مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از اجرای نهضت درختکاری مشارکتی در استان با غرس ۸۴۲ هزار اصله نهال خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،انشاءالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : مراسم نمادین اجرای این نهضت ۱۴ آذر همزمان با سراسر کشور در منطقه چالابه کرمانشاه برگزار خواهد شد.

او گفت : قرار است در قالب نهضت درختکاری مشارکتی ۱۴ میلیون اصله نهال در کشور غرس شود که سهم استان کرمانشاه از این میزان غرس ۸۴۲ هزار اصله نهال خواهد بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه افزود: در طرح نهضت درختکاری مشارکتی قرار است توسعه جنگل‌کاری در سطح بیش از ۳۴۰۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان را در سال جاری شاهد باشیم که ۱۰۱۰ هکتار آن نهال کاری بوده که ۵۰۰ هکتار آن به صورت مشارکتی با شرکت‌ها، موسسات و پادگان‌ها انجام خواهد شد و ۲۴۰۰ هکتار دیگر هم به توسعه جنگل‌کاری با بذر اختصاص دارد.

کولانی گفت: اجرای نهضت درختکاری مشارکتی از اواسط آبان در استان شروع شده و تلاش شده تا در هر شهرستانی از گونه‌های بومی و سازگار با اقلیم آن شهرستان استفاده شود.

کولانی هدف از اجرای طرح نهضت درختکاری مشارکتی را تلاش برای پای کار آوردن مردم در حوزه حفاظت و حراست از منابع طبیعی به عنوان سرمایه‌های خدادادی عنوان کرد.

کولانی با اشاره به نامگذاری یک هفته به نام هفته درختکاری از ۱۵ تا ۲۱ اسفند هر سال گفت: با توجه به تغییر اقلیم رخ داده در کشور و به منظور استفاده بیشتر از زمان برای غرس نهال، علاوه بر هفته منابع طبیعی، اجرای نهضت درختکاری مشارکتی در سراسر کشور در برنامه قرار گرفته تا علاوه بر داشتن زمان بیشتر برای درختکاری، از نظر فنی نیز غرس نهال را با نظارت بیشتری داشته باشیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه اشاره‌ای هم به اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان داری استان در سال گذشته داشت و افزود: سال گذشته در مجموع ۱۹ پروژه آبخیزداری و آبخوان داری در استان کرمانشاه اجرایی شد که با توجه به موفقیت استان در اجرای کامل این طرح‌ها در مدت زمان کم، اعتبارات استان در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری در سال جاری دو برابر شده است.

کولانی افزود: امسال ۳۸.۵ میلیارد تومان برای انجام اقدامات آبخیزداری و آبخوان داری در استان کرمانشاه در نظر گرفته شده که این پروژه‌ها در ۲۰ حوزه آبخیز و با پیشرفت ۸۰ درصدی در دست اقدام است که به دلیل پیشرفت خوب پروژه‌ها در قالب طرح مدیریت بوم سازگان ناحیه رویشی زاگرس حدود ۶ میلیارد تومان دیگر از محل اعتبارات ملی به مجموع اعتبارات حوزه‌های آبخیزداری و آبخوان داری استان اضافه شده است.

کولانی با بیان اینکه استان کرمانشاه در سال ۹۷ جزو ۱۰ استان برتر در حوزه انجام اقدات آبخیزداری و آبخوان داری بود، گفت: امسال تاکنون رتبه سوم و یا چهارم این حوزه را کسب کرده‌ایم.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه افزود: در حال حاضر روزانه ۶۶۵ نفر در پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان داری استان مشغول کار موقت هستند.

او اشاره‌ای هم به کاهش ۳۳ درصدی سطوح دچار حریق شده جنگل‌های استان کرمانشاه در سال جاری در مقایسه با سال قبل با وجود رشد چندین برابری پوشش گیاهی به دلیل بارندگی‌های خوب، داشت و افزود: امسال هرچند از نظر تعداد حریق‌ها به دلیل پوشش گیاهی غنی افزایش حریق را داشتیم، اما از نظر سطوح حریق شده کاهش ۳۳ درصدی حریق را شاهد بودیم که این مهم با بهره گیری از ۲۴۰ نفر به عنوان دیده بان در نقاط بحرانی حریق در استان محقق شد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه اشاره‌ای هم به سیلابی شدن برخی از نقاط شمال شهر کرمانشاه در بارندگی‌های شدید سال گذشته داشت و افزود: با تشدید بارندگی‌ها آبگرفتگی‌هایی را از تنگه کنشت داشتیم که با ایجاد بند‌های سیمانی و ملاتی و احداث قنات‌های معکوس سعی شده این مشکلات حل شود.

کولانی به تولیدات امسال نهالستان‌های استان کرمانشاه هم اشاره کرد و افزود: امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان‌های استان تولید شد که با تفاهمنامه صورت گرفته برای ورود بخش خصوصی به حوزه تولید نهال امیدواریم در آینده در این حوزه موفق‌تر عمل کنیم.

عبدلعلی جلیلیان رئیس اداره جنگل‌داری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به اجرای طرح نهضت درختکاری مشارکتی به صورت نمادین در منطقه چالابه افزود : قرار است در این برنامه نمادین ۲۵ هکتار نهال کاری را داشته باشیم و ۳۵۰۰ اصله نهال در این سطح کاشته شود.

او افزود : همچنین توسعه جنگل کاری با بذر در سطح ۲۵ هکتار و با حدود ۳۷۰ کیلوگرم بذر را در این مراسم نمادین خواهیم داشت.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه افزود: در اجرای این طرح تلاش می‌شود تا از گونه‌های جنگلی سازگار با شرایط اقلیمی هر منطقه‌ای استفاده شود، با این حال بیشتر جنگل کاری از گونه‌های بلوط، گلابی وحشی، بنه و ... خواهد بود.

جلیلیان با بیان اینکه این پویش ملی با شعار درختکاری همگانی برای ایرانی سرسبز اجرایی می‌شود، هدف از اجرای این طرح را توسعه جنگل‌ها عنوان و گفت: با اجرای طرح‌های از این دست شاهد توسعه جنگل‌های استان باشیم .

 

 

انتهای پیام/د

برگزاری مراسم نمادین اجرای نهضت ۱۴ آذر

 

برچسب ها: محیط زیست ، آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.