به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فتح الله عالی کارشناس بهداشت و ایمنی مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: نان به عنوان غذای اصلی ایرانیان و یکی از منابع مهم تغذیهای دریافت نمک و سدیم است و ایران پس از ترکیه، با سرانه مصرف ۱۱۷ کیلو گرم در سال رتبه دوم مصرف نان در جهان را دارد.
او با بیان اینکه دریافت بیش از حد نمک و سدیم در بروز پر فشاری خون، پوکی استخوان و برخی از بیماریها نقش مهمی دارد افزود: بر اساس آخرین دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی، حد مجاز توصیه شده روزانه برای دریافت نمک پنج گرم و برای سدیم دو هزار میلی گرم است.
عالی اضافه کرد: این در حالی است که هر شهروند در استان به طور متوسط فقط از طریق مصرف نان روزانه چهار گرم نمک و یک هزار و ۵۸۰ میلی گرم سدیم دریافت میکند که این مقدار دریافت، معادل ۸۰ درصد میزان دریافت رژیم غذایی مرجع یا RDI است.
او ادامه داد: این مقدار دریافت نمک و سدیم از طریق نان چهار برابر بریتانیا و دو برابر آمریکا است.
عالی در پایان بر لزوم ارائه آموزش به شهروندان در خصوص آگاهی از اصول تغذیه صحیح و نظارت و کنترل مستمر بر واحدهای تولید کننده نان در جهت ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد.
انتهای پیام/ف