به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، قالیچی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی با اشاره به کیفیت بالای آموزشی این مرکز گفت: دانشگاه علمی کاربردی استان همواره جزو سه استان برتر کشوری است.
او هدف دانشگاه علمی کاربردی را تربیت نیروی مهارتی اعلام کرد و افزود: این نیروی کار باید در محیط کار آموزش عملی ببینند و اگر ارگان های غیر دولتی یک محیط کاری داشته باشند و بخواهند نیروها را آموزش دهند ما حاضر به ارائه خدمات و اعزام استاد به این مراکز هستیم.
او با اشاره به کیفی سازی دانشگاه علمی کاربردی و حذف مراکز بی کیفیت و غیرضرور، گفت: از ۱۲۰۰ مرکز آموزشی کشور هم اکنون ۶۰۰ واحد فعال است.
قالیچی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در کشور جایگاه خوبی دارد به طوری که همواره جزو سه مرکز برتر علمی آموزشی هستیم،گفت:در سال ۹۶ در حوزه آموزش رتبه برتر کشوری را کسب کردیم.
او افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی همزمان دبیر منطقه سه کشور شامل استانهای آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان است که باز در بین مناطق نمونه کشوری هستیم.
فرزاد قالیچی همچنین از افزایش کیفیت آزمون های این مرکز خبر داد و گفت: از سال گذشته امتحانات این مرکز دانشگاهی به صورت متمرکز کشوری برگزار میشود که پارسال ۶ درس و امسال ۲۲ درس به صورت متمرکز کشوری برگزار شد.
اوافزود: همچنین ارتقای سطح علمی مدرسان این دانشگاه نیز از جمله اقدامات انجام شده در زمینه کیفی سازی بود که در این راستا ۱۵۰۰ مدرس در استان داشتیم که با انجام مصاحبههای مجدد و با داوری های شدید تعداد آنها به ۶۰۰ مدرس کاهش یافت.
او گفت: هم اکنون ۹۰۰ مدرس با مراکز دانشگاه علمی کاربردی در سطح آذربایجان شرقی همکاری می کنند و توانایی علمی، شخصیتی، ارائه مطلب توسط اساتید از جمله شاخصهای انتخاب مدرس برای ادامه همکاری است.
قالیچی با بیان اینکه قبل از این ۳۳ مرکز علمی کاربردی در آذربایجان شرقی فعال بود، افزود بعد از دستور کیفی سازی دانشگاهها تعداد زیادی از این مراکز تعطیل شدند و هم اکنون ۲۰ مرکز آموزش علمی کاربردی غیر دولتی در استان فعال است.
او با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی در چهار گروه کشاورزی، مدیریت و خدمات، فرهنگ و هنر و صنعت فعال است، گفت: جمعیت دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی استان ۶ هزار نفر است که اکثراً در مرکز استان و بقیه در شهرستانها مشغول تحصیل هستند.
قالیچی با بیان اینکه سیاست دانشگاه توسعه نیست، ولی برای تاسیس رشتههایی که وجود ندارند، اقدام میکند، گفت: تربیت نیروی کار ماهر در دو مقطع کاردانی و کارشناسی به صورت نصف به نصف است.
او با اشاره به اینکه قبلا دوره های کارشناسی ارشد نیز در برخی مراکز علمی کاربردی برگزار میشد که متوقف شده است، افزود: قرار بر این است در برخی از استانها مراکزی که جایگاه برتر کشوری دارند و شاخص های علمی و آموزشی را کسب کرده باشند، در برخی رشته های خاص مقطع کارشناسی ارشد نیز ارائه شود.
قالیچی ماموریت دانشگاه علمی کاربردی را مهارتآموزی اعلام کرد و گفت: بدین منظور حتماً مراکز این دانشگاه باید در جوار محیط های کار باشد.
او مزیت این دانشگاه را آموزشهای مهارتی در کنار دروس تئوری اعلام کرد و گفت: یک استاد باید اطمینان یابد در کنار دروس نظری مهارت های علمی همان شغل و رشته نیز به کارآموز ارائه میشود، به همین منظور از استادکاران باتجربه فاقد مدرک دانشگاهی نیز برای تدریس و آموزش بهره می بریم که در قدیم به این شیوه آموزشی استاد شاگردی گفته می شد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی اشتغال به کار فارغ التحصیلان این دانشگاه را بالای۷۰ درصد اعلام کرد و افزود: دلیل آن هم این است که برخی از دانشجویان مراکز علمی کاربردی شاغل هستند و ادامه تحصیل میدهند و برخی نیز به دلیل آموزش مهارت بعد از فراغت از تحصیل شاغل میشوند.
انتهای پیام/ک