حاجی تقی گفت: بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم، فعالیت‌های انتشاراتی دارای مجوز بدون قید و شرط معاف از مالیات هستند.

هیچ سقف و محدودیتی برای معافیت مالیاتی ناشران وجود ندارد/ معافیت مالیاتی ناشران  تاریخ انقضا ندارد

علی حاجی تقی عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان استان قم و مدیر مسئول انتشارات ارمغان طوبی، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بر اساس بند «ل» از ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم، فعالیت‌های انتشاراتی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدون هیچ قید و شرطی و در صورت انجام تکالیف معاف از مالیات هستند و هیچ سقف درآمدی برای این معافیت پیش‌بینی نشده است.

او افزود: اخیراً در فضای رسانه‌ای مطرح شده که دولت معافیت مالیاتی ناشران را تمدید کرده است. معافیت ناشران زمان دار و مدت دار نبود که به تمدید دولت نیاز داشته باشد؛ نصّ صریح قانون مالیاتی کشور است و متاسفانه تا کنون فقط در اجرای آن کارشکنی شده است.

مدیر مسئول انتشارات ارمغان طوبی ادامه داد: آنچه اتفاق افتاده این است که دولت ابتدا در لایحه بودجه سال ۹۹ تقلیل معافیت‌های ناشران را در نظر گرفته بود. البته این مسئله باید به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان می‌رسید تا اجرایی شود؛ اما سازمان برنامه و بودجه کشور این موضوع را از لایحه حذف کرد و به مجلس ارائه نداد. دولت منتی بر ناشران ندارد و مکلف به اجرای قانون معافیت مالیاتی ناشران است و این ناشران هستند که به علت قصور و کارشکنی دولت‌ها آسیب و زیان دیده اند.

حاجی تقی ضمن انتقاد از رفتار مالیاتی در برخورد با ناشران اظهار داشت: گاه هر اداره کل مالیاتی حتی هر ممیز مالیاتی به راحتی ناشران را به دردسر می‌اندازد و آن‌ها را درگیر کمیسیون‌ها و رفت و آمد‌های مکرر می‌کند. گاهی دیده شده برای مسئله‌ای که کاملا واضح است و می‌تواند با یک کارشناسی ساده حل شود، ناشر را ماه‌ها درگیر رفت و آمد به کمیسون‌های مختلف می‌کنند.

عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی ناشران قم تصریح کرد: برخی مواقع برخورد مالیاتی با ناشران نمی‌تواند ناشی از ناآگاهی این سازمان باشد و بیشتر به نادیده گرفتن قانون شبیه است، برای مثال طبق قوانین مالیاتی هر شخصی در هر شغلی که مجموع درآمد کمتر از مبلغ هیجده میلیون تومان سالیانه داشته باشد، معاف از مالیات است، اما معافیت بند «ل» ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم چیز دیگری است و به طور مشخص فعالیت‌هایی چون نشر را صرف نظر از میزان درآمد از پرداخت مالیات معاف می‌کند، اما سازمان مالیاتی این موضوع را نادیده می‌گیرد و چنانچه ناشری درآمدش را بیش از هجده میلیون تومان ثبت کند، او را مشمول مالیات می‌کند.

حاجی تقی افزود: ناشران در شرایط کنونی بسیار آسیب پذیر شده اند و ادامه کار آن‌ها بسیار طاقت فرسا شده است. نباید سطح درآمد تمامی ناشران را مانند انگشت شماری از ناشران به خصوص آن‌هایی که فعالیت تولید کتب کمک درسی و آموزشی دارند، دانست. در حال حاضر اکثر ناشران کتب عمومی و کودک و نوجوان با چند برابر شدن هزینه‌های تولید کتاب و همچنین هزینه‌های جاری، چون اجاره و حقوق پرسنل و کاهش قدرت خرید مردم با مشکلات زیادی روبرو هستند. از سوی دیگر فشار‌های اداره‌های مالیاتی یا اداره بیمه این صنف را دچار مشکلات کرده است و حجم زیادی از زمان مدیران نشر در راهرو‌های ادارات دارایی و یا بیمه و.... سپری می‌شود و قطعا ادامه کار نشر بر وضعیت محتوای کتاب، امنیت شغلی پرسنل ناشران، گرانی کتاب و توسعه خدمات نوین در نشر تاثیر خواهد گذاشت.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار