تامین آب مورد نیاز بدن، به ویژه اگر بیمار تب و تعریق را تجربه می‌کند یا در بلع غذا با دشواری مواجه است، یکی از مهم‌ترین مواردی است که در زمان ابتلا به آنفلوآنزا باید به آن توجه داشت.

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزابه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روش‌های درمان آنفلوآنزا در واقع بر کاهش شدت علائم این بیماری متمرکز هستند تا دوره بیماری به اتمام برسد و هیچ روشی وجود ندارد که به طور معجزه آسایی علائم این بیماری را از بین ببرد. در همین راستا، تامین آب مورد نیاز بدن و مصرف غذا‌های سرشار از مواد مغذی می‌تواند به تسکین شدت علائم و پیشگیری از وخیم‌تر شدن آن‌ها کمک کند و شاید دوره درمان را کوتاه‌تر سازد.

 افراد مبتلا به آنفلوآنزا بنابر برخی دلایل، مانند گلو درد، معمولا تمایل چندانی به غذا خوردن ندارد، از این رو، خوراکی‌هایی سرشار از مواد تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و تسکین دهنده علائم با امکان بلع راحت می‌توانند گزینه‌های خوبی در این شرایط باشند.

نوشیدنی‌های الکترولیت

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

تامین آب مورد نیاز بدن، به ویژه اگر بیمار تب و تعریق را تجربه می‌کند یا در بلع غذا با دشواری مواجه است، یکی از مهم‌ترین مواردی است که در زمان ابتلا به آنفلوآنزا باید به آن توجه داشت. نوشیدن آب یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای هیدراته نگه داشتن بدن است. همچنین، افزودن نوشیدنی‌های ورزشی سرشار از الکترولیت‌ها یا آب نارگیل به رژیم غذایی می‌تواند به احیای دوباره ذخایر سدیم و پتاسیم و همچنین مایعات مورد نیاز بدن کمک کند.

یک نوشیدنی طعم‌دار ممکن است جذابیت بیشتری نسبت به آب ساده داشته باشد و بیمار را به نوشیدن مایعات بیشتر تشویق کند. در مصرف نوشیدنی‌های ورزشی نباید زیاده روی کرد، اما اگر به آنفلوآنزا مبتلا هستید و تمایلی به مصرف غذای جامد ندارید، این ممکن است ساده‌ترین روش برای دریافت کالری بیشتر باشد.

چای سبز

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

نوشیدن چای گرم یک روش خوب دیگر برای تامین آب مورد نیاز بدن است. آنفلوآنزا معمولا موجب بروز علائم در قسمت بالایی دستگاه تنفسی می‌شود و نوشیدن مایعات گرم می‌تواند به باز شدن مسیر‌های هوایی کمک کند. همچنین، نوشیدن چای گرم ممکن است احساس بهتری نسبت به نوشیدن آب ساده در دمای اتاق در فرد ایجاد کند.

چای سبز یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید در این زمینه مد نظر قرار دهید. این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است. افزودن کمی عسل به چای سبز می‌تواند آن را به یک نوشیدنی مفید برای تسکین گلو درد و سرفه تبدیل کند.

سوپ مرغ

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

سوپ مرغ یکی از غذا‌های شناخته شده برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا است. آب سوپ مرغ می‌تواند به تامین آب مورد نیاز بدن و همچنین احیای ذخایر سدیم کمک کند، در شرایطی که سبزیجات موجود در آن می‌توانند ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف را در اختیار بدن قرار دهند. مرغ نیز منبع خوبی برای پروتئین است که گزینه‌ای مهم برای کمک به بهبودی و افزایش قدرت و انرژی بیمار است.

به گفته برخی دانشمندان، خواص آروماتیک سوپ مرغ نیز می‌تواند به شل شدن مخاط و پاکسازی مسیر‌های بینی کمک کند. همچنین، نتایج یک مطالعه نشان داد که سوپ مرغ می‌تواند کارایی گلبول‌های سفید خون در مبارزه با عفونت را افزایش دهد.

لوبیا یا نخود

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

مرغ تنها گزینه‌ای نیست که هنگام ابتلا به آنفلوآنزا می‌توانید برای دریافت پروتئین مد نظر قرار دهید. مصرف گوشت مرغ به ویژه زمانی که بدون ادویه خاصی پخته شده باشد، گاهی اوقات برای بیمار جذابیتی ندارد. در این موارد، منابع جایگزین مانند یک نوشیدنی پروتئین یا یک منبع غذایی با عطر و طعم بیشتر ممکن است گزینه بهتری باشد.

