به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، محسن حرازی زاده یزدی مدیر عامل جمعیت هلال احمر گفت: چند روز گذشته شهروندی طی تماسی با نجات گران هلال احمر می گوید؛ ساعاتی قبل به همراه خانواده برای تفریح به یک تفرجگاه کویری رفته اند، اما هنگام بازگشت به راه اصلی را پیدا نکرده و در کویر سرگردان شده اند.
او می افزاید: با این تماس از آنجا که امکان داشت افراد گمشده در کویر دچار حادثه ناگواری شوند از آنها در خواست شد که در تاریکی شب از محلی که در آنجا گیر افتاده اند، حرکت نکنند و این در حالی بود که یک تیم از امدادگران که آشنا به منطقه بودند به سرعت به سمت آنها حرکت کردند.
اومی گوید: این تیم با توجه به موقعیت جغرافیایی این خودروها موفق به یافتن آنها شده و خودروی ۶ خانواده گیر افتاده در کویر را به مسیر اصلی هدایت کرده و به مکان امنی منتقل کردند.
این حادثه یکی از دهها حادثهای است که هر ماه در این منطقه کویری و سایر تفرجگاههای کویری ایران رخ میدهد و در جریان آن افراد گمشده ساعات تلخ و پر از وحشت را تجربه میکنند و گاهی پایان بسیار تلخی دارند، این در حالی است که با رعایت برخی نکات میتوان میزان وقوع این حوادث را تا حد زیادی کاهش دهد.
مجید پیروزفر، مسئول EOC - مرکز کنترل و هماهنگی عملیات امداد و نجات استان یزد که ماجرای گم شدن خانوادهها در کویر یزد را از نزدیک پیگیری کرده است با اشاره به این حادثه میگوید: متاسفانه گم شدن، یکی از حوادث تکراری در مناطق کویری است.
در این مناطق به دلیل وجود تپهها و کلوتهایی که شباهت بسیار زیادی با هم دارند افراد نمیتوانند راهی را که از آنجا آمده اند یا مسیرهای رفت و برگشت را پیدا کنند و به همین دلیل احتمال زیادی برای گمشدن و سرگردانی در کویر وجود دارد، در حالی که در مناطق غیرکویری افراد میتوانند نشانههایی را در مسیر رفت برای خود قرار دهند، اما در کویر در بسیاری از مواقع چنین کاری ممکن نیست و به همین دلیل است که افراد غیربومی به آسانی گم میشوند.
پیروزفر می افزاید: این همه گمشدگی در حالی است که توجه به چند اصل طلایی میتوانست جلوی بسیاری از این حوادث را بگیرد و از تلفات انسانی و مالی ناشی از آنها جلوگیری کند.
او در توضیح این اصول طلایی میگوید: اولین اصل این است که یادتان باشد که اگر برای تفریح به کمپهای کویری رفتید باور کنید که کویر با جنگل و مناطق شهری متفاوت است اینجا به ندرت میتوان چیزی را یافت که بتوان به عنوان نشانه از آن حساب کرد، اینجا تنها تپه و کلوت است که همگی هم شباهت بسیار زیادی با هم دارند پس اگر به کمپهای کویری رفتید به هیچ عنوان بدون راهنما و یا بلد از محدوده کمپ دور نشوید، چون در صورت گم شدن، یافتن شما بسیار دشوار است.
دومین اصلی که آقای پیروزفر به آن اشاره میکند این است که اگر خودرویتان در کویر گیر کرد، به سرعت با ۱۱۰ یا ۱۱۲ تماس بگیرید و درخواست کمک کنید، چون گاهی تلاشهای افراد برای خارج کردن خودرو، کار را برای امداد رسانان سختتر میکند، بیرون کشیدن خودرو در مناطق کویری مانند سایر مناطق نیست، در اینجا حتی یدک کشهای معمولی هم نمیتواند برخی از خودروهای گیر کرده را بیرون بکشند و حتما باید خودرو را با کمک خودروهای آفرود بیرون کشید.
اصل سومی که باید به خاطر داشته باشید این است که سوخت خودرو را به دقت مدیریت کنید، چنانچه ساعتهای طولانی خودرو روشن باشد و بنزین تمام کنید آن وقت نجاتتان بسیار دشوار میشود، پس به عنوان یک قانون یادتان باشد که در صورت گم شدن در کویر به جای تلاش بیهوده برای نجات، به سرعت با نیروهای امدادی تماس بگیرید و درخواست کمک کنید و بعد از آن خودرو را استارت بزنید، علاوه بر این در صورتی که متوجه شدید گم شدید در همان جایی که هستید، بمانید و به سرعت درخواست کمک کنید.
اصل چهارمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که ارسال لوکیشن ،موقعیت جغرافیایی، برای تسریع در یافتن افراد گمشده تاثیر بسیار زیادی دارد البته این مساله وجود دارد که در برخی مناطق کویری امکان دارد ارسال لوکیشن به دلیل نبودن آنتن دشوار باشد، اما در مناطقی که این امکان وجود دارد ارسال لوکیشن کمک بسیار زیادی به امدادگران میکند.
جاذبههای کویر نه تنها در طول روز با شترسواری، موتورسواری، ماشینسواری، پیادهروی در شنهای تفتیده کویر و غیره علاقمندان بسیاری به خود جذب کرده است، بلکه شبهای کویر نیز علاقمندان خاص خود را دارد و بسیاری از گردشگران مشتاقانه برای تماشای ستارهباران شبهای کویر از نقاط مختلف کشور و حتی خارج از کشور به یزد سفر میکنند.
انتهای پیام/ی