معیشتی خانوار، بیستم هر ماه یارانه نقدی و بیست و هشتم هر ماه حقوق کارمندان پرداخت شود.
وی ادامه داد: تعداد خانوادههای دریافت کننده حمایت معیشتی ۱۸ میلیون است که مبلغی حدود ۲۴۰۰ میلیارد تومان به آنها پرداخت میشود، یارانه نقدی مربوط به هدفمندی یارانه به ۷۸ میلیون نفر پرداخت شده که مبلغی بیش از ۳ هزار میلیارد تومان است و حدود ۲۰ تا ۲۳ هزار میلیارد تومان ماهانه حقوق پرداخت میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور گفت: اگرچه به دلیل بدخواهی دشمنان روزهای سختی سپری میکنیم اما منابع ما اندازهای است که بتوان سالها کشور را اداره کرد حتی دشمنان به این نتیجه رسیدند که تحریم موجب شد ایران از زمره کشورهای متّکی به درآمد نفتی خارج شود.
نوبخت اضافه کرد: علاوه بر اینکه در آمد سالانه کشور از فروش نفت حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار در سال جاری و آینده پیشبینی شده است اما کشور ۴۵ میلیارد دلار نیز درآمد غیرنفتی دارد. به رغم آن که اصلاح ساختار بودجه به منظور مستقل شدن بودجه از درآمدهای نفتی انجام میگیرد تا اقتصاد بتواند بدون نفت نیز اداره شود اما در حال حاضر کشور میتواند از طریق فروش فرآوردههای نفتی و ...نیز درآمد کسب کند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در پیشنویس لایحه بودجه سال ۹۹ حدود ۳۰ تا ۳۱ هزار میلیارد تومان برای پرداخت حمایت معیشتی در نظر گرفته شده، افزود: حدود ۳۰۲ هزار میلیارد تومان یارانه آشکار برای سال آینده پیشبینی شده است که ۱۸۶ هزار میلیارد تومان آن به صورت نقدی و غیرنقدی میان خانوادهها توزیع میشود.
انتهای پیام/