به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر «حسین خلیلی»، با بیان اینکه سابقه بکارگیری پهپاد از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به سال ۱۳۶۱ برمیگردد گفت: در جریان عملیات فتحالمبین در نوروز سال ۶۱ برای اولین بار به ابتکار سرتیپ خلبان «بهرام هوشیار رشتی» نیروهای ما از پهپاد استفاده کردند.
وی افزود: در جریان این اقدام، گرچه پهپادهای خودساخته و ابتدایی ما ساقط شدند، اما هدفمان از بلند کردن پهپاد که همان مشخص شدن جایگاههای ضدهوایی یگان دشمن بود محقق شد و ما از طریق شناسایی جایگاههای ضدهوایی دشمن توانستیم ضربات سختی را در عملیات فتحالمبین به دشمن بعثی وارد کنیم.
مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش ادامه داد: ما قبل از انقلاب فقط یک یگان پهپادی کوچک در پایگاه دزفول داشتیم، اما امروز در تمام پایگاههای نیروی هوایی ارتش، یک سامانه پهپادی در کنار سامانههای اسکرامبل داریم و آن را در ساختار نیروی هوایی ارتش پیشبینی کردهایم.
امیر خلیلی با بیان اینکه در حال حاضر بکارگیری پرندههای بدون سرنشینِ کنترل از راه دور یا همان «پهپاد» یکی از راهبردهای جدی در دستور کار نیروی هوایی ارتش است، گفت: نیروی هوایی ارتش امروز با بکارگیری پهپادهای خود، از عمق تهدیدات دشمن اطلاعات تهیه میکند.
وی با بیان اینکه هزینههای ساخت یک پهپاد نسبت به یک هواپیمای جنگی شاید یک صدم باشد، افزود: قطعا با توجه به بازدهی بالای پهپادها نسبت به هزینهای که برای طراحی و تولید آنها صرف میشود، استفاده از این تجهیزات برای خنثیسازی تهدیدات دشمن یک اولویت در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش در پایان نیز گفت: استراتژی جمهوری اسلامی ایران دفاعی است و هیچوقت ما تیر اول را شلیک نخواهیم کرد.
منبع: میزان
انتهای پیام/