حسین اسرافیلی شاعر کشورمان گفت: متاسفانه خواننده‌های ما شعرشناس نیستند و کوچکترین اطلاعی از ساختار شعر ندارند.

خواننده های ما شعرشناس نیستند نامه نگاری نماینده مجلس با وزارت ارشاد برای صدور مجوز ترانه ضعیف!

حسین اسرافیلی شاعر، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ترانه‌های ضعیفی که این روز‌ها با اقبال خوانندگان و مردم روبرو شده است، گفت: خواننده‌های ما شعرشناس نیستند و کوچکترین اطلاعی از شعر ندارند. وقتی به ترانه‌های این افراد ایراد می‌گیری، می‌گویند بازار همانطور می‌پسندد که در ترانه هایشان نوشتند. خواننده هایمان به دنبال ترانه‌های بازاری هستند که بفروشند. بخشی از این ترانه‌های ضعیف در موسیقی زیر زمینی منتشر می‌شود. این ترانه‌ها بسیار ضعیف هستند و هیچ بهره‌ای از عناصر شاعرانگی نبرده اند. متن را با آهنگ به صورت دکلمه می‌خوانند؛ مخاطب موسیقی هم بیشتر از شعر به اهنگ توجه دارد.

او افزود: وقتی وزارت ارشاد به شعری که خواننده برای اخذ مجوز آورده است، ایراد می‌گیرد و می‌گوید کارشان فاقد شاعرانگی است و اشکال‌های فنی دارد، سر و صدای زیادی راه می‌اندازند و عوامل زیادی را دنبال خود می‌کشند تا اجازه بگیرند شعری را که می‌خواهند بخوانند و منتشر کنند. یکسری از ترانه‌های ضعیف از طریق موسیقی زیرزمینی پخش می‌شود که وزارت ارشاد مجوز آن را صادر نمی‌کند. متاسفانه خواننده هایمان از شعر و شاعرانگی اطلاعی ندارند و بیشتر کارهایشان کار بازار است؛ یکبار مصرف است و می‌خواهند ترانه‌ای را بخوانند و منتشر کنند. این‌ها هم ذائقه مردم را پایین می‌آورند و هم خودشان ترانه یکبار مصرف می‌خوانند.

این شاعر با اشاره به اینکه یک تعداد خواننده می‌خواهند با مجوز ارشاد ترانه ضعیف بخوانند، بیان کرد: این افراد ترانه شان در وزارت ارشاد رد می‌شود و اینقدر واسطه می‌تراشند تا مجوز بگیرند. حتی از نماینده مجلس شورای اسلامی نامه می‌آورند تا مشکلشان حل شود. برخی خواننده‌ها برای اینکه ترانه را از ترانه سرا نخرند، به دختر عمو یا پسرعمویشان سفارش ترانه می‌دهند. وقتی ترانه به بازار می‌آید، آهنگ بخشی از شعر را پر می کند و به شعر توجهی ندارند.

اسرافیلی ادامه داد: گاه گفتمان‌های بسیار نازلی که در کوچه و خیابان از آن استفاده می‌شود، در ترانه می‌آورند. متاسفانه ارشاد هم برای اینکه خواننده‌ها زیاد پشت در ارشاد نایستند و از این طرف و آن طرف واسطه نتراشند، به شعرهایشان مجوز می‌دهد. الان فضای مجازی گسترش پیدا کرده است و خواننده‌هایی که ترانه شان مجوز نگرفته، در این فضا سرو صدای زیادی راه می‌اندازند. به ارشاد گفتم یکبار آن ترانه‌هایی را که رد شده است را در فضای مجازی نشر دهند تا مخاطب بداند این ترانه‌ها حتی ارزش یکبار خوانده شدن را هم ندارند. با انتشار ترانه‌های ضعیف هم به شعر و هم به موسیقی خیانت می‌شود.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: ادبیات ، ترانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار