به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق این آمار، تعداد زایمانهای اول در زنان ۴۰ تا ۴۴ سال بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۲ بیش از دو برابر شده است. اما آیا بارداری در سنین بالای ۴۰ سال، ریسک بالایی دارد؟
با توجه به پیشرفت فناوریهای مرتبط با باروری، بارداری و زایمان در ۴۰ سالگی امکان پذیر است. با وجود این، هر نوع حاملگی بعد از ۴۰ سالگی، حاملگی پرخطر محسوب میشود. به همین دلیل، پزشک، شما و جنین تان را از نظر موارد زیر به دقت تحت نظر خواهد داشت:
- فشار خون بالا که ممکن است ریسک
عارضهای در حاملگی به نام پره اکلامپسی را افزایش دهد.
- دیابت بارداری
- نقص نوزاد هنگام تولد (مانند سندروم داون)
- سقط جنین
- وزن کم نوزاد هنگام تولد
- حاملگی خارج از رحم
سن چگونه بر باروری تاثیر میگذارد؟
با وجود این که پیشرفت فناوری گزینههایی مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF)، انجماد تخمک در سنین پایین تر، بانک اسپرم و رحم جایگزین را پیش روی زنان بالای ۴۰ سال قرار میدهد، اما باروری زنان بعد از ۳۵ سالگی قطعا به میزان چشمگیری کاهش مییابد. طبق آمار یک سوم زوجهای جوان بعد از ۳۵ سالگی، مشکلات باروری را تجربه میکنند.
مشکلات باروری:
کاهش تعداد تخمکهایی که میتواند بارور شود
- تخمکهای ناسالم
- ناتوانی تخمدانها در رها کردن تخمک
- افزایش خطر سقط جنین
- شرایط سلامت که ممکن است مانع باروری شود.
چگونه میتوان بعد از ۴۰ سالگی باردار شد؟
صرف نظر از سن، باردار شدن میتواند مدتی به طول بینجامد. اما اگر سن شما بالای ۴۰ سال است و به مدت شش ماه تلاش کرده اید باردار شوید، اما ناموفق بوده اید ممکن است زمان مراجعه به یک متخصص باروری باشد. متخصص باروری آزمایشهایی انجام میدهد تا ببیند آیا عواملی وجود دارند که بر توانایی شما در بارداری تأثیر بگذارند یا خیر؟ این آزمایشها ممکن است شامل سونوگرافی رحم و تخمدانها یا آزمایش خون برای بررسی میزان ذخیره تخمدانی باشد. طبق اعلام دانشگاه زنان و زایمان آمریکا، بیشتر زنان بعد از ۴۵ سالگی نمیتوانند به طور طبیعی باردار شوند.
اما همان طور که در ابتدا ذکر شد، هم اکنون بچه دار شدن در سنین بالای ۴۰ سال بسیار معمولتر از گذشته است بنابراین با وجود چالشهایی که ممکن است وجود داشته باشد، صاحب فرزندشدن در دهه چهارم زندگی به طور قطع امکان پذیر است.
با این حال بهتر است قبل از هرگونه تصمیمی درباره تمام عوامل خطری که ممکن است تهدید کننده بارداری شما باشد با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/