به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کیوی در گروه میوههای قلیایی قرار دارد و به این معناست که سطح خوبی از مواد معدنی را برای کاهش سطح اسیدی مواد دارد.
تعادل خوب اسید و باز در بدن مزایایی چون پوست شاداب و جوان، خواب عمیقتر، انرژی فیزیکی فراوان، سرماخوردگی کمتر، آرتروز و پوکی استخوان کمتر را به همراه دارد.
كيوی مانند قرص آسپرين موجب رقيق شدن خون می شود و از ايجاد پلاكت در خون جلوگيری می كند. اين ميوه به دليل خاصيت کاهندگی كه بر سطح تری گليسيريد دارد می تواند موجب کاهش غلظت خون و خطر بروز انواع سكته ها شود.
جالب است بدانيد كه ويتامين C در كاهش علائم بيماری آسم بسيار موثر است و کودکانی كه در هفته ۷ تا ۵ عدد کیوی مصرف می كنند دارای علائم تنفسی كمتری نسبت به کودکانی هستند كه در هفته فقط یک عدد ميل می كنند.
بیشتر بخوانید: خواص شگفتانگیز پوست کیوی
بخش عمده غلظت خون، در پوست کیوی موجود است، بنابراین توصیه میشود که اگر به این میوه یا پوست آن حساسیت ندارید، آن را به خوبی بشویید و با پوست مصرف کنید. افرادی که دچار بد خوابی هستند میتوانند از کیوی برای درمان اختلالاتشان بهره ببرند. این میوه حاوی مواد مغذی پزشکی مانند آنتی اکسیدانها و سروتونین است که میتواند در درمان اختلالات خواب سودمند باشد. کیوی باعث خواب راحت، افزایش طول مدت و کیفیت خواب میشود. برای لذت بردن از یک خواب راحت کافی است یک ساعت پیش از خواب دو عدد کیوی میل کنید.
این نوع میوه برای چشم ها بسیار مفید بوده زیرا حاوی ترکیبات بینایی شناخته شده به نام لوتین و زاکسانتین است. لوتین به افزایش تراکم رنگدانه یعنی نقطه زرد بیضی شکل در نزدیکی مرکز شبکیه کمک خواهد کرد و زاکسانتین از چشم در برابر نور مضر فرابنفش محافظت می کند، همچنین کیوی سرشار از ویتامین C است که از آب مروارید جلوگیری می کند. علاوه بر این مقدار زیاد ویتامین A در کیوی موجب محافظت از قرنیه چشم می شود.
البته باید بدانید کیوی غنی از ویتامینهای C و E است و میتواند در جلوگیری از ریزش مو و افزاشی رشد مفید باشد، همچنین کیوی دارای منیزیم، روی و فسفر است که باعث تقویت و افزایش رشد مو میشود. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانههای کیوی برای درمان موهای خشک و آسیب دیده و درمان شوره سر مفید هستند. این نوع میوه فواید دارویی و درمانی زیادی برای سلامت بدن دارد.
کیوی حاوی مقادیر بالایی ویتامین C و آنتی اکسیدان است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این نوع میوه برای پیشگیری، درمان سرماخوردگی و آنفلونزا و درمان گلودرد و سرفه مفید است.
این میوه عوارضی هم دارد، آلرژی به میوه کیوی بسیار شایع است و میتواند باعث تورم، خارش چشم، آبریزش بینی و حتی شوک آنافیلاکسی شود. زیاده روی در مصرف کیوی به دلیل میزان پتاسیم و اگزالات بالا برای بیماران کلیوی مضر است و میتواند باعث تشکیل سنگ کلیه شود. کیوی به دلیل محتوای بالای پتاسیم میتواند با داروهای بتا بلوکر تداخل دارویی ایجاد کند البته مصرف بیش از حد کیوی به دلیل فیبر بالا میتواند باعث اسهال شود.
انتهای پیام/