به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیماری کرون دستگاه گوارش دچار التهاب میشود. این التهاب عمدتا قسمت پایین روده کوچک را تحت تاثیر قرار میدهد، اما میتواند هر نقطه از دستگاه گوارش از جمله روده بزرگ را نیز متاثر کند. همین التهاب خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش میدهد.
به افرادی که بیش از هشت سال است دچار بیماری کرون هستند، توصیه میشود هر یک یا دو سال تحت آزمایش کولونوسکوپی قرار گیرند. در طول کولونوسکوپی، پزشک با استفاده از یک اسکوپ انعطاف پذیر و دوربین به دقت دیواره روده بزرگ را مشاهده میکند تا پولیپهای مشکوک شناسایی شوند.
در اینجا راههایی برای کمک به پیشگیری از سرطان کولون یا بیماری کرون پیشنهاد شده است:
غذاهای ضد التهاب بخورید: شواهد علمی کمی در مورد نقش رژیم غذایی ضد التهاب بر بیماری کرون وجود دارد، اما یک مطالعه کوچک نشان داده کسانی که از این غذاها استفاده میکنند، دچار علائم کمتری از جمله حرکات روده میشوند. اسیدهای چرب امگا ۳ از ضد التهابهای بسیار قوی هستند که در ماهیهای چرب آبهای سرد، گردو، دانهی بذر کتان، روغن کلزا (کانولا) دانههای تخم کدو تنبل وجود دارد و افزودن امگا ۳ به غذاها و مکملها منجر به کاهش التهاب میشود، ولی قبل از شروع مقادیر درمانی آن حتما با پزشک یا کارشناس تغذیه مشورت کنید.
اجتناب از غذاهای محرک: اجتناب از این غذاها، علائم کرون را التیام میبخشد. غذاهای محرک از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما شایعترین این غذاها عبارتند از غذاهای سرخ شده، غذاهای چرب، نوشابههای گازدار، ادویه جات و ترشی جات، آجیل و دانهها بعلاوه سبزیجات خام.
ورزش منظم داشته باشید: یک مطالعه در نوامبر ۲۰۱۳ که نتایج آن در مجله پزشکی بریتانیا به چاپ رسید، نشان داد زنانی که از لحاظ جسمی فعال هستند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون قرار دارند. انجمن سرطان آمریکا همچنین اعلام کرده که ورزش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
در مورد سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان کولورکتال یا بیماری کرون با پزشک صحبت کنید: اگر هر کدام از بستگان نزدیک شما به این بیماریها مبتلا بودند، شما در معرض خطر هستید، پس با پزشک خود در مورد روشهای غربالگری و پیشگیری از این بیماریها باید مشورت کنید.
سیگار نکشید: سیگار خود علائم بیماری کرون را بدتر میکند و فرد را در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار میدهد. محققان بر این باورند که سیگار با توانایی رودهها برای مبارزه با بیماریها تداخل دارد. سیگار کشیدن منجر به ایجاد التهاب در بدن میشود. همین التهاب منجر به رشد سلولهای غیر طبیعی و در نهایت ابتلا به سرطان میگردد.
منبع:آوای سلامت
انتهای پیام/