به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پوست تمام انسانها همانند قلب همواره درحال فعالیت است و از مواد معدنی مختلفی مانند آب، پروتئین و لیپید ساخته شده است.
باید بدانید که پوست انسانها پر از منافذی است که با ترشح چربی باعث جدا شدن سلولهای مرده و آلایندهها از پوست و افزایش رطوبت میشود.
آرایش اکلیلی یکی از پر مخاطب ترین آرایشها برای خانمها مخصوصا آرایشگران جهان است که در کنار لباسهای براق و نور پردازی های جذاب به دنیا معرفی شده است.
استفاده از مواد آرایشی روی پوست میتواند اثرات منفی و غیر قابل جبرانی مانند بسته شدن روزنههای پوستی یا احتمال ابتلا به واکنش آلرژی داشته باشد، اما شما میتوانید پس از استفاده از این آرایش با قرار دادن ماسک زغال و خاک رس یا هر نوع ماسک موثر دیگر هرچه سریعتر در جهت باز شدن روزنههای پوستی خود بکوشید.
عدهای از افراد در سراسر جهان ادعا میکنند که بعد از استفاده از این نوع لوازم آرایشی هیچ آسیبی به پوستشان وارد نشده است، اما عده دیگر میگویند که بعد از مصرف اکلیل پوستشان دچار خشکی بیش از حد ، قرمزی، اگزما، جوشهای سرسیاه، چین و چروک ها، التهاب یا چرب شدن بیش از حد پوست شده است.
پیشنهاد ما به افرادی که دچار نارحتیهای پوستی هستند این است که تا حد امکان از مصرف لوازم آرایشی پرهیز کنند یا برای جلوگیری از معضلات و مشکلات پوستی از فرآوردههای فاقد چربی استفاده کنند.
باید توجه داشت، مواد آرایشی اکلیلی ممکن است وارد منابع آب شوند و از آنجایی که دریا محل زندگی آبزیانی مانند ماهی، میگو است، آبزیان به اشتباه این مواد مضرر را به علت ریز بودن با غذا اشتباه می گیرند و میخورند.
مصرف مواد اکلیلی به سرعت باعث نابود شدن کبد انسان و نفوذ باکتری و میکروب به داخل بدن خواهد شد و فرد در نهایت دچار بیماریهای گوناگون از قبیل انواع سرطانها میشود و به علت تمام موارد ذکر شده، دانشمندان در سراسر جهان خواستار ممنوعیت استفاده از مواد آرایشی اکلیل دار برای جلوگیری از نابودی زیست محیطی کره زمین شده اند.
یک نظریه پرداز نیوزلندی به نام «ترسا فالی» محقق دانشگاه مسی تحقیقات زیادی درباره آسیبهای جبران ناپذیر استفاده از اکلیل انجام داد و با بررسیهای گوناگون به این نتیجه رسیده بود که هزاران سال طول میکشد تا هر دانه کوچک اکلیل تجزیه شود و او به شدت خواستار ممنوعیت کامل اکلیل بود، زیرا به عقیده او این دانه ها میکروپلاستیک هستند و میتوانند باعث مرگ تمام جانداران کره زمین شوند.
بیشتر بخوانید: پاک کردن آرایش قبل از خواب ضروری است؟
جالب است بدانید که استفاده از لوازم آرایشی در کشورهایی مانند آمریکا و بریتانیا با تحقیقات گوناگون علمی به منظور نبود حافظت محیط دریا از منابع آلودگی پلاستیکی ممنوع ست چرا که اکلیلها به نوعی «میکرو مهره» هستند و به راحتی موجودات ریز دریایی آنها را می بلعند.
باید بدانید که میکرومهرهها ذرات پلاستیکی جامدی هستند که ابعاد آنها در بزرگترین حالت بیشتر از یک میلیمتر نیست و جنس آنها معمولا از پلی اتیلن است، البته میتوانند از جنسهای پلاستیکی دیگری مانند پلاستیکهای پتروشیمی، پلی پروپیلن و پلی استایرن نیز ساخته شده باشند.
اکلیل از یک لایه نازک پلاستیکی، یک لایه بسیار نازک از رنگ و یک لایه بازتاب دهنده نور با جنس آلومینیوم ساخته شده است، برای مثال اگر فرزند کوچک شما یا حتی خود شما در منزل به کارهایی هنری از قبیل درست کردن کاردستی بپردازید به خوبی شاهد سخت پاک شدن اکلیلهای موجود میتوانید باشید.
