به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هفته گذشته و پس از افزایش قیمت بنزین، اعتراضاتی نسبت به تصمیم دولت و نحوه اجرای آن در برخی شهرها صورت گرفت؛ اما در مدت زمان کوتاهی چهره اعتراضات تغییر پیدا کرد و با سواستفاده اغتشاشگران و عوامل نفوذی ضدانقلاب، آشوبهایی به وجود آمد که طی آن به امول عمومی و جان مردم خسارتهایی وارد شد.
اغتشاشگران و اشرار با حضور در جمع معترضان، ابتدا اقدام به تحریک مردم و برپایی آشوب کرده و سپس با سلاحهای گرم و سردی که در اختیار داشتند به صورت ناشناس اقدام به تیراندازی و حمله به سوی مردم کردند. براساس گفتههای شاهدان عینی در اغتشاشات اخیر، افراد ناشناس بسیاری که اسلحه، قمه و چاقو به همراه داشتند با حضور در جمع مردم، اقدام به آشوب و تیراندازی به سوی مردم کردند.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور میزان خسارتهای وارد آمده به اموال عمومی را اینگونه عنوان کرده است: "در اغتشاشات اخیر به بیش از ۵۰ پایگاه و پاسگاه نظامی و انتظامی حمله شد و ۳۴ آمبولانس، ۷۳۱ بانک، ۱۴۰ مکان عمومی، ۹ مرکز مذهبی، ۷۰ پمپ بنزین، ۳۰۷ خودروی شخصی و غیر دولتی، ۱۸۳ خودرو انتظامی و ۱۰۷۶ موتور سیکلت شخصی مورد حمله قرار گرفتند. "
اگرچه تاکنون آمار دقیقی از تعداد مجروحان و کشتهشدگان حوادث اخیر اعلام نشده است، اما وزیر کشور اعلام کرده که "نیروهای زخمی در حوزه امنیتی ۲ برابر نیروهای مصدوم شده عادی است. "برای بررسی اینکه مردم عادی چگونه مصدوم شدند و از سوی چه کسانی مورد هجمه قرار گرفتند، به یکی از بیمارستانهای تهران در جنوب شرق تهران که محل مداوای بسیاری از مجروحان اغتشاشات اخیر است، رفتیم.
این بیمارستان در هفته گذشته شبها و روزهای شلوغی را تجربه کرده است. این مرکز درمانی علاوه بر اینکه محل مداوای مجروحان بوده، مورد هجوم اغتشاشگران هم قرار گرفت. آشوبطلبان اگرچه نتوانستند وارد بیمارستان شوند، اما بانک کناری بیمارستان را به آتش کشیدند و اموال آن را به غارت بردند.
یکی از مسئولان این بیمارستان میگوید: در هفته گذشته و به خصوص در روزهای یکشنبه و دوشنبه حدود ۸۷ نفر مجروح به این بیمارستان منتقل شدند که در درگیریها و اغتشاشات جراحتهای عمیق پیدا کردند. در میان آنان، زنان و کودکانی هم بودند که توسط اشرار زخمی شدند. از آن ۸۷ نفر، بسیاری طی روزهای گذشته مرخص شده بودند و حدود ۱۵ نفر همچنان در بیمارستان بستری بودند. دو نفر از آنان وضعیتشان بسیار وخیم بود و در بخش ICU بستری بودند. یکی از آنها به دلیل اینکه گلوله به چشم راستش اصابت کرده بود، چشمش تخلیه شده بود.
یکی از مجروحان که جوانی ۲۰ ساله است، میگوید: محل کار من در آریاشهر است. پس از اینکه از محل کارم برگشتم، متوجه شدم که محلهی ما شلوغ شده است، به همین دلیل تصمیم گرفتم ماشینم را در منزل مادربزرگم که کمی آنطرفتر بود، پارک کنم. ماشین را پارک کردم و از منزل مادربزرگم خارج شدم. سر چهارراه شلوغ بود. از چند کوچه آن طرفتر رفتم تا برای من اتفاقی نیفتد.
