به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،دکتر گویا ،رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در نشست خبری در جمع خبرنگاران استان کرمان گفت: از ابتدای شهریور تا کنون هزار و ۲۸۷ نفر بیمار مبتلا به بیماری تنفسی در استان کرمان بستری شده اند که از این تعداد ۹۳ مورد ابتلا به آنفولانزا به صورت قطعی شناسایی شدند.
او افزود: از این تعداد ۹ مورد فوتی در شهر کرمان ثبت شده است که همهی این تعداد یک بیماری زمینهای داشته اند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: هفته گذشته ۱۹ مورد مرگ ناشی از آنفولانزا در کشور داشته ایم که بیش از همه در آذربایجان شرقی و تهران بوده است؛ اصفهان و کرمان نیز از استانهایی هستند که بیماری در آنها فعالتر از دیگر استانها بوده است.
گویا با بیان اینکه در کل کشور طی هفته گذشته حدود ۴ هزار نفر بیماری تنفسی داشته ایم که ۲۶۳ نفر مبتلا به آنفولانزابوده و بستری شده اند و بیشترین آمار در استانهای آذربایجان شرقی، قزوین، مرکزی، آذربایجان غربی و تهران بوده است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: امسال دو نوع H ۱ N ۱ و H ۳ N ۲ بیشتر فعال بوده که نوع اول بیش از ۹۰ درصد موارد را تشکیل داده است.
گویا با اشاره به اینکه بیماری آنفولانزا موضوع جدیدی نیست، گفت: آنفلوانزا بیماری فصلی است که هر سال تکرار میشود و با سرد شدن هوا بیماری آنفلوانزا گسترش پیدا میکند.
او بیان کرد: انتظار میرود حداقل ۲۰ درصد مردم جامعه در هر فصل به آنفولانزا مبتلا شوند و آنچه که باعث میشود این موج تشدید یا تضعیف شود و چند عامل است که مهمترین عامل ویروس است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: آنفولانزا ویروسی است که مدام در حال تغییر است و همین تغییرات کوچک موجب میشود بدن انسان نتواند آن را شناسایی کند و فردی که سال قبل مبتلا شده، امسال نیز مبتلا میشود و اگر شدت بیماری زایی ویروس زیاد باشد، کسانی که مبتلا میشوند، بیشتر هستند.
گویا اظهار داشت: اگر کسی در فصل آنفلوانزا نکات بهداشتی را رعایت کرده و آگاه باشد از اینکه بیماری از چه طریق منتقل میشود و راه پیشگیری چیست، مبتلا نخواهد شد و یا کمتر ویروس را به دیگران منتقل میکند.
او گفت: فرد مبتلا به آنفلوانزا باید دستها را مکرر بشوید و هنگام عطسه و سرفه دستمال جلوی دهان و بینی خود گرفته و دستمال را داخل کیسه پلاستیکی کوچک و به سطل آشغال بیندازد که همین دو کار تا ۵۰ درصد از انتقال آنفولانزا جلوگیری میکند.
رییس مرکز بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت با بیان اینکه باید فاصله حداقل یک متری را با فرد مبتلا رعایت و از مصرف داروی خودسرانه به ویژه آنتی بیوتیک جدا خودداری شود افزود: اصلا برخی موارد بیماری نیاز به آنتی بیوتیک ندارد.
او تصریح کرد: داروهای کورتون دار ممکن است موجب شدت بیماری شود.
انتهای پیام/ی