لوازم آرایشی حتی بهترین آنها با بستن منافذ پوست محیط مناسبی را برای پرورش و رشد باکتریهای گوناگون فراهم میکنند و رنگ و بوی به کار رفته شده در این مواد باعث ایجاد حساسیتهای پوستی خواهد شد، حتی به گفته بسیاری از متخصصان پوست استفاده از مواد آرایشی به خصوص آنهایی که حاوی اکلیل هستند باعث بروز جوش در صورت خواهند شد.
جالبتر این است که باید بدانید انتخاب لوازم آرایشی اصلی و تقلبی بسیار سخت است و افراد باید هنگام خرید تمام حواس خود را به کار بگیرند و حتما از مراکز معتبر مواد آرایشی را خریداری کنند تا بعد از آن مجبور نباشند برای تقویت و زنده کردن مجدد پوست خود راهی کلینیک های گوناگون و گران شوند.
بسیاری از متخصصان پوست با ابراز تاسف مصرف بیش از حد لوازم آرایشی در ایران را نگران کننده دانسته اند و سن مصرف این مواد را زیر ۱۵ سال میدانند، در حالی که در دیگر کشورهای غربی افراد مسنی که بالای ۵۰ سال سن دارند تنها با چین و چروک زیاد در صورت خود به فکر آرایش کردن زیباتر به نظر رسیدن می افتند.
متاسفانه ایران بعد از عربستان دومین کشور مصرف کننده موادآرایشی بهداشتی در کشور خاورمیانه است و جالب این است که زنان ایرانی ۵ برابر زنان دیگر کشورها از موادآرایشی اکلیل دار استفاده میکنند و آمار مراجعه کنندگان افرادی که به علت مصرف بیش از حد مواد آرایشی دچار ناراحتیهای پوستی شده اند، بالاست.
به دلیل کاهش معضلات پوستی و حفظ سلامت و زیبایی افراد توصیه ما به طرفداران مصرف کننده مواد آرایشی استفاده از محصولات معتبر با برچسب وزارت بهداشت است همچنین بهترین جایگزین مناسب برای کرم پودر استفاده از کرمهای استاندارد رنگی است. اما از نظر علمی استفاده از مواد آرایشی مانند مرطوبکنندهها و ضدآفتابها در طول شبانه روز هیچ مشکلی ندارد، البته باید توجه داشت که مدت زمان ماندن مواد آرایشی روی پوست باید طی ۲ تا ۳ ساعت باشد و مواد آرایشی برای تنفس منافذ بیشتر پوست و جلوگیری از چین و چروک در صورت افراد سریعتر پاک شود.
سرب موجود در مواد آرایشی مانند خط چشم، رژلب، رژ گونه و کرمهای سفید کننده به طور کلی به علت دارا بودن مواد شیمیایی در خود میتوانند باعث از کار افتادگی کلیهها و سرطانهای گوناگون، ناباروری، اختلالات عصب شناختی، سیاهی دور چشم ها، عصبانیت بیش از حد افراد، ناراحتیهای پوستی، وسواس در افراد، آلرژی، خارش پوست و حتی آلزایمر شوند.
مطالعات علمی انجام شده در آزمایشگاههای اداره غذا و دارو آمریکا نشان میدهد که سرب و اکلیل موجود در لوسیون و پودرهای بچه عامل سرطان تخمدان در زنان است.
انتهای پیام/
بله و متاسفانه ضعف اطلاعات مرتبط با سلامتی اون هم در مواردی مثل این که سطح وسیعی از جامعه رو در بر میگیره
عوارض سنگینی داره که حداقلش به قیمت یک تجربه ی شخصی خیلی بد تموم میشه و با ایجاد هزینه های درمانی بالا و آسیب به محیط زیست و ... ادامه پیدا میکنه
چقدر خوب میشد اگر معلم ها در مدارس کمی بیشتر به این مسایل توجه کنن و دانش آموزان رو مطلع کنن
ضمنا خیلی هم نظراقایون براشون مهمه
اگه همه مازنان ایرانی قید ارایشو بزنیم، مردها هم ناگزیر به پذیرش همین بانوان بدون ارایش میشن،چشم چرانی ها وتنوع طلبی ها کم میشه. ومهمتر ازهمه اینها ارامش روحی وروانی خانمها تأمین میشه، پولشون هم خرج سالنهای زیبایی و جراحی های پلاستیک نمیشه. این قفل فقط باکلید اعتماد به نفس بازمیشه