به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حمیرا محمدی مسئول کنترل عفونت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار داشت: امسال سه هفته زودتر از پارسال فعالیت آنفولانزای فصلی آغاز شد و وقتی ویروسی زودتر فعالیت کند طبیعتاً مناطق جغرافیایی بیشتر و تعداد مبتلایان بیشتری را در بر میگیرد.
او، با ذکر این نکته که مهمترین راه پیشگیری، رعایت نکات بهداشتی است افزود: مهمترین نکته بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزای فصلی، شستشوی دستها به ویژه در کودکان است.
محمدی اضافه کرد: رعایت آداب تنفسی بسیار مهم است و افرادی که مبتلا به این ویروس میشوند باید زمان سرفه و عطسه دستمالی را جلوی دهان و بینی بگیرند و سپس دستمال را در پلاستیک گذاشته و به سطل زباله بیاندازند.
او با بیان اینکه مبتلایان به آنفلوانزای فصلی باید به شدت از خود درمانی بپرهیزند گفت: خود درمانی در این افراد موجب تشدید بیماری و بستری شدن آنها در بیمارستان میگردد.
محمدی همچنین با بیان اینکه مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک و داروهای کورتون دار از جمله دگزامتازون برای این بیماران توصیه نمیشود افزود: استفاده از استامینوفن ساده و مایعات گرم و استراحت در منزل در بهبود سریعتر بیماری کمک میکند.
او اضافه کرد: رعایت نکات دقیق بهداشتی از سوی مردم باعث میشود که موج آنفلوانزای فصلی زودتر در کشور فروکش کند و بیماران کمتری به این ویروس مبتلا گردند و یا نیاز به درمان و بستری در بیمارستان داشته باشند.
محمدی گفت: افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، بیماران قلبی ریوی، مبتلایان به سرطان که تحت درمان هستند، مصرف کنندگان داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، بیماران با نارسایی کبد و کلیه و دیابت بیشتر در معرض ابتلا به ویروس شدید آنفلوانزا هستند.
انتهای پیام/ف