به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به رویکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی در دوره فعلی مبنی بر فراهم کردن امکان دسترسی آزاد به اطلاعات تولید شده در این سازمان، «اداره کل توسعه خدمات دیجیتال» با شناسایی نیاز کتابخانهها و مراکز اطلاعرسانی برای استفاده از رکوردهای مستندات، علاوه بر امکان استفاده از منابع چاپی، دسترسی به بیش از ۱۸۰ هزار رکورد سرعنوان موضوعی تولید شده در «گروه مستندسازی» کتابخانه ملی را در قالب ISO۲۷۰۹ را برای کاربران فراهم کرده است.
این مجموعه به صورت دستهای از طریق وب سایت (صفحه میز خدمت) این سازمان قابل بارگیری و در نظامهای کتابخانهای قابل استفاده است.
از آنجا که یکی از دغدغههای پژوهشگران همواره دسته بندیهای موضوعی کتابها است. کتابخانه ملی ایران نیز در این راستا نسبت به فراهم کردن تهیه و آمادهسازی دسته بندیهای موضوعی و ایجاد منبعی که امکان شناسایی موضوعات و فهرستنویسی تحلیلی کتابها را داشته، اقدام کرده است.
امروزه گنجینهای که توسط اساتید شاخص در حوزه علم اطلاعات مانند پوری سلطانی، زهرا شادمان و کامران فانی آماده شده با ۴ ویرایش به روز رسانی شده است.
این ویرایش توسط دیگر اساتید علم اطلاعات و دانششناسی آماده شده و در سازمان اسناد و کتابخانه ملی مورد استفاده قرار گرفته و آخرین نسخه آن در سال جاری برای استفاده سایر کتابخانهها به چاپ رسیده است.
از نکات قابل توجه درباره این اقدام، اینکه در حال حاضر تمامی کتابخانههای کشور از سامانههای کتابخانهای برای فهرستنویسی کتاب های خود استفاده میکنند بنابراین به کارگیری سرعنوانهای فارسی در قالب «مارک» منجر به صرفهجویی قابل توجهی در زمان و منابع مالی برای فهرستنویسی و سازماندهی اصولی منابع در این مراکز خواهد شد.
انتهای پیام/