به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، روستای کوچک و کمجمعیت ملسوخته در فاصله ۲۱ کیلومتری مرکز بخش بردخون و در غرب جاده ساحلی بوشهر دیّر واقع شده است که با جادهای شنی به مسیر اصلی متصل میشود.
این روستا در فاصله کمی از خلیج فارس قرار دارد.
بیشتر اهالی آن اقوام هستند و نام خانوادگی کشکولی دارند. سرشار از انگیزه، امید و طراوت هستند و با داشتن باورهایی پاک، با وجود همه ناملایمات دست از آرمانهایشان خود نکشیدهاند و ثابت و مستحکم همچنان ایستادهاند.
جمعیت روستا ۲۹ نفر شامل ۱۵ مرد و ۱۴ زن است که ۲۲ نفر باسواد و ۷ نفرشان بیسواد هستند و شغل کشاورزی، دامداری و صیادی دارند و با همه کمبودها دست از دیار خود برنداشته و چراغ ملسوخته را روشن نگه داشتهاند.
مدرسه، تنها مرکز دولتی روستا در سال ۶۱ با تلاش و مشارکت جهادسازندگی وقت، اداره آموزش و پرورش، خیرین، دلسوزان و اهالی فرهنگدوست روستا ساخته شده و در سال ۹۶ به همت شرکت متانول کاوه شهرستان دیّر اتاقی به مساحت ۳۰ مترمربع در حاشیه اتاق قبلی احداث شد و تجهیزات نو و هوشمند برای آن تأمین شد.
پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران بر فراز دبستان امت ملسوخته برافراشته شده است و مردم این دیار به عنوان مرزداران ایران اسلامی همواره هوشیار و بیدار از مرزهای کشور پاسداری میکنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه بردخون در بازدید از این مدرسه گفت: نگاه آموزش و پرورش به همه مدارس بویژه در مناطق و روستاهای محروم و دورافتاده بر توجه و حمایت همهجانبه است تا دانش آموزان این روستاها بتوانند از فرصتهای آموزشی و پرورشی بهره کافی ببرند.
ظهیر محمودی افزود: ساخت واحدهای آموزشی، تجهیز مدارس و تأمین امکانات، به کارگیری نیروهای مجرب و کاردان، تامین نیازها و بازدیدهای مستمر با هدف نگاه بدون تبعیض به مدارس روستاهای دورافتاده و محروم صورت میگیرد.
او، دبستان امت روستای ملسوخته را از مدارس پویا در منطقه دانست و بیان کرد: دانش آموزان این مدرسه همواره باانگیزه و نشاط، با وجود همه مشکلات و دشواریها همگام با سایر مدارس تحصیل میکنند و ۴ دانش آموز با تلاش مدیرآموزگار خود به اهداف بلند فردا امید دارند.
دانش آموزان دبستان کوچک امت آرزوهای بزرگی دارند، علی اصغر و زهرا کشکولی، عباس میدری و یاسمن کاظمی، بانشاط و به امید فردای روشن تحصیل میکنند.
آنان دوست دارند در آینده پزشک، مهندس یا معلم شوند تا بتوانند روستا و زادگاه خود را بسازند و به مردم این دیار خدمت کنند و البته این آرزوها دور از دسترس نیست، اما نیاز به اندک حمایت و همراهی دارند.
از ابتدا تاکنون ۲۴ مدیر آموزگار در این مدرسه خدمت کردهاند و اکنون حسین محمدی آخرین سال خدمت خود را در این دبستان سپری میکند و عاشقانه به دانش آموزان درس میدهد و اثری از خستگی در او دیده نمیشود.
دبستان امت روستای ملسوخته عمری ۳۷ ساله دارد و در این مدت دانش آموزان زیادی در آن تحصیل کردهاند و وارد جامعه شدهاند.
مردم این دیار خوشحالند که فرزندانشان تا ششم ابتدایی در روستا درس میخوانند.
سالها پس از راهاندازی مدرسه، این دبستان پذیرای دانش آموزان زیادی بود، اما به تدریج مردم روستا به علت نبود شغل و برخی مشکلات به شهرها و روستاهای دیگر مهاجرت کردند و از جمعیت آن کاسته شد.
روستای ملسوخته سابقهای بیش از ۱۰۰ سال دارد و پیش از این در ردیف روستاهای پرجمعیت منطقه بوده، اما به دلیل مشکلاتی نظیر نداشتن آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، نداشتن جاده دسترسی به دریا و راه ارتباطی، تعدادی از مردم مهاجرت کردهاند و اکنون نیز از داشتن تلفن، اینترنت و حتی شبکههای صدا و سیما محروم هستند و مردم به ویژه دانش آموزان به جز مدرسه مکان خاصی برای تفریح ندارند و به علت مشکلات ممکن است این جمعیت نیز روستا را ترک کنند.
گزارش از نامجو زحمتکش
انتهای پیام/ک