معاون وزیر امور خارجه گفت: احتمال آغاز مذاکره میان ایران و آمریکا در سفر آقای روحانی به توکیو وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران درباره خرید نفت ایران از سوی ژاپن گفت: بستگی به دولت ژاپن دارد، این کشور از خریداران قدیمی ایران است و سابقه تعاملات ما به بیش از چندین دهه میرسد. ما درک میکنیم فشارها و موانع موجود مشکلاتی را ایجاد کرده است و امیدواریم با تدابیری که اندیشیده میشود دولت و کمپانیهای ژاپن بتوانند به ایران برگردند، اما تحریمها موانع جدی ایجاد کرده است.
او در پاسخ به این پرسش که گفته شده مهمترین موضوع مذاکره روحانی در توکیو مساله هستهای خواهد بود گفت: مسائل دو جانبه است و طیف وسیعی از مسائل را در بر میگیرد، در عین حال هم درباره مسائل منطقه و بین الملل رایزنی خواهیم داشت، هم در حوزه خلیج فارس با مسائل مهمی رو به رو هستیم و هم در بحث برجام و سیاست آمریکا و فشار حداکثری اش صحبت خواهد شد.
عراقچی در پاسخ به سوالی درباره حضور ژاپن در ائتلاف آمریکایی در خلیج فارس هم تاکید کرد که ژاپن قصد ندارد در این ائتلاف آمریکایی حضور یابد.
او درباره تصویب شدن یا نشدن FATF گفت: این موضوعی است که مجمع تشخیص مصلحت نظام باید درباره آن تصمیم نهایی را بگیرد و امیدواریم تصمیمی که به مصلحت کشور نزدیک است را اتخاذ کنند.
این دیپلمات کشورمان همچنین درباره احتمال تصویب FATF در جلسه سران قوا هم اظهار بی اطلاعی کرد.
معاون ظریف در درباره سفر رئیس اینستکس به ایران که به زودی انجام میشود اظهار کرد: تعاملات بین اینستکس و نهاد متناظر ایرانی به مراحل نهایی خود نزدیک شده است و اخیرا یاداشت تفاهمی بین این دو شرکت امضا شده است و امیدواریم ظرف روزهای آینده اولین تعاملات بتواند صورت گیرد، البته تعاملات بین شرکتهای تجاری انجام میشود و اینستکس و ساتما تهاترات مالی آنها را انجام میدهند. یک مکانیزم پیچیده دارد امیدواریم طی روزهای آینده راه بیفتد.
او در پاسخ به اینکه این میزان تعاملات تجاری از نظر ایران کافی است یا خیر؟ گفت: حتما کافی نیست، اما میتواند بخشی از تجارت بین ایران و اروپا را تامین کند. این نشاندهنده عمل اروپا به تعهداتشان در چارچوب تعهدات ۱۱ بندی شان نیست که هنوز هم عملیاتی نشده است.
عراقچی در پاسخ به سوالی دیگر درباره تاکید رهبری بر گسترش روابط با شرق آسیا گفت: روابط ژاپن نمونه خوبی از گسترش روابط ما با کشورهای شرق آسیاست و شاهد تعاملات فرهنگی و سیاسی خوبی بوده و هستیم و البته نمونه بهتر چین است به خاطر تعاملات اقتصادی گستردهای که با این کشور داریم.
او در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره محورهای رایزنی روحانی در ژاپن که گفته شده حول مسائل هستهای است، پاسخ داد: نه بحث مسائل دو جانبه بین ایران و ژاپن است و طیف وسیعی از مسائل را در برمیگیرد در عین حال ما در مورد مسائل منطقه و بین المللی رایزنیهایی را خواهیم داشت که درباره مسئله منطقه خلیج فارس مسائل و موضوعات متعددی مواجه هستیم هم در حوزه بین الملل برجام و سیاستهای فشار حد اکثری آمریکا همه این موضوعات جدی است که حتما مورد رایزنی دو کشور قرار خواهد گرفت.
او در ادامه درباره حضور ژاپن در ائتلاف آمریکایی گفت: ژاپن قصد ندارد در ائتلاف آمریکایی حضور پیدا کند.
انتهای پیام/