رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه از شناسایی ۲ هزار و ۸۹۴ بیمار HIV مثبت در سطح استان خبر داد.

به گزارش    گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،ابراهیم شکیبا رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه به مناسبت هفته ملی اطلاع رسانی ایدز با اشاره به شناسایی ۲۸۹۴ بیمار HIV مثبت در سطح استان، گفت : ۸۵ درصد این بیماران مرد و ۱۵ درصد آن‌ها زن هستند.

او گفت : آمار مربوط به بیماران HIV مثبت همواره به صورت تجمیعی اعلام می‌شود، به این معنی که بخشی از این بیماران فوت شده‌اند، اما همچنان تعداد آن‌ها به عنوان بیماران شناسایی شده HIV مثبت استان ذکر می‌شود.

شکیبا در خصوص تشریح چیستی بیماری ایدز، گفت: ایدز بیماری عفونی است که از طریق ویروس HIV از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

او افزود: دوره کمون این بیماری ۱۰ تا ۱۵ سال است و بعد از این مرحله در صورت عدم درمان، فرد وارد مرحله ایدز می‌شود که این دوره با ابتلا به انواع سرطان‌ها و بیماری‌های عفونی و ... همراه است، چرا که سیستم ایمنی فرد بر اثر فعالیت ویروس تضعیف شده است.

شکیبا با اشاره به اقدامات موثر مرکز بهداشت استان در شناسایی بیماران HIV مثبت، گفت: سال گذشته در مجموع ۱۰۵ بیمار جدید در سطح استان شناسایی شد و امسال نیز تاکنون ۳۹ بیمار جدید شناسایی شده است.

این مسئول شناسایی بیماران را عامل مهمی در اثربخشی درمان، افزایش طول عمر بیماران و پیشگیری از انتقال HIV در سطح جامعه دانست و افزود: هرچه شناسایی این بیماران زودتر صورت گیرد، مراحل درمان سریعتر پیگیری شده و اثربخشی آن بیشتر خواهد بود.

او با بیان اینکه تمام مراحل شناسایی و درمان این بیماران بصورت محرمانه و رایگان است، گفت: در حال حاضر در تمام پایگاه‌های بهداشت و مراجع سلامت آزمایش HIV بصورت محرمانه صورت می‌گیرد.

شکیبا افزود: برای تشخیص HIV مثبت یک آزمایش کفایت نمی‌کند و فرد باید سه آزمایش متوالی بدهد و چنانچه جواب هر سه آزمایش مثبت شود HIV مثبت بودن فرد نیز تایید می‌شود.

او گفت: مرحله اول آزمایش در تمام پایگاه‌های بهداشت و مراجع سلامت انجام می‌شود و چنانچه جواب مثبت باشد، فرد به یکی از چهار مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در سطح استان جهت انجام آزمایشات تکمیلی ارجاع می‌شود.

شکیبا گفت: متاسفانه بسیاری افراد از ترس اَنگ بیماری ایدز و ترس و واهمه‌ای که از این بیماری دارند برای انجام آزمایش مراجعه نمی‌کنند و همین امر موجب می‌شود این بیماری در بدن رشد کرده و بعد از چندین سال بصورت علائم ایدز خود را نشان دهد.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت:از زمان ورود ویروس HIV به بدن تا زمان بروز علائم ایدز بین ۱۰ تا ۱۵ سال فاصله است و چنانچه فرد سریعتر در این بازه زمانی شناسایی شده و تحت درمان قرار گیرد می‌توان مانع از ورود بیماری به مرحله ایدز شد و فرد می‌تواند یک زندگی طبیعی مانند سایر افراد جامعه داشته باشد.

شکیبا در خصوص تاثیر درمان HIV گفت: در حال حاضر درمان‌های بسیار قوی برای این بیماری وجود دارد، به نحوی که این بیماران با مصرف دارو می‌توانند به راحتی عمر طبیعی داشته و مانند سایر افراد جامعه ازدواج کرده و حتی صاحب فرزند شوند و این ویروس با وجود درمان، برای آن‌ها و خانواده شان مشکلی ایجاد نمی‌کند.

