به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ایروان مسعودی اصل قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس صبح امروز در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش که در سازمان بیمه سلامت برگزار شد، اظهار کرد: بیمه کارکنان دولت از سال ۴۳ از بیمه ایران جدا و به وزارت بهداری آن زمان منتقل شد که یکی از اهداف نظام سلامت در این کار حفظ و ارتقاء سلامت مردم است. من معتقدم که از بروز شیوع بیماریهای مختلف باید پیشگیری کرد، زیرا هزینه این کار بسیار کمتر از درمان است.
قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به اینکه نظام سلامت و بیمه باید بازنگری شود گفت: بیمه سلامت منابعش را از بیمهشدگان و ردیفهای بودجه دریافت میکند به طوری که در سال ۹۰ هزینه بیمه سلامت ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده در حالی که در سال ۹۸ این هزینه به ۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
مسعودی اصل ادامه داد: بر اساس برآوردهای انجام شده بابت پوشش هر ۱ میلیون نفر ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه باید در اختیار بیمه سلامت قرار بگیرد؛ یعنی به ازای ۱۰.۵ میلیون بیمه شده رایگان میبایست ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای بیمه در نظر گرفته شود. امروزه سازمانهای بیمهگر انتقالگر پول از سازمان برنامه و بودجه به ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی یا همان وزارت بهداشت هستند به طوری که در کسریها وزارت بهداشت ضرر کرده است؛ من معتقدم که بیمه به طور کامل موفق نبوده، زیرا صندوقهای بیمهگر در جایگاههای اصلی خود قرار ندارند. همچنین بیمهها باید سلامت محور باشند، ما باید برنامهریزی بهتری انجام دهیم تا از درمانهای القایی در کشور جلوگیری شود و بر اساس سیاستهای ابلاغی رهبری در حوزه سلامت افراد و سیاستگذاران اجازه اصلاحات نهایی را دارند.
بیشتر بخوانید: ارسال الکترونیکی اسناد مراکز درمانی به صندوقهای بیمه گر تا پایان سال
او با اشاره به اینکه طرح طبقهبندی خدمات مشمول بیمه پایه نمیشود و بیمه سلامت به عنوان وکیل بیمه شدگان است، ادامه داد: باید اقدام به خرید راهبردی و ارتقاء آگاهی مردم کنیم و راهکارهای بیمه باید راهنماهای بالینی، پزشک خانواده و حذف رابطه بین بیمار و پزشک باشد.
قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: سال آینده سال سختی برای بیمه سلامت است، زیرا کسری بودجه در سال آینده در حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان و با در نظر گرفتن اوراق این مبلغ به ۲۸۰ هزار میلیارد تومان میرسد. متأسفانه باید بگویم که همه تشویقها متوجه درمان و گلهها از سوی صندوقهای بیمهگر است.
مسعودی اصل اضافه کرد: امروزه پژوهش بسیار مهم است، اما متأسفانه برخی سازمانها پژوهش را باور ندارند درنتیجه موانعی را بر سر راه افراد پژوهشگر ایجاد میکنند. مسائل بیمه سلامت پیچیده و متفاوت با حوزه خود سلامت است و ما باید به فکر به روزرسانی صندوقهای بیمهگر باشیم و نباید نگاه درمانی به صندوقهای بیمهگر داشته باشیم.
در ادامه مراسم علی شجاعی سرپرست مرکز ملی تحقیقات بیمه، گفت: در حوزه بیمه سلامت ۴۵ مسئله و ۱۱۲ راهکار شناسایی و ارائه شده و بیش از ۳۵۰ مطالعه انجام گرفته است. همچنین در این خصوص ۴۸ جلد کتاب به چاپ رسیده است.
او ادامه داد: ۱۷ تفاهمنامه در حوزه بیمه جاری و ۹ تفاهمنامه در حال اقدام است و ۱۲ اولویت تعیین شده است.
سرپرست مرکز ملی تحقیقات بیمه تأکید کرد: در آیندهای نزدیک بستههای تشویقی با هدف ارتقاء سلامت بیمه شدگان در نظر گرفته شده است و ما سعی داریم عمر پوشش بیمهای و حفاظت مالی از بیمه شدگان را افزایش بدهیم .
انتهای پیام/