فخرالدین صابری، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: صنایع دستی و هنرهای سنتی یکی از مولفههای فرهنگ بومی و ملی هر کشوری هستند که البته در این خصوص کشور ایران جزو چند کشور اول جهان در حوزه هنرهای سنتی بوده و در این میان وظیفه نشر و پاسداری از این میراث ارزشمند به عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
او افزود: با توجه به اهمیت و نقش صنایع دستی در اقتصاد کشورها، سازمان جهانی صنایع دستی اقدام به ارزیابی مشترک کلیه آثار فاخر صنایع دستی از تمامی نقاط جهان هر دو سال یکبار کرده است تا این آثار پس از دریافت امتیازات لازم موفق به اخذ نشان جهانی اصالت یونسکو شوند.
صابری گفت: مقدمه معرفی آثار فاخر صنایع دستی کشور به سازمان جهانی صنایع دستی البته دریافت نشان مرغوبیت کالا از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با اشاره به این که تا به امروز ۶۷ اثر از هنرمندان استان البرز در ۴ دوره گذشته موفق به کسب نشان ملی مرغوبیت کالا شده اند افزود: در پنجمین دوره داوری دریافت نشان ملی مرغوبیت کالا ۷ اثر از آثار ارائه شده توسط هنرمندان صنایع دستی استان البرز موفق به دریافت این نشان شده اند.
فخرالدین صابری در پایان گفت: در دو دوره گذشته مراسم اهداء نشان اصالت یونسکو، ۳ اثر شاخص از هنرمندان البرز پس از گذراندن مرحله دریافت نشان ملی و دریافت بالاترین امتیاز برای شرکت در داوری، موفق به کسب این نشان ارزشمند شده اند. در دوره گذشته سهم ایران برای ارسال آثار منتخب ۷ اثر بوده است که از این بین ۲ اثر متعلق به این استان و از بین آثاری که موفق به کسب نشان جهانی یونسکو شده اند ۲ اثر از استان البرز بوده است و این نشان از ظرفیتهای بالای استان البرز در میان استانهای قدرتمند صاحب صنایع دستی ایران دارد
انتهای پیام/ج.خ