پروتئین‌های گیاهی، مانند لوبیا و نخود را نیز می‌توان همانند مرغ برای تهیه سوپ‌ها و خورش‌های گرم، آبرسان و راحت برای مصرف استفاده کرد.

میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

مصرف آنتی اکسیدان‌های مختلف حتی زمانی که بیمار نیستید، برای محافظت در برابر بیماری‌های مزمن اهمیت ویژه‌ای دارد. اما زمانی که بیمار هستید یا سیستم ایمنی بدن شما در معرض خطر قرار گرفته است، مصرف آنتی اکسیدان‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود. مصرف میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ از بهترین گزینه‌ها برای دریافت آنتی اکسیدان‌های مختلف است. محصولاتی با رنگ‌های درخشان، مانند فلفل‌های دلمه ای، گوجه فرنگی، پرتقال، و انواع توت می‌توانند میزان قابل توجهی از آنتی اکسیدان‌ها را در اختیار بدن قرار دهند.

آب پرتقال

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

شما می‌توانید آنتی اکسیدان‌های خود را بنوشید! آب پرتقال منبع خوبی برای ویتامین C است که مطالعات نشان داده اند ممکن است به پیشگیری از بیماری کمک کرده و همچنین مدت دوره سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش دهد. اما در مصرف آب پرتقال نباید زیاده‌روی کنید، زیرا می‌تواند به مشکلات گوارشی منجر شود.

همچنین، شما می‌توانید آب پرتقال را با آب ترکیب کنید تا رقیق‌تر شود. مصرف آبمیوه‌ها و آب سبزیجات تازه و طبیعی نه تنها به هیدراته نگه داشتن بدن کمک می‌کند، بلکه مواد مغذی مختلف را بدون این که قند و کالری اضافه وارد بدن شود، تامین می‌کند.

گوشت گاو

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

دریافت میزان کافی از ماده معدنی روی به ویژه در زمان ابتلا به بیماری اهمیت دارد. مطالعات نشان داده اند که این ماده مغذی از طریق تقویت سیستم ایمنی به مبارزه با عفونت کمک می‌کند و همچنین مصرف مکمل روی ممکن است مدت دوره سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کوتاه‌تر کند.

گوشت گاو یک منبع خوب برای روی است و سه اونس (۸۵ گرم) از آن حدود ۷ میلی گرم روی دارد که تقریبا نصف ارزش روزانه توصیه شده برای بزرگسالان است. همچنین، گوشت گاو سرشار از پروتئین و ویتامین B است که ممکن است به روند بهبودی آنفلوآنزا کمک کنند. از دیگر منابع غذایی خوب برای روی می‌توان به صدف و میگو اشاره کرد، اگرچه مصرف نرمتنان صدف‌دار برای یک فرد بیمار شاید چندان جذاب نباشد.

رژیم غذایی برات

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

گاهی اوقات، افراد مبتلا به آنفلوآنزا با حالت تهوع یا ناراحتی شدید دستگاه گوارش مواجه می‌شوند. در این شرایط، بهتر است غذا‌های ساده و مغذی که معده به راحتی می‌تواند آن‌ها را تحمل کند، مصرف شوند. رژیم غذایی برات (BRAT) که شامل موز، برنج، سس سیب و نان تست می‌شود، یکی از شناخته شده‌ترین موارد در این زمینه است.

زنجبیل

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

غذا‌ها یا نوشیدنی‌های تهیه شده از زنجبیل ممکن است به تسکین مشکلات معده مرتبط با آنفلوآنزا کمک کنند. پژوهش‌ها نشان داده اند که زنجبیل از خواص ضد التهاب برخوردار است و در مقابله با حالت تهوع موثر عمل می‌کند، اگرچه بیشتر مطالعات در این زمینه درباره بیماری حرکت یا بارداری و نه آنفلوآنزا انجام شده اند.

چای یا سوپ‌های زنجبیل می‌توانند خوراکی‌های خوبی در زمان ابتلا به آنفلوآنزا باشند، زیرا هم به تامین آب مورد نیاز بدن کمک می‌کنند و هم مواد مغذی را در اختیار آن قرار می‌دهند.

