سیاوش غیبی پور، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دستور روز گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر معافیت مالیاتی هنرمندان در بودجه سال آینده اظهار کرد: البته آن چیزی که در پیش نویس قانون مالیات امده است که معافیت های مالیاتی فرهنگی هدفمند و موقت باشد
او ادامه داد: پیشنهاد رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص معافیت مالیات های هنرمندان که در قالب بودجه سال آینده مقرر خواهد شد تاحدودی عادلانه و به نفع جامعه نیست.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: معافیت های عام و برنامه ریزی نشده در اقتصاد ایران همواره نتایج خوبی را به دنبال نداشته است، یکی از اشکالات در ساختار اقتصادی که فرار مالیاتی و عدم وصول کامل درآمدهای مالیاتی را به دنبال دارد نیز در همین معافیت ها خلاصه می شود.
بیشتر بخوانید: گسترش پایههای مالیاتی با دریافت مالیات از فعالیتهای سودآور/ فعالیتهای فرهنگی - هنری شایسته معافیت مالیاتی
غیبی پور ادامه داد: متاسفانه این قانون نباید طوری تعریف شود که اگر کسی بر اثر فروش بلیت سینما و یا کنسرت درآمد کلان داشته باشد هم با معافیت مالیاتی رو به رو شود و از طرفی هم روزنامه ای با درصد فعالیت پایین و حتی زیان ده نیز از مالیات معاف باشد.
وی ادامه داد: آن چیزی که در پیش نویس لایحه بودجه آمده تا حدودی جالب نبود به همین دلیل معتقدم باید در قسمت های زیانده حوزه فرهنگ این روش معافیت اعمال شود تا آن ها برای فعالیت های تخصصی تر و بهتر تشویق شوند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه بیان کرد: معافیت مالیاتی هنرمندان و فرهنگیان که سال ها در بودجه ها بوده و تا کنون نیز ادامه داشته اگر استمرار پیدا کند به سود اقتصاد کشور نیست و نارضایتی هایی را به دنبال خواهد داشت به خصوص در همین روزهایی که برای کاهش درآمد های نفتی به افزایش پایه های مالیاتی روی اورده ایم.
غیبی پور تصریح کرد: البته به نظر می رسد دولت تنها در لایحه بودجه استمرار این معافیت ها را تحقق می بخشد و در قالب قانون مالیات گنجانده نشده است باید سقف و حد و حدودی برای معافیت ها تعریف شود. اینکه درآمدها کلان اقتصادی که در حوزه سینما و تلویزیون کسب می شود تماما از مالیات معاف شوند عادلانه نیست.
انتهای پیام/