محسن کوهکن، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه دولت باید در زمینههای اقتصادی و تولیدی سیاست گذاریهایی داشته باشد، گفت: متأسفانه این نهاد با انجام ندادن وظایفش در قبال فعالان بخش اقتصادی موجب شد که مقام معظم رهبری به طور مستقیم، فعالان اقتصاد و کارآفرینان را دعوت کرده و با آنها سخن بگویند.
او ادامه داد: دیدار رهبری با کارآفرینان به فعالان عرصه اقتصادی این قدرت را میدهد که با بها دادن به بخش غیردولتی، ابتدا هنر دور زدن تحریمها را به کار گرفته شود و بعد بیاثر شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: دیدار چند روز گذشته این فعالان بخش اقتصاد با رهبری در جهت تبیین و توانمندتر شدن مسیر سرمایه گذاری، صیانت از ظرفیتهای داخلی و در نهایت ارزیابی عملکرد کارآفرینان بود و رهبر انقلاب در عین صحبت از دور زدن تحریمها، خواستند که تحریمها بیاثر شود؛ این دیدار موجب شد تا اگر مسئولی راه را برای فعال اقتصادی هموار نکرد، فعال اقتصادی بین مسئول و رهبری نظام تفاوت قائل شود.
بیشتر بخوانید: دشمن را در جنگ اقتصادی عقب خواهیم زد/ تنها راه حل مسائل موجود، تقویت تولید داخلی است
کوهکن با انتقاد از عملکرد دولت در زمینه اصلاح و مصون سازی اقتصاد از تحریمها گفت: نظام حاکم بر روابط اقتصادی جهان به طور عمده در دست غربیها و مشخصاً آمریکاییها بوده و مسئولان میگویند بدون کنار آمدن با آن نمیتوان کاری کرد؛ دولتی که با این نگاه جلو میرود، چطور انتظار دارد که سیاستگذاریهایش به سوی داخل بیاید؟
نماینده مردم لنجان تصریح کرد: تجربههای تاریخی نشان داده که سیاستهای کلی نتایج درستی را در بر دارد و دولت باید در همین زمان باقیمانده رسیدگی به مسائل اقتصادی را مطالبه اصلی مردم دانسته و بقیه مسائل را به حاشیه براند؛ همچنین با تلاش بسیار در این موضوع، به اجرای سیاستهای کلی رهبری بپردازد.
او با یادآوری اینکه رهبر انقلاب مسئله اقتصاد مقاومتی را پیش از خروج ایالات متحده از برجام مطرح کردند، ادامه داد: اگر مسئولان با دقت و اعتقاد به این موضوع ورود پیدا کرده بودند، خروج آمریکاییها از برجام نباید بعضی اتفاقات ناگوار اقتصادی و... سال گذشته را رقم میزد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه یکی از راهها و قدمهای اولیه برای اصلاح، مصون سازی اقتصاد و کمک به تولید داخلی، دنبال کردن طرح آمایش سرزمینی است ادامه داد: طرح جامع آمایش سرزمینی، ظرفیت و استعداد سرمایه گذاری در هر نقطه از کشور را نشان میدهد و دربرگیرنده دو نتیجه مهم «هدر نرفتن سرمایههای بخش خصوصی و اعتماد بخش مذکور به سرمایهگذاری و دیگری جلوگیری از روبهرو شدن مجوز دهی و تسهیلسازی با موانع مختلف» است. به این صورت هر شهرستان یک شناسنامه کارشناسی با اتکا به ظرفیتهایش خواهد داشت.
کوهکن گفت: موضوع یاد شده در مسیر تبیین شده از سوی رهبری به جهت استفاده حداکثری از ظرفیت داخلی بوده و باید بررسی شود که چرا دولت از زمانی که به دنبال کردن این طرح موظف شده، کوتاهی داشته است. این موضوع در راستای اهمیت به بخش خصوصی هم هست و باید با نااهلان هم برخورد قانونی شود. بی توجهی و بها ندادن به فعالان بخش خصوصی مشکلی را حل نمیکند.
او در توضیح قدم بعدی در حل مشکلات اقتصادی و تولید داخلی اظهار کرد: گام بعد، جذب کسانی است که دارای اندیشه و دانش در بخش اقتصادی و تولید هستند؛ اینجا دولت باید گزارش دهد در مدت مسئولیت چه امکاناتی را برای جذب، هدایت و امید دادن به نیروهای توانمند فکری کشور به کار برده است؟ اگر چنین مسئلهای اجرایی شده بود، دیگر بحث رفتن نیروها معنا نداشت.
نماینده مردم لنجان افزود: برای نمونه، یک جوان تحصیلکرده خِبره به مدیر کارخانه فولاد معرفی شده و مدیر هم طبق بررسیهایش به تواناییهای جوان اعتراف کرده است، اما به دلایلی آن جوان را به کار نگرفته و روز بعد یک فرد سیاسی بازنشسته حمایت شده از مرکز استان را به عنوان مشاور در شرکتهای وابسته آن کارخانه استخدام میکند؛ ما بارها با این معضل روبهرو شدهایم.
کوهکن اظهار کرد: دولت کمکاریهایی داشته و به حاشیهها پرداخته، البته نمیخواهم با بی انصافی در این موضوع بگویم که این نهاد اجرایی دست از پا خطا کرده است. آقای روحانی وقتی به سفر استانی میرود و همان بگم بگمهای روسای جمهور قبلی را بیان میکند، یعنی جای پرداختن به مشکلات اصلی، بیشتر به حاشیهها میرود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن با تأکید بر اینکه دولت بداند صرف احترام و تکریم نام مقامات، مشکلی را حل نمیکند، گفت: دولتمردان باید در راستای تبعیت از جایگاه ولایت حرکت کنند. اگر رئیس جمهور در مدت زمان باقیمانده واقعاً به فکر مملکت و مردم باشد، لازم است از حواشی دوری کرده و با رویکردهای رهبری به اصلاح اقتصاد بپردازد.
او تصریح کرد: در عین اینکه از دولت مأیوس نیستم، اما در نطقهایم گفتهام بخشی از مشکلات اقتصادی و تولیدی کشور، ناشی از ولدادگی و عدم نظارت ستون فقرات دولت است.
نماینده مردم لنجان ادامه داد: در میان اعضای هیئت دولت، وزیران و مسئولانی نیمنگاهی به مسیر تولید داخل دارند که باید به این مسئولان کمک کرد.
این نماینده مجلس در پایان با انتقاد از مجلس گفت: در کنار دولت، مجلس هم اشکالاتی دارد و برخی اقدامات نمایندگان موجب به وجود آمدن معضلات اقتصادی است. در صورت بروز تخلف، دستگاه اجرایی باید مورد سؤال و برخورد قرار بگیرد که این مشکل در مقاطع مختلف زمانی رخ داده است و باید اصلاح شود.
انتهای پیام/