محصولات غنی شده

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

خستگی یکی از علائم آنفلوآنزا است و مصرف غذا‌هایی که به افزایش سطوح انرژی بدن کمک می‌کنند می‌تواند در بهبود این شرایط نقش داشته باشد. ویتامین‌های B می‌توانند نقش مهمی در این زمینه داشته باشند. ویتامین B۱۲ به طور طبیعی در تخم مرغ، گوشت، نرمتنان صدف‌دار، و لبنیات وجود دارد، اما اگر گیاهخوار هستید یا تمایلی به مصرف این غذا‌های سنگین ندارید می‌توانید محصولات کامل و غنی شده مانند نان‌ها و غلات صبحانه را مد نظر قرار دهید.

قارچ

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

مطالعات نشان داده اند که قارچ از خواص ضد ویروس برخوردار است که می‌تواند به تقویت بدن در برابر ویروس آنفلوآنزا کمک کند. ترکیبی به نام گلوکان به نظر می‌رسد تا حدی در این زمینه موثر است. با افزودن انواع مختلف قارچ ها، مانند شیتاکه، دکمه‌ای سفید و مایتاکه، به رژیم غذایی خود می‌توانید از فواید هر یک از آن‌ها بهره‌مند شوید.

سیر

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

سیر یکی از اعضای خانواده آلیوم است که از دیگر اعضای شناخته شده آن می‌توان به پیاز، پیازچه و موسیر اشاره کرد. این گیاهان توانایی خود در کاهش شدت علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را با افزایش فعالیت سلول‌های قاتل طبیعی در بدن نشان داده اند. سیر دارای ترکیباتی است که می‌توانند به افزایش گلوبول‌های سفید خون کمک کنند که توانایی بدن برای مبارزه با عوامل بیماری‌زا را افزایش می‌دهد.

کیوی

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند و یک ماده مغذی ضد آنفلوآنزا شناخته می‌شود که با تقویت سیستم ایمنی می‌تواند به پیشگیری از بیماری و کوتاه کردن دوره آن کمک کند. مصرف میوه کامل به جای آبمیوه می‌تواند مواد مغذی بیشتری در اختیار بدن قرار دهد و میوه‌های خانواده مرکبات مانند کیوی، پرتقال و گریپ فروت از بهترین گزینه‌ها در این زمینه هستند. یک پیمانه کیوی می‌تواند ۲۷۳ درصد از ارزش روزانه برای ویتامین C را تامین کند.

دانه‌های کدو تنبل

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

در شرایطی که تامین روی مورد نیاز بدن در سراسر سال اهمیت دارد، این مساله در فصول سرد که احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیشتر می‌شود، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. دانه‌های کدو تنبل یکی از بهترین منابع گیاهی برای تامین ماده معدنی روی هستند. از دیگر منابع غذایی برای روی می‌توان به دانه‌های آفتابگردان و کره دانه‌های آفتابگردان اشاره کرد. دانه‌های آفتابگردان منبع خوبی برای ویتامین E نیز هستند که یک ماده مغذی دیگر برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.

ماست ساده

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

غذا‌های تخمیر شده مانند ماست حاوی پروبیوتیک‌ها هستند که توانایی خود برای افزایش فعالیت سلول‌های قاتل طبیعی در بدن را نشان داده اند. البته نباید از ماست‌های شیرین شده استفاده کنید، زیرا حاوی شکر فراوان و مواد افزودنی دیگر هستند. اگر تمایلی به مصرف محصولات لبنی ندارید، برای دریافت پروبیوتیک‌ها می‌توانید گزینه‌های دیگر مانند کامبوچا، کلم ترش و کیمچی را مد نظر قرار دهید.

آب

۱۶ نسخه خوراکی برای درمان آنفلوآنزا

آب برای هر یک از فرآیند‌های فیزیولوژیکی بدن ضروری است. کم آبی بدن می‌تواند به افت توانایی آن در مبارزه با بیماری مواجه شود. آب بهترین نوشیدنی برای هیدارته نگه داشتن بدن است و اگر به یک نوشیدنی با اندکی عطر و طعم بیشتر نیاز دارید، چای‌های شیرین نشده، مانند چای سبز، گزینه خوبی هستند.

منبع:عصر ایران

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.