او افزود: با مصرف دارو، ویروس‌های بیماری تا حد زیادی از بین می‌روند و همین امر موجب می‌شود که فرد نتواند ناقل بیماری باشد و از طرفی مشکلی هم برای خود فرد به وجود نمی‌آید و می‌توانند یک زندگی طبیعی داشته باشد.

شکیبا در خصوص راه‌های انتقال این بیماری گفت: استفاده از سرنگ مشترک میان افراد معتاد تزریقی، استفاده از وسایل تیز و برنده آغشته به خون فرد آلوده، انتقال مادر به جنین و نیز روابط جنسی محافظت نشده از جمله راه‌های انتقال این بیماری است.

او روابط جنسی را راه اول انتقال ویروس HIV در جهان عنوان کرد و افزود: در ایران برخلاف این رویه همچنان استفاده از سرنگ مشترک میان افراد معتاد تزریقی راه اول انتقال است، اما متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد تغییر این الگوی انتقال به سمت روابط جنسی هستیم، بطوری که امسال ۴۵ درصد موارد شناسایی شده کشور از طریق روابط جنسی آلوده شده بودند.

او افزود: حرکت به سمت این الگوی انتقال می‌تواند بسیار خطرناک و هشداردهنده باشد و تنها راه پیشگیری در این زمینه پایبندی به خانواده و پرهیز از روابط خارج از عرف و نیز استفاده از کاندوم هنگام برقراری رابطه جنسی است.

شکیبا گفت: متاسفانه وجود این الگوی انتقال موجب شده بسیاری بیماران HIV مثبت در معرض اتهام قرار گیرند، حال اینکه بیش از ۸۰ درصد زنان مبتلا به HIV در استان زنان نجیبی هستند که متاسفانه از شوهران معتاد خود این بیماری را دریافت کرده‌اند.

او افزود: با توجه به اینکه در ایران عمده راه انتقال بیماری تزریق مشترک میان افراد معتاد است، نباید به این بیماران به دید نامناسب نگاه شود و باید اَنگ بیماری از روی آن‌ها برداشته شود.

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: ترس از اَنگ بیماری موجب شده تا در حال حاضر حدود ۴۲ درصد موارد بیماری در استان شناسایی شود و برآورد ما این است که بیش از ۵۸ درصد بیماران مبتلا هنوز شناسایی نشده و حاضر نیستند برای انجام آزمایش مراجعه کنند.

او افزود: این عدم مراجعه هر لحظه آن‌ها را به بیماری ایدز نزدیک می‌کند و شانس انتقال بیماری به دیگران را هم افزایش می‌دهد. همه باید یاد بگیریم ایدز هم مانند بسیاری بیماری‌ها یک بیماری است که در حال حاضر عملا قابل درمان هم هست و این افراد هم حق زندگی دارند و نباید با تهمت و انگ تحت فشار قرار گیرند.

شکیبا راه انتقال دیگر بیماری را مادر به جنین عنوان کرد وافزود: خوشبختانه با درمان‌های موثر بیماری، بسیاری مادران مبتلا به HIV صاحب فرزند شده‌اند، بدون اینکه فرزند آن‌ها مبتلا شود و در سال‌های اخیر این الگوی انتقال در کشور سیر کاهشی چشمگیری داشته است.

او گفت: در حال حاضر در سطح کشور تنها سه درصد بیماران از این طریق دچار آلودگی شده‌اند که این نسبت دراستان کرمانشاه بسیار کمتر و حدود ۱.۷ درصد است.

شکیبا گفت: چنانچه مادران مبتلا پیش از بارداری یا حتی در دوران بارداری تحت درمان قرار گیرند احتمال انتقال بیماری به جنین آن‌ها به صفر می‌رسد و این مادران می‌توانند صاحب نوزادان سالمی شوند .

 

 

انتهای پیام/د

رایگان بودن شناسایی و درمان  اچ آی وی

برچسب ها: اخبارسلامت ، بیمه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.