به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه، رسول جلیلی رییس سازمان
جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه ستاد ابیاری تحت فشار استان که با حضور مجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در محل سالن جلسات ساختمان شماره یک جهاد کشاورزی استان ترتیب یافت، با اعلام این خبر اظهار کرد: همچنین در بیش از ۶ هزار هکتار از اراضی حوضه ابریز دریاچه ارومیه نیز احداث شبکههای فرعی آبیاری اجرا شده است و اجرای شبکههای فرعی آبیاری، زهکشی و آبیاری تحت فشار در سطح ۶۱ هزار و ۵۷۰ هکتار نیز در قالب طرح
شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی رودخانههای مرزی نیز در حال اجرا است.
جلیلی ادامه داد: در مجموع ۱۳۲ هزار هکتار طرح تجهیز اراضی به سیستمهای نوین آبیاری در اراضی خرده مالکی و شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی رودخانههای مرزی عملیاتی شده و بخشی نیز در دست اجرا داریم.
وی افزود: برنامههای تدوین شده این سازمان در راستای برنامههای ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه است و رویکرد آن انسجام سازمانی، کشاورزی پایدار، ارتقا راندمان تولید و بهره وری مصرف آب در جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه است.
جلیلی خاطر نشان کرد: توسعه کشتهای متراکم گلخانهای به عنوان اولین پیشران توسعه و افزایش اجرای سیستمهای نوین آبیاری نیز به عنوان مهمترین اولویت و دومین پیشران توسعه بخش کشاورزی استان با جدیت در دستور کار برنامههای اجرایی سازمان قرار دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه نیازمند هم افزایی و تعامل بیشتر کشاورزان با کارشناسان سازمان در زمینه مدیریت مصرف آب کشاورزی در جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه هستیم.
وی تاکید کرد: اجرای طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی رودخانههای مرزی در آذربایجان غربی در راستای افزایش راندمان آبیاری و جلوگیری از مهاجرت روستائیان، تثبیت جمعیت و ایجاد اشتغال موثر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در جهت افزایش تولید محصولات کشاورزی و ارتقای درآمد و رفاه روستائیان صورت میگیرد.
جلیلی ادامه داد: در حال حاضر آبیاری میکرو راندمان بسیار بالاتری نسبت به سایر روشهای آبیاری دارد، توسعه این سامانه در سراسر کشور اولویت وزارت جهاد کشاورزی است.
وی تاکید کرد: وجود منابع آبی مناسب یکی از اولویتهای توسعه بخش کشاورزی محسوب میشود که در این راستا بساماندهی چاههای غیر مجاز توسط شرکت آب منطقهای استان نیز جهت کمک به تسریع توسعه سیستمهای نوین آبیاری باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/گ