به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از گذشتههای دور، مردم از سیر به عنوان یک ماده غذایی و همچنین گزینهای طبیعی برای درمان بیماریها استفاده میکنند. سیر عطر و طعم خوبی به غذا میبخشد و همچنین از خواص تقویت کننده سلامت انسان برخوردار است.
روغن سیر نیز همانند خود سیر گزینهای با فواید سلامت مختلف و نسبتا ارزان است. در ادامه با برخی فواید سلامت این ماده غذایی مفید بیشتر آشنا میشویم.
مادهای مغذی و کم کالری است
سیر یکی از سالمترین و مغذیترین مواد غذایی است. تنها یک حبه سیر حاوی دو درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای منگنز و ویتامین B۶ است و همچنین میتواند یک درصد از مقدار مصرف توصیه شده برای سلنیم و ویتامین C را تامین کند. سیر منبع خوبی برای مواد معدنی دیگر مانند کلسیم، مس، آهن، فسفر و پتاسیم نیز است.
ممکن است خطر سرطان ریه را کاهش دهد
سرطان ریه یکی از دلایل اصلی مرگ و میر انسانها در جهان است و سهمی حدود ۱۸ درصدی را در این زمینه به خود اختصاص داده است. برخی دانشمندان بر این باورند که ترکیبات ارگانوسولفور موجود در سیر میتوانند آثار محافظتی در برابر سرطان ریه ایجاد کنند.
در مطالعهای که در نشریه Cancer Prevention Research منتشر شد، دانشمندان چینی دریافتند احتمال ابتلا به سرطان ریه در افرادی که حداقل دو بار در هفته سیر خام مصرف میکردند، نسبت به آنهایی که این کار ار انجام نمیدادند، ۴۴ تا ۷۲ درصد کمتر است. احتمال کمتری دارد به سرطان ریه مبتلا شوند. این مطالعه با حضور تقریبا ۶,۰۰۰ نفر و طی یک بازه زمانی هفت ساله انجام شد.
ممکن است به پیشگیری از آرتروز کمک کند
مطالعهای که توسط پژوهشگران کالج کینگ و دانشگاه آنگلیای شرقی انجام شد، نشان داد که سبزیجاتی مانند سیر و پیاز ممکن است به کاهش علائم آرتریت، به ویژه استئوآرتریت یا آرتروز، کمک کنند. آرتروز بیماری است که به واسطه تخریب غضروف در مفاصل و ساییده شدن استخوانها روی یکدیگر رخ میدهد.
آنتی بیوتیکی قدرتمند است
روغن سیر از خواص آنتی بیوتیک قوی برخوردار است. آنتی بیوتیکها داروهایی هستند که رشد باکتریها و میکروارگانیزمها را مهار یا آنها را از بین میبرند.
مطالعهای که در نشریه Journal of Antimicrobial Chemotherapy منتشر شد، نشان داد که ترکیبی در سیر به نام سولفید دیآلیل میتواند در برابر باکتری کامپیلوباکتر حتی تا ۱۰۰ برابر موثرتر عمل کند. کامپیلوباکتر یکی از دلایل اصلی بیماری روده است.
از قلب محافظت میکند
یکی دیگر از ترکیبات موجود در روغن سیر به نام تریسولفید دیآلیل میتواند به بهبود شرایط قلب کمک کند. تیم پژوهشی در دانشگاه اموری دریافتند که تریسولفید دیآلیل ممکن است درمانی موثر برای نارسایی قلبی باشد. ترکیبی دیگر در روغن سیر به نام سولفید هیدروژن نیز خواص محافظت کننده قلب را نشان داده است.
در مطالعهای که در نشریه Journal of Agricultural and Food Chemistry منتشر شد، مشخص شد میزان آسیب قلبی در موشهایی که سکته قلبی را تجربه کرده بودند و سولفید دیآلیل دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل ۶۱ درصد کمتر بوده است.
همچنین، روغن سیر اثر محافظتی قوی در برابر کاردیومیوپاتی (بیماری عضله قلب) که به واسطه دیابت رخ میدهد را نشان داده است.
فشار خون را کاهش میدهد
پرفشاری خون یا فشار خون بالا یکی از دلایل کلیدی ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی، مانند حمله قلبی و سکته مغزی است. در واقع، بیماری قلبی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر انسانها در جهان است.
برخی مطالعات نشان داده اند که مواد موجود در عصاره سیر میتوانند به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون کمک کنند. در یک مطالعه که در نشریه Journal of Nutritional Biochemistry منتشر شد، پژوهشگران دریافتند که عصاره سیر به کاهش چشمگیر فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک کمک کرده است. همچنین، این ماده به کاهش واکنشهای اکسیداسیون در بدن کمک کرده بود.
ممکن است یک محافظ عصبی قدرتمند باشد
همانگونه پیشتر اشاره شد، سیر از خواص آنتی اکسیدانی قوی برخوردار است. دانشمندان خواص آنتی اکسیدانی سیر را با چندین ترکیب فعال موجود در این ماده غذایی از جمله اس-استیلسیستئین، اس-آلیل-مرکاپتو، و ان (آلفا) -فروکتوزیل آرژنین مرتبط میدانند.
مطالعهای که در نشریه Journal of Nutrition منتشر شد، نشان داد که خواص آنتی اکسیدانی عصاره سیر کهنه خطر زوال عقل را کاهش میدهد. از این رو، عصاره سیر کهنه ممکن است از طریق محافظت از نورونها در برابر سمیت عصبی و آپوپتوز یا خودکشی برنامه ریزی شده سلول به پیشگیری از زوال شناختی کمک کند.
ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود ببخشد
در گذشته، ورزشکاران از سیر به عنوان مادهای برای تقویت عملکرد بدنی خود استفاده میکردند. در فرهنگهای باستانی باور بر این بود که سیر ظرفیت کاری افراد را تقویت میکند و خستگی کارگران را کاهش میدهد.
مطالعهای که در نشریه Indian Journal of Physiology and Pharmacology منتشر شد، نشان داد که روغن سیر میتواند به طور قابل توجهی حجم کاری روی قلب را کاهش دهد که به بهبود عملکرد و تحمل ورزشی بهتر منتج میشود.
در این مطالعه، شرکت کنندگان دو بار در روز چهار کپسول (در مجموع هشت کپسول) روغن سیر مصرف میکردند. نکته جالب توجه این بود که چنین نتایجی تنها طی یک بازه زمانی شش هفتهای حاصل شدند.
ممکن است استخوانها را تقویت کند
برخی مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان داده اند که مصرف سیر به افزایش سطوح استروژن و پیشگیری از زوال استخوانی کمک میکند. در مطالعهای با حضور سوژههای انسانی نیز زنان یائسه که روزانه دو گرم عصاره سیر کهنه مصرف میکردند، کاهش نشانگرهای کمبود استروژن در بدن را تجربه کردند.
همانگونه که پیشتر اشاره شد، پژوهشهای علمی ارتباط بین مصرف سیر و پیشگیری از آرتروز را نیز نشان داده اند.
بدن را سمزدایی میکند
برخی پژوهشها نشان داده اند که ترکیبات موجود در سیر میتوانند به کاهش غلظت سرب در خون و بافتهای بدن کمک کنند. در یک مطالعه که در نشریه Basic & Clinical Pharmacology and Toxicology منتشر شد، پژوهشگران شرایط ۱۱۷ کارگر که در کارخانه تولید باتری خودرو کار میکردند را مورد بررسی قرار دادند. آنها به این کارگران سه بار در روز و برای چهار هفته ۱,۲۰۰ میکروگرم آلیسین، یک ترکیب فعال موجود در سیر، دادند. پس از این مدت، پژوهشگران شاهد کاهش چشمگیر غلظت سرب در خون این افراد بودند.
ممکن است به افزایش طول عمر انسان کمک کند
با توجه به آثار مثبت مصرف سیر بر سلامت انسان، مانند کاهش پرفشاری خون، خطر سرطان و موارد دیگر، شاید چندان غیر منطقی نباشد که این ماده غذایی را گزینهای کارآمد برای پیشگیری از مرگ زودرس و افزایش طول عمر انسان در نظر بگیریم.
منبع:عصرایران
انتهای پیام/