او ادامه میدهد: در یکی از کوچههای باریکی که نزدیک خانهمان بود، دو نفر جلوی من بودند. از آنان خواستم کنار بروند تا من رد شوم. به صورتشان که نگاه کردم هر دو صورتشان را پوشانده بودند و یکی از آنان خالکوبی داشت. چهرههایشان اصلاً برای من آشنا نبود و معلوم بود که از بچههای محلهی ما نیستند. در بینشان که قرار گرفتم، به یکباره سمت راست بدنم به شدت داغ شد. ابتدا فکر کردم سنگی به بدنم برخورد کرده است، اما دو سه قدم که جلوتر رفتم دیدم از بدنم خون میریزد و لباسهایم خونی است.
این جوان میافزاید: پس از مدت کوتاهی از هوش رفتم و به زمین افتادم. مردم من را بلند کردند، در ماشین گذاشتند و به بیمارستان رساندند. گلوله از کنار قلبم گذشته بود و از بدنم خارج شده بود. دکتر میگفت به احتمال زیاد با اسلحه کلت مورد هدف قرار گرفتی.
جوان دیگری که دارای همسر و فرزند است نیز در اغتشاشات هفته گذشته مورد اصابت گلوله تفنگ قرار گرفت و مجروح شد. او در این خصوص میگوید: آن شب خانه پدرخانمم بودیم. منزل خودم کنار کلانتری بود و آنجا بسیار شلوغ بود. خانمم گفت داروهای فرزندمان را در منزل جا گذاشتهایم. او درخواست کرد تا با هم برویم و بیاوریم. گفتم آنجا درگیری است، خودم میروم و میآورم.
او ادامه میدهد: به نزدیکی خانه که رسیدم، دو نفر از ماموران جلوی من را گرفتند و پرسیدند که اینجا چهکار میکنی؟ گفتم: منزل من کنار این کلانتری است. آمدهام داروهای فرزندم را بردارم و ببرم. گفتند پس زودتر داروها را بردار و برو. اصلاٌ اینجا نایست، چون امنیت ندارد. از ماموران که دور شدم، دیدم یک نفر با لباس زرد رنگ به سمت من شلیک کرد و من پس از مدتی به زمین افتادم.
این جوان همچنین میگوید: آن افرادی که روبروی کلانتری تجمع کرده بودند، برای بنده ناآشنا بودند و از اهالی محل ما نبودند. بیشترشان چهرههایشان را پوشانده بودند، اجازه تصویربرداری نمیدادند و هر چراغی هم بود را میشکستند تا زیر نور شناسایی نشوند. آنان حتی تابلوهای تبلیغاتی هم که دارای نور بود را تخریب کردند.
بیشتر افرادی که در اغتشاشات اخیر مجروح شدند، جوانانی بودند که نقشی در درگیریهای اخیر نداشتند. جوان دیگری که از اهالی شهر قدس است، میگوید: برای خرید به بیرون از منزل رفته بودم که به یکباره اطرافم شلوغ شد و در این بین تیری به پایم اصابت کرد و به زمین افتادم. اصلاً نفهمیدم که این تیر از کجا به سمت من شلیک شد.
بیشتر مجروحان اغتشاشات با تیر غیرجنگی هدف قرار گرفته بودند. یکی از آنان که سه بخش از بدنش با ساچمههای تیر مصدوم شده است، میگوید: بنده در قلعه حسنخان کار بنایی انجام میدهم. بعد از ظهر که سر کار به منزل برگشتم، تصمیم گرفتم به تهران بیایم تا برخی از وسایل خود را که قبلاً در آنجا کار میکردم، بردارم. در مسیر متوجه شلوغی و ازدحام جمعیت شدم. منصرف شدم و تصمیم گرفتم که برگردم. در همین حین به یکباره مورد اصابت گلوله قرار گرفتم. در آن تاریکی شب متوجه نشدم که چه کسی و از کجا به سمت من شلیک کرد. یکی از ساچمهها به پا، یکی به پهلو و یکی به دستم اصابت کرد.
در ادامه اظهارات دو جوانی که در اغتشاشات اخیر مجروح شدند را مشاهده میکنید:
منبع: تسنیم
انتهای پیام/