معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از وجود یک میلیون و ٢٠٠ هزار نفر بیمار مبتلا به هپاتیت B خبرداد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت امروز پنج شنبه در جمع دانشجویان و استادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه افزود: از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که به هپاتیت B مبتلا هستند کمتر از ۲۰۰ هزار نفر از بیماری خود اطلاع دارند.

او در عین حال با بیان اینکه از ۲۰۰ هزار نفر مبتلا به هپاتیت C شاید ۵۰ هزار نفر از این بیماری خبر دارند، ادامه داد: به این دلیل طرح غربالگری این افراد اجتناب ناپذیر است و باید تیم‌هایی برای این منظور توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل شود.

ملک زاده یکی از راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به هپاتیت را افزایش ایمنی خون و فراورده‌های آن برشمرد و افزود: در این زمینه کار‌های مطلوبی انجام گرفته و از کشور‌های درجه یک در این زمینه به شمار می‌رویم.

معاون وزارت بهداشت از اجرای طرح واکسیناسیون هپاتیت نوع بی ابراز رضایت کرد و گفت: حتی در محروم‌ترین نقاط کشور این مایه کوبی انجام گرفت.

ملک زاده اضافه کرد: به منظور شناسایی زندانی‌ها و افراد با رفتار‌های پرخطر در زمینه ابتلا به هپاتیت نیازمند شناسایی و درمان رایگان هستیم.

رفسنجان نخستین شهر عاری از هپاتیت

او ادامه داد: طی مطالعه‌ای که در رفسنجان استان کرمان در حال انجام است با مشارکت نیکوکاران اقدام به شناسایی افراد مبتلا به هپاتیت C شده است که تاکنون ۱۵۰ نفر شناسایی و درمان شدند.

ملک زاده تصریح کرد: به نظر می‌رسد در ۶ ماه آینده بتوانیم ادعا کنیم شهری عاری از هپاتیت C در ایران داشته باشیم.

او، در این زمینه همچنین با اشاره به اهمیت عدم انتقال هپاتیت از مادران باردار تصریح کرد که تمامی بانوان باردار باید چکاپ شوند و چنانچه مبتلا باشند حین بارداری می‌شود آن را درمان کرد.

ملک زاده خواستار ایجاد کلینیک‌های درمان هپاتیت در دانشگاه‌های علوم پزشکی شد و گفت: به واسطه این کلینیک‌ها می‌توان افرادی که گمان می‌رود دارای هپاتیت هستند را شناسایی و درمان کرد.

معاون وزیر بهداشت در عین حال از در اولویت قرار نگرفتن واکسن هپاتیت A اطلاع داد و گفت: باید این واکسن در اولویت قرار گیرد.

ملک زاده بیان کرد: در زمینه درمان هپاتیت B در کشور از ۳.۵ درصد به ۱.۵ درصد رسیده ایم، البته نیاز است افرادی که دارای هپاتیت B مثبت هستند شناسایی شوند.

او با این حال حجامت کردن و ... را یکی از علل ابتلا به هپاتیت عنوان کرد و ادامه داد: در دانشگاه‌های علوم پزشکی هنوز حجامت ادامه دارد و این نگران کننده است.

معاون وزارت بهداشت شایع‌ترین علت بیماری «سیروز کبدی» را در کشور هپاتیت بی دانست و گفت: درمان سیروز کبدی دستکم به واسطه پیوند کبد هزینه‌ای معادل ۲۰۰ هزار دلار در پی دارد.

او اضافه کرد: سالانه هزار نفر با عفونت جدید هپاتیت B در ایران رو به رو می‌شوند.

ملک زاده، البته انتقال هپایت را فقط از راه خون عنوان کرد و هشدار داد که خالکوبی (تتو)، حجامت، رعایت نکردن ایمنی و بهداشت در آرایشگاه‌ها موجب انتقال ویرویسی هپاتیت است.

او با این وجود همه کادر پزشکی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها نیازمند واکسیناسیون هپاتیت B عنوان کرد و ادامه داد: آمادگی داریم در وزارت بهداشت تیم‌هایی تعریف شوند که من جمله در شیراز هم مستقر شده و فعالیت‌های پیش گیرانه در زمینه عفونت‌های جدید ناشی از هپاتیت B انجام گیرد.

معاون وزارت بهداشت یکی از مشکلات شناسایی نشدن انواع هپاتیت در کشور را ترس افراد مجرد مبتلا اعلام کرد که ممکن است در صورت عیان شدن آن سد راه ازدواج شان شود.

او، بر اساس مطالعه‌ای در کشور همچنین اعلام کرد: میزان آن‌ها که ناقل هپاتیت B هستند و نیاز به درمان دارند، ۲۰ درصد است، البته اگر این تعداد در جامعه رها شوند مبتلا به سیروز کبدی خواهند شد.

ملک زاده بیان کرد: نیمی از آمار فوتی‌ها در ایران ناشی از مرگ زودرس است و اغلب زیر ۷۰ سال است که از این تعداد ۳ هزار نفر ناشی از ابتلا به هپاتیت است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار