فناوران ایرانی توانستند افزودنی خنک‌ کننده آب رادیاتور را تولید کنند که موجب بهبود عملکرد سامانه‌های نیروگاهی و قطار‌ها شود.

افزودنی خنک‌کننده آب رادیاتو به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه با توجه به نیاز به کاهش ابعاد سیستم‌های انتقال حرارت در وسایل نقلیه از یک سو و نیاز به افزایش نرخ انتقال حرارت در تجهیزات نیروگاهی از سوی دیگر، سیستم‌های انتقال حرارت با راندمان بالا مورد توجه ویژه‌ای قرار دارند.

ضریب هدایت حرارتی پایین سیالات رایج انتقال حرارت مانند آب در مقایسه با فلزات، مانع اصلی در کوچک‌سازی مبدل‌های حرارتی است. نانوسیال‌ها از پراکنده شدن ذرات نانویی در یک سیال پایه به‌وجود می‌آیند. به‌واسطه این ذرات، ضریب انتقال حرارت سیال پایه به میزان قابل توجهی افزایش یافته و در مصرف انرژی صرفه‌جویی به عمل خواهد آمد.

فناوران ایرانی  توانستند افزودنی خنک‌کننده آب رادیاتور (کولانت DZ) تولید کنند که موجب بهبود عملکرد سامانه‌های نیروگاهی و قطار‌ها می‌شود. این نانوسیال تاکنون در نیروگاه‌هایی در تهران و کهنوج و قطار‌ها به کار گرفته شده است.

طبق گفته محققان در این محصول از نانوذرات مس و نقره استفاده شده است. این نانوسیال به صورت افزودنی به آب افزوده شده و موجب افزایش انتقال حرارت در سامانه‌ها می‌شود.


بیشتر بخوانید: کارآفرین موفق چه مهارت‌هایی لازم دارد؟


در فصل‌های گرم سال به دلیل بالا رفتن دمای هوا، سیستم‌های نیروگاهی داغ می‌شوند از این رو باید میزان تولید برق را چند مگاوات کاهش داد تا دمای دستگاه‌ها از حد مشخصی بالاتر نرود. استفاده از این نانوسیال موجب شده تا بتوان بدون کاهش تولید برق، دمای تجهیزات را در حد بهینه تثبیت کرد. نتایج نشان داده این نانوسیال‌ها چهار برابر هزینه خود، ارزش در فرآیند ایجاد می‌کنند.

با توجه به این که نانوسیال‌ها تنها در سیکل‌های بسته کار می‌کنند و قابلیت استفاده در سیکل‌های باز را ندارند،  از نانوپوشش برای بهبود انتقال حرارت استفاده  می شود.

این نانوسیال در مبدل‌های خنک‌کننده، ژنراتور دیزل، نیروگاه‌ها، ماشین‌آلات معدن و کشاورزی، سیستم‌های سرمایش و چیلرهای، موتور‌های دیزل (کامیون و اتوبوس) و انواع خودرو‌های سواری کاربرد دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار