به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه،مجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در جلسه ستاد ابیاری تحت فشار آذربایجان غربی از تجهیز دو میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی آبی کشور به
سامانههای نوین آبیاری خبر داد و گفت: اجرای سالانه سیتمهای نوین ابیاری در دولت تدبیر و امید در حدود ۳۰۰ درصد رشد داشته است.
عباس زارع اظهار کرد: تاکنون از ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار اراضی سنتی آبی کشاورزی کشور، در حدود ۲ میلیون هکتار در اراضی سنتی و ۲۰۰ هزار هکتار در اراضی پایاب سدها، سیستمهای نوین آبیاری عملیاتی شده است که براساس برنامه تا پایان سال حدود ۱۸۲ هزار هکتار اراضی آبی نیز به سامانههای نوین آبیاری مجهز میشوند.
زارع افزود: طبق سیاست وزارت جهاد کشاورزی میبایست عمده اعتباراتی که به صورت کمک بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار میگیرد به اجرای شیوههای آبیاری با راندمان بالاتر اختصاص یابد. از آنجاکه آبیاری قطرهای و موضعی راندمان بالاتری دارند، برنامهریزیها در جهت توسعه این شیوهها است.
مجری طرح سامانههای نوین آبیاری، تصریح کرد: در سال ۹۳ حدود ۵۷ درصد سامانههای نوین آبیاری به آبیاری بارانی اختصاص داشت و خوشبختانه با سیاستی که اتخاذ شد، در پایان سال ۹۷ سهم این شیوه آبیاری به ۲۴ درصد کاهش یافت.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی اظهارکرد: اجرای طرح نوین آبیاری در ردیف طرحهای اقتصاد مقاومتی است و تاثیر مستقیمی در امنیت غذایی و خودکفایی کشور دارد و با دستورمقام معظم رهبری قرار شد از صندوق توسعه ملی هم اعتباراتی برای آن تخصیص یابد که امسال و سال آینده هم انتظار داریم کمکها از این محل تدوام یابد تا اجری طرحها تسریع یابد.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه سیستمهای نوین آبیاری در اراضی حوضه ابریز دریاچه ارومیه افزود: با توجه به مزایای اجرای پروژههای سامانه نوین آبیاری، بهره برداران و کشاورزان استقبال بیشتری در مشارکت اجرای پروژهها دارند و توسعه این سیتمها در آذربایجان غربی به دلیل بحران کم آبی دریاچه ارومیه و پیشگیری از معضلات ناشی از این خشکسالی و جلوگیری از ریز گردها بیش از پیش ضرورت دارد.
زارع ادامه داد: یکی از طرحهای موثر در افزایش تولید محصولات و رشد بهره وری آب کشاورزی، گسترش سامانههای نوین آبیاری در زمینهای آبی کشور است که در این زمینه در دولت تدبیر و امید برنامه ریزیهای خوبی انجام شده است.
مجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت: در آذربایجان غربی در مجموع ۱۳۲ هزار هکتار طرح تجهیز اراضی به سیستمهای نوین آبیاری در اراضی خرده مالکی و شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی رودخانههای مرزی عملیاتی شده و بخشی نیز در دست اجرا داریم که در مقایسه با میانگین کشوری که ۳۲ درصد است، رقم قابل توجهی داشته است.
وی گفت: اگر موضوع ساماندهی چاههای غیر مجاز، تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری و توسعه طرحهای تجمیعی توسط مدیریت آب منطقهای زودتر پیگیری و عملیاتی شود، روند تجهیز اراضی به سیستمهای نوین آبیاری نیز تسریع مییابد.
انتهای پیام/گ