به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، روز گذشته جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۹ به پیتر هانکه نویسنده اتریشی اعطا شد.
هانکه به همراه دیگر برندگان این جایزه در بخشهای شیمی، پزشکی، فیزیک و اقتصاد، در یک مراسم جوایز خود را از پادشاه سوئدی دریافت کردند؛ البته جایزه صلح نوبل زودتر اهدا شده بود.
البته انتخاب این آکادمی سوئدی در بخش نوبل ادبیات بسیار جنجالی بود و مورد انتقاد قرار گرفت؛ چرا که این رمان نویس اتریشی در سال ۲۰۰۶ در مراسم خاکسپاری میلوشویچ به تعریف و تمجید از او پرداخت؛ در حالی که این شخص درگیر دادگاه برای جرایم و جنایات جنگی خود بود!
معترضان هم برای اعتراض به دریافت کننده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۹ (پیتر هانکه، نویسده اتریشی) به دلیل حمایت از اسلوبودان میلوشویچ رئیس جمهور یوگوسلاوی و صربستان این جوایز را تحریم کردند. با ورود مقامات رسمی، حدود ده هزار نفر از معترضان با پلاکاردهایی حاوی شعارهای «نه به نوبل برای اخبار جعلی» اعتراض خود را به این انتخاب اعلام کردند. ادنان محمودویچ یکی از برگزارکنندگان این اعتراضات میگوید: مشکل هانکه این است که او از پذیرش نسلکشی مردم بوسنی در دهه ۱۹۹۰ خودداری میکند.
سفیران کشورهای آلبانی، بوسنی، کرواسی، کوزوو هم پیش از این اعلام کرده بودند که مراسم اهدای جایزه نوبل ادبیات را تحریم خواهند کرد. وزیر امور خارجه کوزوو هم در این باره گفت: انتخاب چنین فردی برای نوبل ادبیات، این موضوع نشان میدهد که اروپا اتفاقاتی که بر ما در کوزوو، بوسنی و کرواسی رخ داده است را فراموش کرده است.
پیش از این رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هم آکادمی سوئدی را به خاطر اعطای جایزه نوبل ادبیات به پیتر هانکه، به نقض حقوق بشر متهم کرده بود.
انتهای پیام/